więc, z góry uprzedzam że jestem totalnym leszczem jeśli chodzi o zjawiska paranormalne, fizykę i inne dziedziny które próbują wytłumaczyć to i owo, i na których opieracie swoje wypowiedzi.
znalazłem ten wątek dzięki wujkowi Google, ponieważ bardzo mnie to ciekawi - czytać: mam tak samo.
jestem już prawie piąty miesiąc w związku, i przyznam bez wyolbrzymiania - takie sytuacje wypadają średnio raz do 5 razy dziennie.
szukam odpowiedzi, ponieważ wątpię w to, że jest to po prostu 'przyciąganie się myśli' czy ten sam tok myślenia. nie do takiego stopnia.
przykładów jest mnóstwo. Nie które się powtórzą ale..
dzisiaj:
-zbliżają mi się imieniny, pomyślałem czy pamięta jeszcze o nich, zanim się zdążyłem zagłębić w temat myślowo zadzwoniła i się pytała czy mi się to co chce kupić spodoba.
-napisałem że się martwię bo się nie odzywa, w tym samym czasie praktycznie napisała że już jest w domu.
szczerze, to nie ma sensu wymieniać przykładów bo jak wcześniej wspomnieliście jest to dość powszechne.
z wcześniejszych postów zainteresowały mnie przede wszystkim przytoczenie komarów.
jednak rozumując prosto + czytając wasze opinie : komary wyklucza telepatia, bo nawet jeżeli potrafiłyby wysłać 'sygnały' do swoich to na pewno nie na taką dużą odległość.
trochę mnie rozbawił pan który rozpętał 'wojnę', z nowymi że nic nie wiedzą i mają 'zamknąć ryj' - ale też jestem młody i nie chce podpaść ; C
jednak ludzie też mieli trochę racji - jeśli chce pomóc to może tłumaczyć a nie najeżdżać..
nie moja sprawa, forget about it.
aaa jeszcze jedno. co do profesora który wymyślił wzór - jeśli on jest za stary niech przekaże komuś młodemu; wiedzę powinno się przekazywać prawda? : )
odbiegłem od tematu.
wyjaśnienia dalej nie ma, jak mówił Nietszche - fakty nie istnieją, tylko interpretacje.
póki nie będzie dowodów na istnienie bądź nie istnienie telepatii czy jakieś innej umysłowej wymiany informacji ( wybaczcie moje nie fachowe określenie

) możemy tylko mniemać jak jest, bardziej lub mniej trzymając się prawd i naszych wiadomości które i tak są nie wystarczające by wytłumaczyć zagadnienie.
co nie znaczy że nie będę czekać niecierpliwie na rozwiązanie zagadki : )