Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polityka - temat zbiorczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
265 odpowiedzi w tym temacie

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

heh kolejny ignorant :) dobrze, że jest was tylko 1,3% :mrgreen:

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nazywaj mnie ignorantem tak długo, jak długo będzie to oznaczało świadomość wyboru.

Wybacz, ale mam dość ludzi, którzy trzymając kartę do głosowania zastanawiali się np "PO czy LiD?".

No ale czego ja wymagam, jak dla Ciebie realizowanie programu przez partie to tylko możliwość jaką ta ma. Pomijam fakt, że bierze się to z tego, że o programie PO wiesz tyle ile dowiedziałes się z TV: cud gospodarczy, drogi i pływalnie.

konwallia.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pomijam fakt, że bierze się to z tego, że o programie PO wiesz tyle ile dowiedziałes się z TV: cud gospodarczy, drogi i pływalnie.

A skąd wiesz, że on o programie dowiedział się z TV? A może poczytał program na oficjalnej stronie PO? A może jest członkiem partii? Skąd takie uogólnienia? Czy warto wrzucać wszystkich do jednego wora i naprawdę sugerować, że wszyscy polecieli do urn tylko za sprawą mediów?? Przecież na PO głosowali głównie ludzie młodzi, mieszkańcy miast, osoby wykształcone, nie do końca dające sobą manipulować!
I nie rozumiem dlaczego czepiacie się tego całego cudu gospodarczego, pływalni itepe. Wiadomo, że to zwykła przedwyborcza kiełbacha. Ale do licha, czy inne partie nie stosowały podobnych metod?? (zaryzykowałabym stwierdzeniem, że nawet gorszych?) :hmm:

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Silent taką właśnie retoryke stosowali twoi idole i się nie sprawdziła ;) Powtórze wynik: 1,3 % :) Troche ostrożniej działał PiS i się opłaciło generalnie (poza wpadką przed wyborami CBA vs PO, to było za ostre i ich pogrzebało, bo do ludzi doszedł jasny komunikat, że PiS używa służb w wyborach i co gorsza, że premier złamał dane słowo)...ale to co wyprawiało LPR obrażając wszystkich od lewa do prawa to żałosne. Wybory się skończyły a ty nadal zachowujesz się tak samo...

W sumie wybaczam bo co mi pozostaje, tak jak od lat wszyscy wybaczają JKM jego często skandaliczne wypowiedzi...

Co do reszty, mimo szczerych chęci ciężko cię zrozumieć ;) Przypominam wynik PO: 41,51%, trzeba być wyjątkowym ignorantem a wręcz bezczelnym chamem(choć wzorująć się na JKM można nim być) by stwierdzić, że tyle milionów polaków to jakaś ciemnota nie mająca własnego zdania i nie mająca świadomości wyboru.

Konwallia słusznie zwraca uwage na to kto głosował na PO, no ale jak młodzi są ciemni to już nie wiem kto w tym kraju jest światły...pewnie tylko Popiela z Korwinem. To chyba trzeba cały system edukacji wywalić skoro kształci ludzi nieświadomych dających się mamić, odebrać tytuły mgr inż i inne i spowrotem do szkoły pod przywództwem LPR...taaaaa taki system by się wam marzył...z Romkiem na jego czele :lol niedoczekanie :lol

Konwallia co do kiełbasy innych partii mnie osobiście najbardziej rozbawiła PPP oferując minimalną krajową na 2300zł :mrgreen:

Czy cud gospodarczy musi być tylko kiełbasą ? Niekoniecznie, jest to dość ostrożne określenie w przeciwieństwie do konkretów typu powyżej czy np. 3mln mieszkań :mrgreen: Wkońcu dla każdego cudem będzie co innego, więc wystarczy, że przez te 4 lata sporej grupie % społeczeństwa się poprawi byt materialny by partia mogła liczyć na ich głos ponownie.

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

he he no chyba Tusk oszalał . Waldemar Pawlak ma zostać ministrem gospodarki :o czy to zły sen?? chłop oderwany
od pługa ministrem GOSPODARKI??? już wierzę w nową Irlandię jeszcze tylko rok i 353dni.....

Snajper88.

Były moderator           Były 'szef' tłumaczy

• Tematów: 15
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może troche spóźniony filmik ale pokazuje kto głosował na PO (oczywiście nie wszyscy):
http://pl.youtube.co...h?v=gkFnCcwilQE

Flix.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mały offtop
Tomasz Lis chce zmienić nazwę swojego programu "Co z tą Polską?" wiecie na jaką? "Co z tą Irlandią?" :D

#173 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Korupcji nie zlikwiduje żaden urząd.

Korupcję nie zliwidują ustawy o zwalczaniu korupcji, bo to tak samo jak zwalczanie choroby przez uchwalenie ustawy zamiast przez zapobieganie chorobie.
Podobnie jest z korupcją.
Trzeba zlikwidować przyczyny korupcji, nie skutek.
Jeżeli cały czas o wszystkim będą decydować urzędnicy, a nie zdrowe mechanizmy wolnego rynku, dopóty będzie kwitła korupcja.
CBA jest najgłupszym pomysłem od 1989 roku.

Jedyny sposób to po prostu nie dawać w łapę.

Jak nie będzie komu dawać, to zjawisko samo wygaśnie bez ingerencji CBA.

LaM.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może troche spóźniony filmik ale pokazuje kto głosował na PO (oczywiście nie wszyscy):
http://pl.youtube.co...h?v=gkFnCcwilQE

Tak a wyborcy PiS-u znaja program swojej partii w 100% i niemaja wypranych mozgow przez pro-Pisowskie gazety i telewizje.

Zreszta wisi mi to ;] Wygrala partia na ktora glosowalem . Podjalem taka decyzje po glebokiej analizie 2 lat.

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zreszta wisi mi to ;] Wygrala partia na ktora glosowalem . Podjalem taka decyzje po glebokiej analizie 2 lat.

No widzisz, a trzeba było 15.
Podobno pamięc wyborcy sięga do 2tyg wstecz...

#176 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Prezydent: wypowiedzi Tuska wobec mnie były obelżywe

- Mam cały zestaw wypowiedzi Donalda Tuska, które są po prostu obelżywe wobec mnie – powiedział prezydent Lech Kaczyński w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej". – Są pewne formy grzecznościowe, których winny dotrzymywać obie strony – dodał. W ten sposób prezydent odpowiedział na pytanie o złożenie gratulacji Tuskowi, z okazji wyborczego zwycięstwa PO.

- Nie pamiętam, żeby prezydent Kwaśniewski składał gratulacje Jarosławowi Kaczyńskiemu – zaznaczył prezydent. - Tusk powinien najpierw przeprosić? Nie mówię, co ma zrobić. Jeśli ma zostać szefem rządu Rzeczypospolitej, to sam powinien wiedzieć – stwierdził Lech Kaczyński.

Prezydent powiedział także, że "dobrze by było", gdyby przed desygnowaniem Tuska na premiera, "zobaczył umowę koalicyjną". - Konstytucja wyraźnie przewiduje też drugi etap powoływania rządu – przez parlament. Mówiąc krótko: przewiduje konflikt między prezydentem a parlamentem o to, kto ma być premierem, i stawia w tej sprawie na parlament - ocenił prezydent. Jak się wyraził, nie podjął jeszcze decyzji, jak postąpi.

http://wiadomosci.on...55,11,item.html

Prezydent sprawdza, czy musi powoływać Tuska?

Jak wynika z nieoficjalnych informacji radia TOK FM, kancelaria prezydenta zamówiła ekspertyzę dotyczącą tego, czy prezydent musi powoływać na stanowisko premiera szefa największego ugrupowania - informuje gazeta.pl.

- Dostaliśmy zlecenie na sporządzenie ekspertyzy. Dotyczy to interpretacji trzech regulacji konstytucyjnych. Artykułu 154, który mówi, że prezydent desygnuje prezesa rady ministrów - mówi rozgłośni dyrektor Centrum Ekspertyz Zrzeszenia Głównego Prawników Polskich doktor Waldemar Gontarski.

Szef Centrum nie chce zdradzić, kto zamówił ekspertyzę, jednak radio TOK FM dowiedziało się nieoficjalnie, że zamówiła ją Kancelaria Prezydenta - podaje gazeta.pl.

http://wiadomosci.on...91,11,item.html

Szczeka mi opadla...

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeszcze się dyktatury doczekamy, jak Lech znowu Jarka na premiera mianuje :/

Ciszu.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeszcze się dyktatury doczekamy, jak Lech znowu Jarka na premiera mianuje

ale kto w Sejmie go poprze ?

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O ile wiadomości zdobyte przez TokFm się potwierdzą - to nie o poparcie tutaj chodzi.

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dokładnie. Prezydent powołuje późno premiera Tuska (najpóźniej może chyba 2x listopada), a nowy rząd nie ma czasu uchwalić nowego budżetu -> nowe wybory.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych