Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polityka - temat zbiorczy

• Please log in to reply
265 replies to this topic

Traper.

Tajny Współpracownik

• Tematów: 31
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

- Bo mają pewien program, który nie wszystkim może się podobać.
- Bo mają pewną przeszłość, która nie wszystkim musi się podobać.
[...]

Program programem, ale przeszłość, to nie jest to na co się powinno w takiej chwili zwracać uwagę. Może i faktycznie nie jest ona najlepsza w kilku przypadkach, ale to nie jest powód (moim zdaniem), dla którego nie dać im szansy.

PS.

40% Polaków?

Racja, źle napisałem. Miałem na myśli 40% głosujących.... Zdarza się.

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

- Bo mają pewien program, który nie wszystkim może się podobać.
- Bo mają pewną przeszłość, która nie wszystkim musi się podobać.
[...]

Program programem, ale przeszłość, to nie jest to na co się powinno w takiej chwili zwracać uwagę. Może i faktycznie nie jest ona najlepsza w kilku przypadkach, ale to nie jest powód (moim zdaniem), dla którego nie dać im szansy.

PS.

40% Polaków?

Racja, źle napisałem. Miałem na myśli 40% głosujących.... Zdarza się.

Tusk po Kwaśniewskim jest najgorszym sk*&&^ i każdy kto prześledził lata 90 dobrze o tym wie, nam nie trzeba dowodów na to ze będzie zle , już jest tragicznie :mrgreen: :aaa:

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dla mnie to bardzo szczęśliwy dzień. Wreszcie mamy szansę na stworzenie poważnego rządu ze specjalistami. Bez awantur, afer, kłamstw, przepychanek, agresji etc. Tego możemy się tylko spodziewać od opozycji którą reprezentuje PiS. PO ma szansę, oby ją wykorzystała. Jestem z Tuskiem całym sercem, liczę na to, że uda się zrobić coś dobrego dla kraju.

Większą analizę wydarzeń napiszę jutro. Teraz idę spać, muszę wstać o 6, zostały 4 godziny snu, a dzień pełen wrażeń był.

cohira.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A mi się podobało że zaraz po wejściu na mównicę Jarek zamiast powiedzieć coś sensownego, od razu zaczął od oskarżeń i porównał PO do "Faktów i Mitów". Po czym tak się rozkręcił że 5 min. później w komentarzu dla TVN powiedział to samo.

Cóż niewątpliwie jest to szczęśliwy dzień dla Polski, głównie dlatego że nie będziemy już (mam nadzieję) oglądać takich ludzi jak Lepper, Łyżwiński czy Beger lub Giertych z nową teorią ewolucji swojego taty.

Cieszę się że wygrało PO, bo to dla Polaków już chyba ostatni test partii w rządzie. Za max. 4 lata dowiemy się czy tak naprawdę potrzebny jest nam parlament.

#80 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

W końcu sejm bez cyrku i całego tego zwierzyńca!

O naiwności.
PO myśli, że jak miało za sobą większość mediów, to po nastaniu ich rządów nikt nie będzie śledził ich poczynań i nie wybuchnie żadna afera.
Nic bardziej mylnego.
Media karmią się i żyją sensacjami, więc oczekiwania Tuska się nie spełnią.
Życzę PO i Tuskowi sukcesów, bo wszyscy tego potrzebujemy jak kania dżdżu.
Obawiam się jednak, że będzie odwrotnie, czyli nie to samo, ale gorzej.
Jakby było to samo co za PiS, to nie było by tak źle.
Jeżeli Tusk zacznie rządzenie od powoływania komisji śledczych oraz rewanżyzmu zamiast budowania nowego, to będzie początek końca Tuska i jego sukcesów.
PO wygrało - przede wszystkim - rękami młodych ludzi, więc wszelkie niepowodzenia tego rządu spadną na Was młodych i na Waszych rówieśników.
Wy jesteście kowalami, którzy wykuli sukces Tuska.

Nie musiałem długo czekać, żeby to co napisałem powyżej sprawdziło się:

Komorowski: na "sto procent" powstaną komisje
PAP 00:15

Wiceszef PO Bronisław Komorowski zapowiedział w niedzielę, że na "sto procent" muszą powstać komisje śledcze do wyjaśnienia trzech spraw: śmierci Barbary Blidy, akcji CBA w Ministerstwie Rolnictwa oraz sprawy "okoliczności niewątpliwej korupcji", której dopuściła się była posłanka PO Beata Sawicka.

Polacy sa niereformowalni.
Zaczynamy od rewanżu, a to bardzo źle wróży nowej władzy i Polsce.
Ciekawe ile zostanie zamkniętych polityków z PiS?

Automasz.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to bardzo szczęśliwy dzień. Wreszcie mamy szansę na stworzenie poważnego rządu ze specjalistami. Bez awantur, afer, kłamstw, przepychanek, agresji etc. Tego możemy się tylko spodziewać od opozycji którą reprezentuje PiS. PO ma szansę, oby ją wykorzystała. Jestem z Tuskiem całym sercem, liczę na to, że uda się zrobić coś dobrego dla kraju.

Twoja wypowiedz przypomina mi pewien dowcip.

Facet odbiera telefon:
- Czesc, sluchaj, ty juz do nas nigdy nie przychodz w gosci i w ogole zerwijmy wszelkie kontakty.
- Dlaczego, co sie stalo?
- Gdy w sobote byles u nas na imprezie, zginelo nam 200 zlotych.
- Przeciez mnie znacie, ja tych pieniedzy nie wzialem.
- Tak, wiem. Zona znalazla je dzis pod biurkiem.
- Wiec o co chodzi?
- No wiesz, ale niesmak pozostal.....!

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O naiwności.
PO myśli, że jak miało za sobą większość mediów, to po nastaniu ich rządów nikt nie będzie śledził ich poczynań i nie wybuchnie żadna afera.

Przypominają mi się wybory do parlamentu z przed 6 lat. Wtedy sytuacja była praktycznie identyczna. Przemijające rządy AWS po niezliczonych aferach i korupcji, ubrane w nową nazwę, która by pomogła w podciągnięciu spodziewanego w wyborach mizernego wyniku - wiadomo, że są takie ciemne masy, które po pewnym czasie zapomną, przecież inna nazwa to już inna partia, wszyscy członkowie stają się nagle innymi ludźmi, w nowym sejmie będą Prawdziwą Opozycją. Wtedy wyłoniła się jedyna słuszna partia - ulubienica komercyjnych mediów - partia gotowa do rządów, gotowa aby zmienić Polskę, by wszystkim żyło się lepiej, wierząca w cud gospodarczy oraz sprawne i uczciwe rządy, a na jej czele stał energiczny i charyzmatyczny lider Dona.. upss przepraszam za pomyłkę - Leszek.

Miałem wtedy 18 lat, pamiętam lekcję wosu przed niedzielą wyborczą, a na niej oczywiście pytanie na kogo będziecie głosować, koledzy i koleżanki odpowiadali po kolei: "ja na SLD wierzę, że dzięki nim na pewno coś w Polsce się zmieni", "oczywiście, że na SLD to jedyna uczciwa partia", "na pewno na SLD tylko oni mogą coś zdziałać", ...SLD.....SLd.....Sld czułem się jak bym słuchał medialnej papki, wpajanej do mózgów miesiącami. W końcu pytanie doszło do mnie, odpowiedziałem PiS, w klasie zapanowała cisza i konsternacja, jedni mieli na twarzach wyraz zdziwienia , inni politowania, aż do wyrazów złości. Po chwili posypały się komentarze jak to przecież wszyscy głosują na SLD, co ja do nich mam, przecież cała telewizja mówi o nich dobrze, no ale przynajmniej wszyscy byli zgodni, że chociaż dobrze, że nie głosuję na ... nie, nie LPR czy Samoobronę bo to też by przeboleli, chodziło im o PO. Młoda (dopiero po studiach) nauczycielka wosu (z nieukrywanym zaskoczeniem moją odpowiedzią) zadała mi pytanie: dlaczego akurat na tę partię? Odpowiedziałem, że wydają mi się oni najnormalniejsi z całego zoo, a wasze SLD, poczekajcie jeszcze Wam wszystkim bokiem wyjdzie.

Jak dla mnie sytuacja dzisiaj jest identyczna, dwa lata temu się zbytnio nie udało, jeszcze większość nie zapomniała o AWS, poczekali jeszcze 2 lata zrobili dodatkowe pranie mózgu, przybyło jeszcze nowego młodego elektoratu z wyżu demograficznego, któremu to AWS gdzieś się tam o uszy obiło, gdy 6 lat temu, przełączali kanały szukając jakiejś kreskówki w telewizji. Wtedy byli modni prawdziwi mężczyźni poznawani po tym jak kończą, dzisiaj cuda niewida. Dalej podtrzymuje swoje zdanie - poczekajcie jeszcze Wam wszystkim bokiem wyjdzie ta władza. :drink:

LaM.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe ile zostanie zamkniętych polityków z PiS?

Jezeli zlamali prawo to do wiezienia !

Tak najezdzacie na PO ze to stare odgrzewane Kotlety .
A PiS to niby czym jest ?? Nowe Twarze ?? Nowi Politycy ??
Wszyscy sa z tego samego podworka.

#84 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

To jest oczywista oczywistość, tylko skąd będzie wiadomo, czy postępowanie w ich sprawie będzie prowadzone prawidłowo, a wyrok zgodny z literą prawa.
Każdy lubi ręcznie manipulować przy wymiarze sprawiedliwości.

Tak najezdzacie na PO ze to stare odgrzewane Kotlety .
A PiS to niby czym jest ?? Nowe Twarze ?? Nowi Politycy ??
Wszyscy sa z tego samego podworka.

Wszyscy oni to stare kotlety i chyba nastał czas, żeby zrobić z nich wszystkich bigos. :P

Korhil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O naiwności.
Nic bardziej mylnego.
Media karmią się i żyją sensacjami, więc oczekiwania Tuska się nie spełnią.
Życzę PO i Tuskowi sukcesów, bo wszyscy tego potrzebujemy jak kania dżdżu.

Osiris - słowami o zwierzyńcu miałem na myśli dwie partie które, na szczęście, teraz nie weszły do sejmu. I nic więcej :P .

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przypominają mi się wybory do parlamentu z przed 6 lat. Wtedy sytuacja była praktycznie identyczna. Przemijające rządy AWS po niezliczonych aferach i korupcji, ubrane w nową nazwę, która by pomogła w podciągnięciu spodziewanego w wyborach mizernego wyniku - wiadomo, że są takie ciemne masy, które po pewnym czasie zapomną, przecież inna nazwa to już inna partia, wszyscy członkowie stają się nagle innymi ludźmi, w nowym sejmie będą Prawdziwą Opozycją. Wtedy wyłoniła się jedyna słuszna partia - ulubienica komercyjnych mediów - partia gotowa do rządów, gotowa aby zmienić Polskę, by wszystkim żyło się lepiej, wierząca w cud gospodarczy oraz sprawne i uczciwe rządy, a na jej czele stał energiczny i charyzmatyczny lider Dona.. upss przepraszam za pomyłkę - Leszek.

Jeśli dobrze zrozumiałem, to sugerujesz, że PO wywodzi się z AWS? Jeśli tak, należy Ci sie PAŁA z najnowszej historii Polski!

#87 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Osiris - słowami o zwierzyńcu miałem na myśli dwie partie które, na szczęście, teraz nie weszły do sejmu. I nic więcej .

Właśnie, właśnie.
Zaczęto dziekować Kaczyńskiemu, że przez zgodę na nowe wybory wymiótł z sejmu SO i LPR.
To dodatkowy sukces i punkt dla Jarka, już po wyborach.

Korhil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie, właśnie.
Zaczęto dziekować Kaczyńskiemu, że przez zgodę na nowe wybory wymiótł z sejmu SO i LPR.
To dodatkowy sukces i punkt dla Jarka, już po wyborach.

Sondaże wyborcze przed wyborami dawały szanse LPR i SAMO. na wejście do sejmu, ale jak mówił Jarek - sondaże kłamią.

keniu.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli dobrze zrozumiałem, to sugerujesz, że PO wywodzi się z AWS? Jeśli tak, należy Ci sie PAŁA z najnowszej historii Polski!

PO = AWS + UW , pałę to możesz sobie wstawić!

LaM.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jest oczywista oczywistość, tylko skąd będzie wiadomo, czy postępowanie w ich sprawie będzie prowadzone prawidłowo, a wyrok zgodny z literą prawa.
Każdy lubi ręcznie manipulować przy wymiarze sprawiedliwości.

Heheh ten sam problem byl z PiS-em ;] Dunno czy wszystko odbywalo sie zgodnie z litera prawa ;/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych