Napisano 19.09.2007 - 19:05
Napisano 19.09.2007 - 19:07
Napisano 19.09.2007 - 19:15
Napisano 19.09.2007 - 19:16
Napisano 19.09.2007 - 19:20
Napisano 19.09.2007 - 20:09
Opętana
Wydawałoby się, że w XXI wieku w takie historie już nikt nie wierzy. A jednak...
Według księdza, zły duch szalał w ciele i duszy pani Katarzyny przez tydzień. Kobieta mówiła zmienionym głosem, groziła rodzinie, a jej oczy stały się czarne. Dostawała szału na widok wszystkiego, co święte. Demona z jej ciała wypędził po trzygodzinnej walce.
O opętaniu Katarzyny (45 l.) z Legnicy zgodnie mówią jej bliscy i katolicki ksiądz egzorcysta, który zwalczył demona.
Ona sama, kiedy wraca do wspomnień sprzed kilku dni, wygląda na przerażoną.
- Zaczęło się jeszcze na Sycylii, gdzie pracuję - zaczyna swoją opowieść pani Katarzyna. - Siedzieliśmy na schodach z kolegą. Nagle zaczęłam mówić do kogoś niewidzialnego i rzucać się na wszystkie strony -Ęwspomina.
Kilka dni po dziwnych doświadczeniach przyjechała do Legnicy. - Wyglądała dziwnie. Miała czarne oczy i zmieniony głos. Rzucała się po pokoju, jakby w szale - opowiada pani Teresa, mama kobiety. - I nogi ogromnie jej puchły i się wyginały - dodaje.
- Dałam jej krzyż do ręki. Aż podskoczyła, wyrzucając go w górę, jakby był przeraźliwie gorący - opowiada Anna, siostra Katarzyny.
Siłą do kościoła
Bliscy pilnowali kobiety całą noc. Gdy zaczynał się atak, trzymali ją, żeby sobie nie zrobiła krzywdy.
- Wtedy ryczała dzikim, obcym głosem, że mnie zabije - opowiada matka.
W środę, 22 sierpnia, krewni zaprowadzili panią Kasię do kościoła. - Zaparła się, nie chciała wejść. Siłą wciągnęliśmy ją do środka - opowiada matka.
Kobieta ryczała na cały kościół, chciała uciec ze świątyni. Matka z siostrą zaciągnęły ją do chrzcielnicy i pokropiły wodą. Wtedy zaczęła ryczeć jeszcze głośniej i wysunęła język.
- Nigdy wcześniej nie widziałam tak długiego języka - wspomina matka. W domu demon zaatakował znowu.
Uduszę ją!
Na oczach całej rodziny przemówił ustami pani Kasi. - Patrz na swoją siostrę - zwrócił się do jej brata. - Teraz będzie cierpiała, będę ją dusił - ryczał demon. Po chwili kobieta nie mogła złapać oddechu, zaczęła tracić przytomność.
Rodzinie pomogli dopiero dziennikarze Telewizji Polskiej we Wrocławiu, którzy znaleźli w Legnicy księdza egzorcystę.
Ksiądz Bronisław Kryłowski przyjechał natychmiast. Miał ze sobą krzyż oraz dużą, grubą księgę. - Gdy wszedł i popatrzył w czarne oczy mojej siostry, już wiedział o co chodzi - mówi pani Anna. - Kazał przynieść trzy butelki wody i sól - opowiada. Ksiądz poświęcił wodę oraz sól i rozpoczął modły.
Katarzyna była spokojna, dopóki duchowny nie nałożył rąk na jej głowę.
- Wtedy się zaczęło - przypomina sobie jak przez mgłę pani Kasia. Domownicy zza zamkniętych drzwi usłyszeli przeraźliwy, gardłowy ryk.
Egzorcysta odpowiadał równie głośno. - Jak się nazywasz?! Wyjaw swoje imię! - krzyczał ksiądz, wylewając na ciało pani Kasi wodę święconą.
Walka trwała niemal trzy godziny. Ksiądz modlił się w pokoju, a rodzina po drugiej stronie drzwi. Dopiero przed drugą w nocy wyczerpana i cała mokra od wody święconej usnęła.
Szczegóły to tajemnica
Jak dokładnie wyglądało wyganianie szatana z ciała kobiety, nie wiadomo, to tajemnica egzorcysty.
- Tak, to ja wypędzałem szatana z ciała opętanej kobiety. Trzeba bardzo dużo i żarliwie się modlić - wyjawił nam tylko ksiądz Bronisław Kryłowski.
Rano pani Kasia była wciąż zmęczona. Rodzina urządziła test, prowadząc kobietę do kościoła. Weszła bez oporów. W czasie mszy przyjęła komunię.
- Mam 71 lat, ale nigdy w życiu nie przeżyłam czegoś takiego - mówi matka kobiety. - Nie uwierzyłabym, gdybym nie zobaczyła tego na własne oczy - dodaje z przejęciem.
My opętanej ani tym bardziej dręczącego ją demona nie widzieliśmy. Ale tej historii po prostu nie mogliśmy nie opowiedzieć...
Szatan to nie rogaty stwór z ogonem
O. Fidelis Maciołek, gwardian krakowskich bernardynów: - Prawda jest taka, że nie wierzymy w istnienie szatana. Kiedy z ust księdza padają słowa szatan, diabeł, opętanie, reakcją rozmówcy jest śmiech albo w najlepszym razie pełne politowania kiwanie głową. Szatan to rzeczywisty kusiciel, który może zawładnąć człowiekiem i takich przypadków jest coraz więcej.
Jeśli człowiek może być w większym lub mniejszym stopniu opętany przez drugiego człowieka, przez jakąś ideologię lub nałogi, to dlaczego wykluczać, że może dać się opętać również szatanowi?
Księża egzorcyści współpracują z psychiatrami.
Napisano 20.09.2007 - 07:58
Napisano 20.09.2007 - 09:43
to to nic obzcajcie to -> ''Most Amazing Video Ever! Bush! is reptilian! Pause a lot''
34 sec Oo mnie rozbroila troche... http://www.youtube.c...E...ted&search=
Napisano 22.09.2007 - 20:05
Napisano 23.09.2007 - 22:05
Napisano 24.09.2007 - 12:16
Napisano 24.09.2007 - 12:35
http://www.youtube.c...s...ted&search= to zostalo dodane 6 dni temu hm prawdopodbnie jest to fake, uzytkownicy youtube chca sie dowiedziec jakie ejst oryginalen zrodlo, gdyz w zcasach efektow specjalnych mozna zrobic wszystk p; )
Napisano 24.09.2007 - 18:06
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych