Błąd! Polacy świetnie umieją korzystac z demokracji wg zasady: jest wojna trzeba zabijać - jest demokracja trzeba kraść/kłamać.demokracja jest, problemem są Polacy
Napisano 07.11.2007 - 22:09
Błąd! Polacy świetnie umieją korzystac z demokracji wg zasady: jest wojna trzeba zabijać - jest demokracja trzeba kraść/kłamać.demokracja jest, problemem są Polacy
Napisano 09.11.2007 - 20:17
Napisano 09.11.2007 - 20:30
Napisano 10.11.2007 - 10:56
Napisano 10.11.2007 - 21:05
Przypomina mi to typową nagonkę (np. komunistyczną). Tacy młodzi ludzie jak ty często byli wykorzystywani jako piewcy danej ideologii, kąpali się w uwadze i zachwycie słuchających, mówiąc, że dają jedyną i ostateczną prawdę... potem zazwyczaj mieli szansę zobaczyć jak teoria sprawdza się praktyce i dochodziło do załamania. Kiedy wracali, aby o tym opowiedzieć, nie było już dla nich miejsca na mównicy.
Napisano 12.11.2007 - 15:30
Coś takiego jednak trudno sobie wyobrazić, bo prawdopodobnie mielibyśmy najniższą frekwencję w Europie, a nawet i świecie!
Napisano 12.11.2007 - 23:17
Napisano 13.11.2007 - 11:12
Wtedy jest dyktatura głupiej większości. Mamy to właśnie teraz.Przypominam że demokracja są to rządy większości ludzi, nie mniejszości
Napisano 13.11.2007 - 20:07
Napisano 21.11.2007 - 23:34
Przelewanie pieniędzy z madatów bezpośrednio na konto Policji i zwiększenie samowoli Policji w wysokości wystawiania mandatu (oczywiście z rozsądkiem[?])
===========================
Z tego co mi wiadomo to do tej pory kasa z mandatów idzie do urzędu danego miasta i od nich ewentualnie do Policji... jeśli uznają, że jest taka otrzeba. W wyniku tego nie ma kompletnie motywacji w Policji do bawienia się w mandaty czego skutkiem jest taka mentalność kierowców jaką mamy teraz.
===========================
"+"
- znalezienie pieniędzy na najpilniejsze potrzeby Policji (treningi strzeleckie, umundurowanie, komputeryzacja)
- nabycie przez kierowców innych nawyków drogowych
- dodatkowe premie dla stróżów prawa dające im większą motywację
- podniesienie prestiżu społecznego instytucji Policji
"-"
- możliwe zwiększenie biuroracji wewnętrznej (też i np. łapówkarstwa / konfidencji)
- możliwość niezdrowej rywalizacji
- nadużycia przepisów
- problemy wynikające ze sprawiedliwego podziału uzyskanych kwot
Napisano 22.11.2007 - 13:21
Napisano 27.11.2007 - 20:47
Tak sobie czytam to, co tu piszecie, co piszą na innych forach politycznych i nie tylko, i z przykrością muszę stwierdzić, że 90% ludzi gadających o polityce, ulega wielkiej propagandzie, którą organizują nie tylko polskie media, ale przede wszystkim Unia Europejska i USA. Wmawiają oni, że demokracja, jest to coś, co gwarantuje pełną wolność i wolny rynek. A tymczasem demokracja to głupota, bo dlaczego ja, który mam 15 lat, nie mogę głosować, skoro interesuję się polityką, a taki 19-latek, który na oczy nie widział żadnego programu żadnej partii, ale wie, że "kaczory są be, a tusk jest cacy", może? Poza tym 99% wyborców nie zna tych osób, na które głosuje. Poza. UE to nic innego, jak Związek Socjalistycznych Republik Europejskich, a oficjalnie i prawnie, zawiąże się on 13 grudnia 2007r. Ulegacie propagandzie i rozmawiacie o szajce, która rządziła już przez te 18 lat i żadna nie potrafiła skutecznie zwalczyć socjalizmu i wprowadzić kapitalizmu, mimo że to wcześniej głosiły (nie mówię tu oczywiście o lewicy, ale o "prawicy i liberałach"). Na szczęście jest UPR, ale jednak nie na rękę i politykom, i dziennikarzom, i przede wszystkim Unii Europejskiej, a raczej Niemcom, aby ta partia weszła do polskiego parlamentu. Założę się, że jeszcze nie za 4 lata (kiedy to wygra według analogii LiD), ale za jakieś 8 lat UPR może jakimś cudem dostanie się do Sejmu, a jak dobrze pójdzie, to po kolejnych 8 latach wreszcie dojdą do władzy.
Wierzę w to.
Napisano 27.11.2007 - 22:30
Racja! Ja to w ogóle bym to wszystko wywalił i zbudował jeszcze raz, wiem z autopsji, że taka metoda jest najlepsza. Poza tym w Polsce nie istnieje (albo ja o tym nie wiem) coś takiego jak instytuacja tymczasowa, powoływana w ramach już istniejących do spełnienia konkretnego celu, po jego spełnieniu rozwiązywana.restrukturyzacja agencji rzadowych najwazniejsze, problmem jest to ze one nie sa kontrolowane wcale, "kariera nikodema dyzmy" odpowiada w niektorych momenatch temu co sie dzialo kiedys w agencjach rzadiwych, teraz niby jest lepiej ale i tak nie ma skutecznej nad nimi kontroli i to jest lipka, mi sie tam podobala rzeczpospolita szlachecka
Napisano 17.01.2008 - 19:17
Użytkownik Aton edytował ten post 17.01.2008 - 19:30
Napisano 06.04.2008 - 21:31
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych