Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
796 odpowiedzi w tym temacie

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Albo zaniesienie tychże wyliczeń do znajomego nauczyciela fizyki. Wystarczy tylko chcieć :)
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Prawdziwy humanista nie "zadaje" się z fizykami. :P
Wolę zaczekać na ... krytyczną ... ana-prawdo-lizę vkali`ego. :lol3:

Użytkownik NoMeansNo edytował ten post 17.03.2008 - 12:28

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takiej zapewne nie zabraknie :D W końcu vkali pragnie (wedle tego co pisze na swojej stronie) "odświeżyć skostniałą naukę" i jak na razie zabiera się do tego z zapałem "odświeżając" znajomość i zasady matematyki licząc jak mu się akurat podoba i logicznego rozumowania wypisując niestworzone teorie o "ścinaniu kolumn termitem" i "strażakach zaglądających do wnętrza rozpalonego pieca" ;) Jestem pewny, że vkali na pewno znajdzie coś, do czego się przyczepi. Wszak to jego życiowa misja ;)

Wiedziałem od początku jak to było z tymi "śladami działania termitu na kolumnach WTC", ale dopiero te fotki:

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Pokazują perfidne kłamstwa któe jednak znajdują rzesze zwoleników. A przy okazji te fotki mnie rozwaliły ;) Nareszcie debata znowu ruszyła, miejmy nadzieję, że od teraz dotrzemy do końca w terminie.

BTW, ja jednak wolałbym zaufać nauczycielowi fizyki niż vkalemu, bo jego podejście do tej dziedziny nauki jest dość... swobodne ;)
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

NoMeans, prawdziwy humanista nawet fizyków się nie boi, bo na żadną dziedzinę nie jest zamknięty ;) Ale masakra, cieszę się, że nie sędziuję tej debacie.
  • 0

Cashpoint.

egoism

• Tematów: 126
  • Artykułów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

NoMeansNo w zupełności Cię rozumiem :D . Sam jestem humanistą i z naukami ścisłymi nie mam za dobrych kontaktów ;p . Co do wpisu mariusha to "malutkie litery" rozumiem tylko powierzchownie. Z drugiej strony w ludzkiej naturze jest wierzyć bardziej w rzeczy opisane w stylu mariusha niźli w to co jest pisane normalnym, potocznym językiem ;) . Ciężka robota dla "jury" ;p
  • 0

Andrewx.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Długo czekaliśmy ale warto było. Wpis pierwsza klasa. Mocny cios dla teorii spiskowej.
  • 0

meth777yl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na jednym ze zdjęć we wpisie mariusha widać, że WTC7 jest oddzielony od WTC 1 i 2 budynkami WTC 5 i 6 więc jak się wyburzył i po co?

Czy reporterzy telewizyjni naprawdę przed czasem donosili o tym, że WTC7 się zapadł?
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie pamiętam czy film był ale warto i tak oglądnąć :
LINK

Pokazane wbijające się samoloty w wieże z bardzo różnych ujęć.
Jak ktoś ciągle mówi o ładunkach odpalanych gdy samoloty uderzały itp. to myślę, że film rozwiewa wszelkie wątpliwości.
  • 0

Snagoth.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Musze was powiadomic ze moj wpis bedzie spozniony. Wszystko sie przesunelo w czasie przez wpis mariusha a mam duzo material do ktorego musze sie odwolac we wpisach Aquilii i mariusha. Do tego mam nauke (matura) i obowiazki na innej, duzej stronie wiec musicie mnie zrozumiec. Postaram sie zrobic go jak najszybciej (weekend, po weekendzie)

pozdrawiam.
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozumiem :] To jest troszkę inna debata, uczestnicy wywindowali naprawdę wysoki poziom. Postaraj się umieścić wpis najszybciej jak to będzie w Twojej mocy. Powodzenia :)
Przy okazji zasygnalizuję problem. Sklad sędziowski do tej debaty trochę się posypal. Powolywany byl dużo wcześniej. I tutaj pytanie: czy ktoś czuje się na silach realnie, rzetelnie, przyzwoicie i sprawiedliwie ocenić tę debatę.?Do jej końca pozostalo (chyba) jeszcze sporo czasu, jeśli to tak dalej będzie wyglądać, niemniej jednak mówię o tym już teraz. Jak coś, piszcie tutaj :)

Pozdrawiam
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

~Snagoth~, nie ma sprawy. W końcu sam kazałem na siebie długo czekać.
I oczywiście, nie zaniedbuj przygotowań do matury. To, jakby nie było, sprawa priorytetowa.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

czyli następny wpis w... maju. :crazy: Przy okazji sędziowie debaty chyba zdekompletowani.
  • 0

Snagoth.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pisze po to by nikt nie pomyslal ze zapomnialem o debacie :) Nigdy w zyciu :) prosze tylko o wyrozumialosc. Wiecie... koniec roku.. poprawianie ocen.. matura lada dzien... po prostu mam duzo na glowie i nie mam kiedy zajac sie rzetelnym wpisem ale mozecie byc pewni ze taki bedzie.. juz w miare niedlugo bo konczy sie juz rok szkolny a po tym bede mial troche wiecej wolnego czasu i obiecuje ze wtedy napewno postaram sie jak najszybciej zrobic wpis ;)

pozdrawiam :)
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Reasumując: termin majowy też jest zagrożony. :)
  • 0

maque.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, dyskusja bardzo dobra, przyznam że choć początkowo byłem za teorią spiskową, to z każdym wpisem Aquili coraz bardziej się z niej wycofuję :)
Mam jednak kilka pytań, które mam nadzieję zostaną wyjaśnione:

1. Jak to jest z tą czarną skrzynką - znaleźli, nie znaleźli, zniszczyła się? (a jeżeli uległa zniszczeniu czy to normalne, czy często czarne skrzynki gubią się i niszczą).
2. Co z tym ściganiem Osamy. Wersja oficjalna uznaje go za winnego, ale Osama przestał być ważny http://pl.youtube.co...h?v=apLVd7_66ds
3. Co powiesz na kłamstwa Busha: http://pl.youtube.co...h?v=Sm73wOuPL60
4. Jak ustosunkujesz się w kwestii wyburzenia do tej wypowiedzi: inżynier MIT http://pl.youtube.co...h?v=q8XToX7aSdg
5. Jeżeli chodzi o to "komu przysłużył się atak na WTC" to po pierwsze, dzięki temu przepchnięto ustawy ograniczające wolność i pozwalające na przeszukania i aresztowania pod samym faktem podejrzenia o terroryzm (sprawę tę roztrząsali niektórzy dziennikarze). Po drugie zaś, dość gładko wojna z terroryzmem i ściganiem Osamy przerodziła się w wojnę z Irakiem (wielu Amerykanów nawet łączy WTC z Irakiem, ale to już inna kwestia). Nawet jeżeli zarzut o to że wojna z Irakiem jest wojną o ropę jest nic nie warty, to na pewno nie można powiedzieć że ta wojna jest uzasadniona (broni, która była pretekstem nie znaleziono). Nie chce mi się też wierzyć że akurat aż tak Bush i jego koledzy przejęli się losem Irakijczyków, podczas gdy nie mają problemu z losem Tybetańczyków. Tu wypowiedź Busha, który wskazuje na to że ważniejsze jest bronienie kraju i tworzenie ustaw ("narzędzi") bardziej niż ściganie Osamy: http://pl.youtube.co...feature=related

z góry dziękuje i pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych