Aquila prosiłeś o dowody na to,że kontrwywiad wywęszył terrorystów na długo przed 11 Września.Proszę bardzo.
Wywiad wojskowy prowadził swojego czasu operację "Able Danger".Był to bardzo zaawansowany projekt,który zidentyfikował min. Mohammeda Attę i trzech innych późniejszych zamachowców jako potencjalnych członków Al-Kaidy.Komisja 9/11 dostała w tej sprawie potężną ilość akt które jednak w końcowym raporcie zostały po prostu zlekceważone.Cytując:
"None of the documents turned over to the commision mention Mohammed Atta or any of the other future hijackers".
Czyli fakt, że komisja nie znalazła powiązań z Attą jest spiskowym dowodem na to, że znalazła? Mówiąc innymi słowy - skoro komisja mówi, że nie było powiązań, to znaczy że były bo tak się domyślamy?
Co do reszty - przydałoby się, żebyś podał więcej szczegółów - najlepiej weryfikowalnych. Bo wiesz, takie coś to mogę i ja napisać. W minutę.
Poza tym - czy mi się wydaje, czy Muhad właśnie skłonił się do wersji "islamski terrorysta Atta miał jednak coś w związku z 9/11"?