Napisano 05.11.2011 - 22:21
O, chętnie przeczytałbym, ale heh jestem nowy , chociaż przeglądam forum od paru dni, to jeszcze nie połapałem się we wszystkim. Mógłbyś podesłać link?Jest nawet artykuł Eurego o tym, że naukowcy dowiedli (teoretycznie) istnienie wielu wymiarów. Popatrz na prawą ramke artykułów na głównej stronie forum
Napisano 06.11.2011 - 12:40
w zamiennym życiu w tym momencie nie piszę na forum, ale popijam drinki w kasynie w Vegas?
Napisano 06.11.2011 - 14:42
Napisano 06.11.2011 - 15:22
Ciekawa teoria na temat równoległych światów wiąże się z duchami. Mianowicie, ciało umiera w momencie śmierci, ale dusza , czy umysł, świadomość przechodzi do innego wymiaru. Czyli jak widzimy czy czujemy ducha, to wymiary ( lub światy równoległe) się przenikają. Zastanawia mnie , czy skoro duchy mogą ( świadomie bądź nie) przenikać do naszego wymiaru, to czy człowiek może przeniknąć do tego drugiego wymiaru?
Napisano 06.11.2011 - 16:04
Napisano 06.11.2011 - 19:17
"a człowiek, który za życia był zły, zostaje ukarany "zamrożeniem" duszy w naszej rzeczywistości i nie może pójść dalej w rozwoju duchowym. "
Nie do końca. W reinkarnacji polega to na tym chyba, że jeśli w naszym obecnym życiu wyrządzamy innym krzywdę itp to w następnym wcieleniu możemy urodzić się np. kaleką. Na tym polega karma. Wszystko to co posiadamy teraz ( rodzina bądź jej brak, wygląd, zdrowie) "zawdzięczamy" sobie i naszym uczynkom w naszym poprzednim wcieleniu. Reinkarnacja polega na tym, że dostajemy kolejne szanse w kolejnych wcieleniach aż osiągniemy życie wieczne. Choć rozumując w ten sposób, to jakie było kolejne wcielenie Hitlera? Urodził się bez głowy?
A to o czym mówisz, to jest tzw "zawieszenie" ducha między wymiarami. Duch/umysł/świadomość- nie wiem, jak to nazwać, nie jest do końca ani w naszym ludzkim wymiarze, ani tym drugim. Katolicy powiedzieliby, że jest może i w czyścu, chociaż nie wiem jak Kościół patrzy na sprawę duchów.
Napisano 06.11.2011 - 19:51
Napisano 06.11.2011 - 20:00
Napisano 19.11.2011 - 23:54
Napisano 02.12.2011 - 20:38
Wszechświaty równoległe istnieją
Tak zwane wszechświaty równoległe istnieją, wynika z najnowszego matematycznego odkrycia dokonanego przez naukowców z Oxfordu.
Napisano 08.03.2023 - 09:26
Teoria bezsensu. W trakcie pisania tego posta stworzyłem dwa wszechświaty czyli w jednym napisałem posta a w drugim nie. Takich sytuacji jest miliardy. A co gdy w takiej samej sytuacji są dwie różne osoby(wszystko dzieje się w tym samym czasie)? Powstaje wszechświat gdzie obaj wysłaliśmy posta, wszechświat w którym nie wysłaliśmy posta (postów) i inne wszechświaty w których napisał jeden z nas? Tak to wygląda? Kolejna sprawa kto kieruje nami w tamtym wszechświecie? My sami? To działa jak ,,puszczony film'' (wszystko dzieje się samo bez niczyjej ingerencji)? Nie rozumie teorii, robi mase problemów i wątpie w jej istnienie (z góry mówie, że nie dlatego, że w nią nie wierze, ot tak by nikt się nie czepiał ).
PS:Przepraszam, że wyraziłem się trochę niejasno .
Teoria rozszczepiających się Wszechświatów jest intrygująca dla mnie. Ale według mnie decyzje ludzkie jako warunkujące powstawanie alternatywnych rzeczywistości są zbyt makroskopowe, zbyt 'duże'. Według mnie żeby ta hipoteza miała ręce i nogi to nawet dla innego ułożenia atomu, kwarku, cząstki elementarnej w jakimś przedmiocie bądź kawałku materii powinny powstawać nowe Wszechświaty.
Napisano 14.03.2023 - 01:06
Nasze Prawdziwe Ja jest Duchowe.
To co codziennie widzimy w lustrze, to tylko Avatar - ciało materialne, którym poruszamy się w tym hologramie, który tutaj zostawimy, gdy będziemy wracać do świata duchowego.
Nasze duchowe ciało ma właściwości Energii, która ma zdolność rozszczepiania się, tak jak poprzez pryzmat rozszczepia się światło.
Skoro nasze energetyczne ja się rozszczepia, to także wszystko wkoło.
Materia jest najcięższą odmianą Energii.
Jest Energią...
A Energia ma właściwości światła, tak samo jak nasza Dusza.
Rozszczepia się na wiele alternatywnych światów, wiele rzeczywistości.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych