Żal...
Szkodzisz, bo po pierwsze po to jest opcja "szukaj" by nie zakładać ciągle to nowych tematów dotyczących tej samej tematyki, więc Twoje działanie jest podwójnie krótkowzroczne według mnie.
Nie sztuka ludziom szkodzić i "burzyć", sztuką jest im pomagać i "budować".
Sprawia Ci to do tego radochę... podwójny żal.pl 
Forum nie należy do Ciebie by tematy, które Cię nie interesują osobiście były na końcu listy. Forum należy do wszystkich użytkowników, a takie persony jak Ty mogą tylko je odstraszać, bo to co robisz to...
I jeszcze Cię to cieszy, bez kitu, ale jak dla mnie to masz sporo za wysoką reputację, tylko dla tego, ze nie trafiasz na tak samo zawistnych użytkowników jak Ty.
No więc patrzę do Twojej reputacji, czym Ci się tak naraziłem, że wylewasz swoje żale, tudzież żale.pl no i oczywiście - "spam i archeologia by Yawgmoth"

Looknąłem do tematu, by się upewnić, czy zasłużenie - można dyskutować, bo jako spamerka Cię jako tako nie kojarzę, ale odświeżyłeś temat po miesiącu nie pisząc nic konkretnego. Jeśli administracja myśli nad usunięciem minusa, to nie mam nic przeciwko, bo cel osiągnąłem - poruszyło Cię to i następnym razem pomyślisz o mnie, zanim bezlitośnie obudzisz jakiś temat

Mało tego - tą dyskusję przeczyta jakiś % archeologów i też wyciągnie wnioski. Same korzyści dla forum, a zdaje się że o tym wspominałeś w drugim zdaniu. I jak mam się nie cieszyć ?
Aha, zdaje się że Twoje pierwsze zdanie jest poparciem dla mojej działalności

więc ktoś tu czegoś nie zrozumiał - pytanie czy ja, czy Ty.
I na koniec wytłumacz mi, o co chodzi z tą zawiścią, bo chyba nie rozumiesz definicji tego słowa.
PS: Jeśli chodzi o moją reputację, to jak Ci tak przeszkadza (zawistnyś

?), to daj minusa.