Ten pies była martwy, jak mu ucinali głowę, tak? Bo jak żywy, to nie rozumiem, jak to o czym napisałam , może być błędem. Po amputacji mózg jeszcze odczuwa, to co zostało amputowane.
Napisano 18.11.2017 - 19:30
Użytkownik Wszystko edytował ten post 18.11.2017 - 19:42
Napisano 19.11.2017 - 05:04
Jestem za tym żeby eksperymentować na więźniach mordercach, gwałcicielach, pedofilach, zoofilach i innych popapranych psychopatach. A biedne zwierzęta zostawić w spokoju, bo nic nam ludziom nie zrobiły.
Napisano 19.11.2017 - 05:45
Jestem za tym żeby eksperymentować na więźniach mordercach, gwałcicielach, pedofilach, zoofilach i innych popapranych psychopatach. A biedne zwierzęta zostawić w spokoju, bo nic nam ludziom nie zrobiły.
Skąd wiesz, że nic? A może kogoś np ten pies pogryzł i ktoś został inwalidą, albo go zagryzł na śmierć?
Każde drapieżne/mięsożerne zwierzę gdyby miało okazje/potrzebę to rozszarpałoby cię jak ścierkę i zjadło bez popitki. To nie utopia.
Napisano 19.11.2017 - 06:13
Ludzie z natury są okrutni i czerpią z tego chorą satysfakcję, a zwierzęta mięsożerne zaatakują człowieka w razie zagrożenia i dla pożywienia (człowiek dla nich to kawał mięcha).
Napisano 19.11.2017 - 08:15
Każde drapieżne/mięsożerne zwierzę gdyby miało okazje/potrzebę to rozszarpałoby cię jak ścierkę i zjadło bez popitki. To nie utopia.
Obawiam się, że kiedy ja mam potrzebę (jestem głodny) to też zjadam zwierzęta (między innymi). Aż tak bardzo się nie różnimy.
Napisano 19.11.2017 - 13:00
Wiem, że zwierzęta nie zabijają tylko z głodu. Weźmy na przykład delfina butlonosego.. Jednak... z reguły jest to właśnie głód, walka o przetrwanie, terytorializm. Zwierzę zabije, ale się nie znęca tak jak robi to człowiek. Człowiek torturuje, w dosłownym znaczeniu tego słowa, a czasami tortury są gorsze od śmierci.
To nie jest temat o zachowaniu zwierząt i przestań offtopować.
TheToxic
Napisano 19.11.2017 - 13:42
Z reguły łączą przyjemne z pożytecznym - w miarę możliwości poznęcają się nad ofiarą a potem ja zabijają. A człowiek to różnie, jedni tylko zabijają inni wolą torturować, a jeszcze inni potorturują i zabiją, ale w sumie większość nie ma ciągot do torturowania i zabijania. Czyli ogólnie rzecz biorąc jesteśmy chyba lepsi od zwierząt?
Napisano 20.11.2017 - 14:35
reakcja na młotek cytrynę czy na dotyk była wyłącznie bodźcami sam mózg mógł być uszkodzony na tyle że tylko nieliczne reakcje mogły być wywołane w tym celu polecam obejrzeć film powieka o człowieku który był tak sparaliżowany że mógł ruszać tylko powieką.
serce poza ciałem można bez problemu utrzymac przy pracy,obecnie jest to jedna z dostępnych metod przewożenia organu do przeszczepu czyli zamiast worka z lodem jest maszynka co pompuje krew i serce pracuje "w worku"
mózg to już inna dziedzina,to nie tak że dajemy natlenioną krew i mózg śmiga dalej,mózg potrzebuje też składniki odżywcze których w krwi pompowanej przez maszynę może nie być i mózg tak czy inaczej obumrze.
dodatkowy problem to zużycie krwi,łopatki turbin/pomp uszkadzają krwinki czerwone i z czasem taka krew traci swoją "wydajność"
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych