Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szatan w rzece?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Sorry, Heweliusz, ale co to ma do tematu?

Ktoś nie wie jak wygląda język diabła, więc umieściłem to. :mrgreen:
  • 0

Vogue.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Od jakiegoś czasu pracuję w ap i myślę, że ten jęzor jest taki długi bo ktoś się bawił rozciąganiem...
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No i zagadka z czerwonymi oczyma raczej wyjaśniona. To było topiące się dziecko a nie szatan.
  • 0

blackmaul.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No i zagadka z czerwonymi oczyma raczej wyjaśniona. To było topiące się dziecko a nie szatan.

Więc wszyscy pisali przez pół tematu, że babcia chroniła go przed wodą, ktoś podał inną teorię i przez następne pół wszyscy będą powtarzać, że to było topiące się dziecko? :victory:

Do autora:
Jak szeroka i głęboka jest ta rzeka? Jest możliwe, żeby ktoś był w stanie polecieć sobie na dno? Spróbujmy podejść do tego bardziej racjonalnie, a nie opierać się na domysłach. ;)
  • 0

Recluse.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie dziadek to zwykły tchórz, gdyż nie potrafił zachować zimnej krwi przy ratowaniu małego dziecka.

Zapytaj się mamy / babci czy ta historia była prawdziwa.
  • 0

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

To był zwykły PłYWAK żółTOBRZEżEK, mówię wam!
  • 0

-_-_-_-_-.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O Bozeee piszecie posty i zamieszczacie zalaczniki z rysunkami jezyka diabla :rotfl: nie wyrobie. Chce was uswiadomic ze diabel nie jest materialna istota wiec jak moze miec jezyk :rotfl: rowniez opowiesc z demonem nie moze byc wiec prawdziwa. Moim zdaniem to mogl byc omam, duch badz tez zwykla halucynacja. Ale najprawdopodobniej to duch dziecka utopionego kiedys w tej rzece.
  • 0

Madafaka.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mój dziadek, nie umiał kłamać. Pozatym, już w wieku 6 lat, lubiłem pływanie, więc odpada, wersja z przestraszeniem :o

Biedne dziecko. :(

Pewnie od razu powiedział że św. Mikołaja nie ma. Nie opowiadał bajek, bo przecież to nieprawda. Nie kultywował większości ludowych zwyczajów, czy tradycji, bo by kłamał!
  • 0

Monkey.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Yoh92 mam pytanie : czy twoj dziadek byl/jest osoba mocno wierzaca w boga?
  • 0

daxx.
  • Tematów: 116
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy nikomu nie przyszło do głowy ,że mogło to być prawdziwe, żywe dziecko które się topiło? Oczy miało czerwone od wody albo od płaczu (oczy mogą się zrobić bardzo czerwone od łez to wiem, nie wiem jak w przypadku wody) a język mógł być wystawiony ze względu na usilną próbę złapania przez dziecko powietrza. Twój dziadek spanikował jak to zobaczył a jego pobudzona w takim momencie wyobraźnia sprawiła ,że wyolbrzymił oba fakty. I mamy diabła :sux:

Też mam takie zdanie, dziadek widział dziecko, wyobraźnia diabła. Kłamać nie musiał, powiedział prawdę - ON WIDZIAŁ DIABŁA. Ktoś mniej pobożny zobaczyłby tonące dziecko.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem, utoneło dziecko. Daleko mi do forumowego sceptyka ale w tej sytuacji zachowam zdrowy rozsądek w połączeniu z zacofaniem w tamtym czasach...wkońcu kiedyś palono i na stosie prawda ?...

Nie da się ukryć, że kłamać nie musiał a poprostu nieznane mu były pewne objawy biologiczne...

Spójrz na to inaczej, są ludzie na tej ziemi co po podejściu do nich dostaniesz zawału i nie są to tonący tylko z różnymi wadami genetycznymi przez co wyglądąją odstraszająco.

Wystarczy, że to dziecko nie było zbyt urodziwe + topienie się i diabeł gotowy.
  • 0

James Alan Hetfield.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szatan w dziecku coś niezwykłego.ale interesuje mnie dlaczego w rzece
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale gdyby to było dziecko, to z pewnością krążyłyby jakieś wieści o jego zaginięciu/utonięciu. Takowych chyba nie było.
  • 0

Cyrulik.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Można sobie tak gdybać jeszcze długo. Proponuje zostawić to w sferze opowieści na długie zimowe wieczory. Dla bardzo dociekliwych można tez pójść na miejsce wydarzenia [jeśli wiadomo gdzie ono jest] i próbować z tym czymś pogadać.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

James Alan Hetfield jak tam nagrywanie plyty ? Co tak wolno to Wam idzie ?

@topic mi to wygląda na najzwyklejszą historyjke opowiadaną wnukowi w celu przestraszenia zeby nie wchodził do tej rzeki. Diabeł dodany dla lepszego skutku

To nie bazar, ostanie ostrzeżenie słowne, spam.
Żbikuś

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych