Napisano 27.09.2008 - 08:16
Napisano 27.09.2008 - 19:15
CrAxMaN, wyznajesz tylko i wyłącznie swoje poglądy? Jak tak, to witaj w klubie. Jak należysz do jakiejkolwiek religii, to jesteś zmanipulowany.
Napisano 28.09.2008 - 11:41
Napisano 06.10.2008 - 13:16
Jeszcze jedna sprawa - życie po śmierci. Mówię Wam - nie ma nic gorszego niż egzystowanie, nie ważne jak i w jakich okolicznościach, bez końca. Jedyne co niesie prawdziwe ukojenie to pustka. Wszystko przestaje istnieć - myśli, zmysły, problemy, czas, przestrzeń etc. To jest prawdziwe ukojenie.
Napisano 08.10.2008 - 21:49
Napisano 09.10.2008 - 08:41
Napisano 15.10.2008 - 14:31
tacy ludzie jak Hitler na pewno przyszli aby nauczyc sie milowac innych.
Tacy ludzie jak Hitler choć potworni przyszli być może po to aby:
- ukarać te dusze, które na to zasługiwały (prawo karmy - przyczyny i skutku z poprzednich wcieleń)
- poddać próbie te dusze, które miały być poddane próbie
- zmienić mentalność wielu ludzi
- zmienić historię ludzkości
Nic nie dzieje się bez przyczyny
Nie rozumiem jak można bać się śmierci.Śmierć to nic innego jak spotkanie się z Bogiem, i czego tu się bać?Śmierć to początek nie koniec.
cóż...Powiem tak człowiek nie boi się śmierci gdy mie ma nic do stracenia juz w swoim zyciu a jeśli ma coś do srtacenia to zawsze się będzie bał i to jest nie podwarzalna teoria...
I tu się z tobą niestety nie zgodzę...
Ja naprzykład mam wiele do stracenia gdyż ogólnie żyje mi sie dobrze, nie mam na co w życiu narzekać, pieniadze mam, dom też, młodość... ogólnie jak to się mówi "ŻYĆ, NIE UMIERAĆ",
A jednak... Ja osobiście z niecierpliwością czekam na śmierć, chcem sie wkońcu dowiedzieć jak to jest, jak wygląda życie po śmierci, czy opowieści o długim tunelu i światełku to prawda czy ściema, jak wielki jest wrzechświat, czy Bóg istnieje, czy istnieje życie pozaziemskie, jeśli tak to jak ono wygląda, jak powstał wrzechświat, jak zginął Elvis Presley, a może, tak jak wielu ludzi uważa, on nadal żyje, a jego śmierc była wielką mistyfikacją....
Odpowiedzi na te pytania i wiele innych najprawdopodobniej nie uzyskam za tego życia, dlatego z niecierpliwością czekam na śmierć.
P.S.
Napisano 22.10.2008 - 15:12
Napisano 24.10.2008 - 21:26
Napisano 25.10.2008 - 09:06
Napisano 25.10.2008 - 09:45
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych