osiris, racja, cóż my, młodzi, możemy wiedzieć o polityce... oglądamy tylko ten nienawistny TVN, gdzie (o zgrozo!) zapraszają polityków wszelkich partii. I co, może mi powiesz, że ludzi typu Ziobro czy Kuchciński nie reprezentują polityki Prawa i Sprawiedliwości? Albo Kalisz to w ogóle nie jest polityk LiDu czy Komorowski nie ma nic wspólnego z PO?
Po samych zachowaniach tych panów możemy wiedzieć co mniej więcej reprezentują sobą dane kluby polityczne. Jeśli Pan Ziobro potrafi jedynie oskarżenia (niewiele z nich popiera niezbijalnymi dowodami) miotać na lewo i prawo, a Pan Kuchciński nie posiada żadnej wiedzy co do działań w swoim klubie, to o czym my tu mówimy? Jest to partia niezdolna do dzierżenia władzy.
To samo PO. Może i mieli pomysł na odsunięcie od władzy PiSu, ale na rządzenie u nich pomysłu nie widzę...
Lewica już się wykazała nie raz, więc może to przemilczę...
Reszta partii to taki margines, że nie ma się co nawet wypowiadać. Acz przytoczę przykład Pana Korwina-Mikke, który swoimi 'specyficznymi' poglądami rujnuje wizerunek UPR, która ma ciekawy program... acz spójrzmy prawdzie w oczy - niemożliwy do zrealizowania
Racja, komuny nie znam (poza opowieściami). I dobrze, urodziłem się przecież w Wolnej Polsce i taką chcę ją współtworzyć. A widzę, że niektórzy przesiąknęli komuną ('jak to za komuny było....') i chyba chcą jej przywrócenia, skoro w ogóle głosowali na PiS. A przez ostatnie 2 lata to pojęcie wolności zostało hmmmm, lekko zakrzywione. Mam nadzieję, że teraz się to zmieni, wszak błądzić jest rzeczą ludzką
Wszystkie moje tezy są poparte obserwacjami. Tak, w tym nienawistnym TVNie... tym samym, który wszystkie (większość?) konwencji partyjnych transmitował, który organizował 'bitwę wyborczą' itd. I nie słuchałem komentarzy dziennikarzy, słuchałem tego co mają mi politycy, jako potencjalnemu wyborcy, do zaoferowania.