Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
796 odpowiedzi w tym temacie

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aquila:

CYTAT
To jakiś ponury żart, chamstwo i bezczelność. To co żeś stary tu napisał kompromituje Cię na całej linii... Czy naprawdę video zmieniłoby cokolwiek? Do kogo kierujesz to pytanie? Do idiotów? Trochę szacunku dla ludzi i ich umysłów. Rozumowanie typu nie pokażę ci taśm z samolotem bo i tak to obalisz, i tak będziesz się czepiał, jest rozumowaniem dziecka, ewentualnie niedojrzałego manipulatora, który nie widzi nic złego w robieniu z ludzi totalnych kretynów. Wstydź się chłopie.

+ odpowiedź Aquila:

Widać, że całkowicie nie zrozumiałeś o co w tym fragmencie chodziło.

Oświeć mnie proszę, o co Ci chodziło? Powiedz to konkretnie i jasno, bez niedomówień i półsłówek.

Zacytuję Cię aby nie było wątpliwości (to cytat z Twojego postu do którego odnosił sie powyższy rzetelny i szczery komentarz:

CYTAT
Pytanie, jakie mi się teraz nasuwa, to po co komu tak właściwie nagranie przy takiej liczbie niepodważalnych dowodów?

Cóż, robisz ze mnie i reszty ludzi którzy się pytają o szczegóły, dociekają i myślą samodzielnie - kretynów.

Po co nam nowe dowody, mają nam wystarczyć stare :D przecież są nie do obalenia, są najlepsze jedyne a pozostałe są tajne / poufne i wara nam od nich.

Czasami zastanawiam się, czy Wam ktoś płaci za te bajki - i nie zamierzam Was obrażać, ale technika "zdartej płyty" oraz sztuczki pozwalające na skierowanie dyskusji w kierunku emocji, upór i podważanie faktów w sposób taki, jak np "ale zawsze gdy sprawdzałem źródło okazywało się że to mówili specjaliści od ptaszków i mrówek"

Pokażę Ci wszystkie sztuczki socjotechniczne i wskażę ludzi którzy tego uczą jeśli chcesz, ba - mogę Ci wypisać materiały ze szkoleń w zakresie negocjacji, podawania wiedzy, dyskusji, rozmywania tematu, obnażania słabości przeciwnika - wszystkie Wasze (twoje i mariusza) wypowiedzi są PEŁNE takich elementów.

Póki co stawiam na przypadek - albo graniczne zaburzenia osobowości prowadzące do nieustannego potwierdzenia własnego zdania wbrew wszelkiej logice (cóż, psychologia to tylko jeden z moich koników).

Przecież, nie prowadzimy tu dyskusji aby utrwalać własne stanowisko ale by dociec jaka była prawda. Czyli - w obliczu dowodów - zmieniamy zdanie, lub zawieszamy dyskusję do momentu oparcia się o materialność tych nowych dowodów.

Ja nie widzę w Waszych postach ani śladu takiego myślenia. To

PO CO TU PISZECIE ??????????????????????????? (Aquila i Mariush) ???????????
  • 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówię tym do krytykantów Aquila i Mariusha, otóż chłopaki odwalają kawał dobrej roboty swoim udziałem w debacie, sedno debaty w kuluarach zmieniacie na udowodnienie jak to się bardzo mylą w swych poglądach tylko dlatego, że sami myślicie inaczej. Przecież to wręcz aroganckie.

Czasami zastanawiam się, czy Wam ktoś płaci za te bajki - i nie zamierzam Was obrażać, ale technika "zdartej płyty" oraz sztuczki pozwalające na skierowanie dyskusji w kierunku emocji, upór i podważanie faktów w sposób taki,

Zupełnie inaczej czyta się debatę z rozpłaszczonym dupskiem przed monitorem, niż w obliczu napisania swojego wpisu. Wasza krytyka jest tu niespełna adekwatna, gdyż kierujecie się własnym przeświadczeniem, zamykając się tym samym na argumentację ludzi mających inne poglądy. I kto tu stosuję metodę "startej płyty", nawet jeżeli ich wypowiedzi, gdzie nie gdzie manipulują sferą uczuć i emocji, to co w tym złego? Pokazują tym tylko i wyłącznie umiejętność debatowania obojga Panów.

Postępowanie typu, cholerni sceptycy nic nie wiedzą jest dla mnie śmieszne, bo przekazuję nam informację o tym, iż jako odbiorców cechuję was wąskohoryzontontalność, zamykacie się na to co mówią, bo jest to niezgodne z ogólnie przyjętymi normami.

Nie chce tu nikogo obrażać, ale mówię co razi po oczach ;)

Aquila, Mariush oby tak dalej ;)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę Cię bardzo, nie rozśmieszaj mnie.

Rozumiem, że tylko Ty masz prawo zadawać pytania a ja mogę tylko na nie odpowiadać, czy tak? Zwolenników TS (teorii spiskowej) właśnie to charakteryzuje, że uwielbiają pytać, ale nie cierpią odpowiadać. Wygląda na to, że pasujesz idealnie do tego schematu.

dlaczego skonfiskowali taśmy z kamer i przez 8 lat nie zdecydowali się nam ich pokazać, co by uciszyło mnie i wielu innych niedowiarków na amen?!

A czemu nie wydaje się innych nagrań stanowiących dowody w sprawach sądowych? Bo to dowody biorące udział w sprawie. Jednak mimo wszystko upubliczniono najlepsze nagrania na których widać najwięcej. Nawet niedawno bodajże odtajniono kolejne nagranie, więc nie wiem skąd ta straszna złość z tego powodu.

Na nagraniach nie widać zbyt wiele, ponieważ nie były skierowane na miejsce uderzenia. Tylko jedna kamera uchwyciła moment uderzenia i widać na niej sylwetkę samolotu, jednak kamery tej jakości nie są takimi, jakie są używane na przykład przy kręceniu filmów - po pierwsze rejestrują mniejszą liczbę klatek na sekundę i obraz jest gorszej jakości.

Tylko znając zwolenników TS, stwierdziłem, że nawet nagranie samolotu nie zmieniłoby ich wiary. Dlaczego? Bo wiemy, że zwolennicy TS nie szukają odpowiedzi (wbrew swoim zapewnieniom), ale jedynie skupiają się na szukaniu potwierdzenia swoich urojeń. A to zmusza ich do odrzucania oczywistych dowodów świadczących za atakiem terrorystycznym. Przykład - psioczenie na nagranie video, ale jednocześnie całkowite odrzucanie zeznań pond 100 świadków, którzy na własne oczy widzieli smaolot wbijający się w Pentagon.

Chciałbym, aby mi ktoś wyjaśnił tą szokującą wybiórczość, jednak nikt jeszcze mi odpowiedzi na to pytanie nie podał.

I teraz - skoro zwolennicy TS odrzucają te zeznania jakby nigdy nic, to co by im przyszło po nagraniu? Wyraziłem swoje zdanie, że najprawdopodobniej już po paru dniach po internecie krążyłyby "dowody z youtube" w których "udowadnianoby", że to nagranie z samolotem to straszny i nieudolny fake zrobiony przez CIA. No bo skoro zeznania naocznych świadków (jak i wiele innych dowodów), ludzi normalnych jak my, nie mają dla nich absolutnie żadnego znaczenia, to czy miałoby nagranie? Otóż moim zdaniem nie - uznaliby je za "fake" i dalej psioczyli na "oficjalną teorię" i"jak to ludzie dają się ogłupiać". Bo nie zależy im na poznaniu historii 9/11 (zaczynającej się wiele lat wcześniej), tylko na podtrzymaniu swojej wiary w spisek - wiary, którą po prostu lubią (dlaczego ludzie uwielbiają teorie spiskowe i przekonanie, że znają "tajemną wiedzę nieznaną ogólowi ludzkości" - to już inna sprawa).

Niech pokażą te taśmy i skończy się temat, zamknął się wszyscy spiskowcy? Przyznasz, że bez sensem jest dyskutować o innych "dowodach", skoro ONI dysponują NAGRANIAMI Z KAMER ZNAJDUJĄCYCH SIĘ KOŁO PENTAGONU!!!! Brak logicznego wyjaśnienia tej tajemniczości prowadzi do jednego wniosku - ONI KŁAMIĄ.

Nagrania są stopniowo upubliczniane. Niedawno bodajże miało miejsce odtajnienie kolejnego. I oczywiście, tak jak było to znane już od samego początku, nie pokazują one miejsca zdarzenia, bo nie były na nie nakierowane.

że w cudowny sposób wyparowały dwa 6-tonowe silniki z tytanu

Wcale nie wyparowały - zdjęć jest po dostatkiem. Kilka chyba nawet w debacie.

które notabene nie wybiły dwóch dziur w ścianie Pentagonu

Oczywiście, że to zrobiły. Więcej masz w debacie, nie ma sensu dublować tekstu na ten temat. Dziura wlotowa idealnie odpowiada kstałtem i wielkością samolotowi, który uderzył w Pentagon - zdjęcia i schematy - w debacie.

a zatem wnioskując logicznie Boeing leciał bez silników

Nie dziwię się, że nie wierzysz w oficjalną teorię. Twoje myślenie logiczne zawodzi na całej linii.

Fakt, że Boeing zamiast uderzyć w część pełną pracowników Pentagonu, zrobił niesamowity manewr, tak aby wycelować w część remontowaną, tez chyba ostro daje do myślenia

Pracownicy Pentagonu również zginęli. "Część remontowana" nie oznacza "części wyludnionej".

Manewr nie jest niesamowity - obejrzyj filmy na youtube pokazujące możliwości samolotów pasażerkich typu Boeing. Nawet na symulatorze jest to do zrobienia: (nie traktować tego jako dowód - jedynie ciekawostkę!) sam parę razy przygrzmociłem przy pomocy takiego samego samolotu w Pentagon kopiując trajektorię lotu z 9/11 na Microsoft Flight Simulator 2002.

Naprawdę bez odpowiedzi na fundamentalne pytanie: "po co skonfiskowali nagrania i czemu nie chcą ich pokazać?", dalsza dyskusja nie ma sensu.

A zatem w skrócie:

- bo był to dowód w sprawie.

- pokazali najlepsze z nich na którym widać samolot

- zgodnie z zapowiedziami na innych nagraniach nie widać samolotu, bo kamery nie obejmowały swoim polem widzenia miejsca uderzenia

- nagrania są stopniowo wypuszczane.

Liczę na Ciebie. Może po raz pierwszy od 8 lat ktoś mnie w tym temacie oświeci

Zgodnie z nowymi zasadami debaty masz święte i niepodważalne prawo zamieszczania tutaj pytań, na które otrzymasz odpowiedzi w temaci debaty. Proszę jednak o:

- pisanie pytań zwięzłych i jasno sprecyzowanych

- ograniczanie ich liczby (nikt nie chciałby być zalewany tysiącami pytań bo nie jest maszyną do odpowiadania)

- czekanie cierpliwie na odpowiedź, co może zająć trochę czasu.

- nie dorzucanie przez tego samego użytkownika nowych pytań, jeżeli się jeszcze nie otrzymało odpowiedzi na starsze (dlatego proszę o dokładne przemyślenie tychże pytań przed zamieszczeniem).

Takie masz prawo, a my mamy taki obowiązek. Korzystaj :)

wyobraź sobie sytuację: ktoś morduje Twoją matkę na stacji benzynowej. Właściciel stacji ma wszystko nagrane, dzięki kamerkom przemysłowym. Idziesz do niego i prosisz o nagrania. Koleś Cię informuje, że może Ci jedynie pokazać fragment, jak Twoja matula przyjeżdża na stację i nic więcej. Nie podaje powód dlaczego... Co robisz? Grzecznie wracasz do domu?

Jeżeli policja łapie na miejscu przestępstwa mordercę w zakrwawionej koszuli, stu świadków zgodnie twierdzi, że widziało tego człowieka dźgającego 38 razy ofiarę a podczas zatrzymania morderca krzyczał "i bardzo dobrze, że zaszlachtowałem w końcu tę świnię!" to tak, wracam do domu.

Cała sprawa rozbija się o to, że Ty (i nie tylko Ty, ale i wszyscy hardcorowi zwolennicy TS) przyczepiliście się do tych nieszczęsnych nagrań a całkowicie ignorujecie inne bezsprzeczne dowody - latarnie, części samolotu, generator, świadków, szczątki DNA, historię Al-Kaidy itp. I to właśnie prowadzi do bezsensownych wniosków, bowiem biorąc Twój przykład ze stacją benzynową Ty byłbyś w stanie uznać tego człowieka za niewinnego, mimo że miał w ręku nóż, na sobie zakrwawione ubranie, stu świadków widziało jak mordował ofiarę a przy zatrzymaniu krzyczał, że zamordował.

A wracając jeszcze:

Idziesz do niego i prosisz o nagrania. Koleś Cię informuje, że może Ci jedynie pokazać fragment, jak Twoja matula przyjeżdża na stację i nic więcej. Nie podaje powód dlaczego...

Otóż podaje - to dowód w sprawie.

Cóż, robisz ze mnie i reszty ludzi którzy się pytają o szczegóły, dociekają i myślą samodzielnie - kretynów.

Ależ skąd. Jedynie podajemy informacje na tacy. Kto chce, może z nich korzystać.

Oświeć mnie proszę, o co Ci chodziło? Powiedz to konkretnie i jasno, bez niedomówień i półsłówek.

Wyjaśnienie masz troszkę wyżej, gdy to pisałem niebyło jeszcze Twojego posta.

Przecież, nie prowadzimy tu dyskusji aby utrwalać własne stanowisko ale by dociec jaka była prawda. Czyli - w obliczu dowodów - zmieniamy zdanie, lub zawieszamy dyskusję do momentu oparcia się o materialność tych nowych dowodów.

Więc szukaj tej prawdy. Bo jak na razie to wszyscy zwolennicy TS określają się jako "otwarte umysły poszukujące prawdy", a wychodzi im co innego. Mianowicie "szukaj wszystkiego, co potwierdzi TS, a omijaj szerokim łukiem wszystko to, co jej zaprzecza".

W przeciwieństwie do zwolenników TS, my (sceptycy) konfrontujemy z sobą przeciwne stanowiska. Wy zaś skupiacie się tylko na jednym, olewając wszystko inne.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Cała sprawa rozbija się o to, że Ty (i nie tylko Ty, ale i wszyscy hardcorowi zwolennicy TS) przyczepiliście się do tych nieszczęsnych nagrań a całkowicie ignorujecie inne bezsprzeczne dowody - latarnie, części samolotu, generator, świadków, szczątki DNA, historię Al-Kaidy itp. I to właśnie prowadzi do bezsensownych wniosków, bowiem biorąc Twój przykład ze stacją benzynową Ty byłbyś w stanie uznać tego człowieka za niewinnego, mimo że miał w ręku nóż, na sobie zakrwawione ubranie, stu świadków widziało jak mordował ofiarę a przy zatrzymaniu krzyczał, że zamordował.

Jeśli ten koleś zrobi to z szybkością samolotu, to świadkowie powiedzą co myślą że widzieli i tylko zapis kamery powie co się wydarzyło naprawdę.

I naturalnie nagranie z kamery JEST ważne, bo ten koleś z nożem w zakrwawionej koszuli może być niepoczytalny i niegroźny, a zabójca będzie chodził po świecie.

I dlatego w postępowaniu przygotowawczym powinny byc sprawdzone WSZYSTKIE tropy i hipotezy, przejrzane wszelkie dowody i zapisy z monitoringu - aby było pewne że na pewno zamykany w więzieniu jest ten kto powinien być zamknięty a nie jakiś biedny czubek.

W przeciwnym razie bowiem możesz spotkać prawdziwego mordercę na ulicy i będziesz miał pretensje do wymiaru sprawiedliwości po fakcie o to, że nie znaleziono go wcześniej.

Tylko po co ja ci to wyjaśniam, skoro dobrze znasz procedury ?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli ten koleś zrobi to z szybkością samolotu, to świadkowie powiedzą co myślą że widzieli i tylko zapis kamery powie co się wydarzyło naprawdę.

Wygląda na to, że nawet nie zapoznałeś się z wypowiedziami świadków. Otóż wielu z nich widziało dokładnie szczegóły samolotu - wielu określiło go od razu jako samolot AA, inni zauważyli nawet, że podwozie i klapy nie zostały wysunięte, a niektórzy ze świadków byli pracownikami lotniska. Więc ich zeznania są bardzo wiarygodne.

I naturalnie nagranie z kamery JEST ważne, bo ten koleś z nożem w zakrwawionej koszuli może być niepoczytalny i niegroźny, a zabójca będzie chodził po świecie.

Pominąłeś nawet tutaj fragment o stu świadkach widzących na własne oczy te morderstwo.

I dlatego w postępowaniu przygotowawczym powinny byc sprawdzone WSZYSTKIE tropy i hipotezy, przejrzane wszelkie dowody i zapisy z monitoringu - aby było pewne że na pewno zamykany w więzieniu jest ten kto powinien być zamknięty a nie jakiś biedny czubek.

A było inaczej?

Tutaj jednak wyraźnie widać, że sobie przypisujesz prawo badania dowodów, nie zaś odpowiednim służbom.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może ja się włączę.

Nie chce mi się naprawdę po raz tysięczny przytaczać tu wszystkich argumentów odnośnie rzekomego Boeinga... no może jedynie przypomnę, że w cudowny sposób wyparowały dwa 6-tonowe silniki z tytanu, które notabene nie wybiły dwóch dziur w ścianie Pentagonu (a dziurę zrobił łamliwy nos z aluminium), a zatem wnioskując logicznie Boeing leciał bez silników.

Sprostujmy kilka rzeczy, bo widzę tu błąd na błędzie. Nie będę się w każdej kwestii szczegółowo rozpisywał, bo sporo jest wyjaśnione w samej debacie.

Może pierwsze dla lepszej orientacji dwa przekroje wnętrza turbiny silnika (bez obudowy):

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Po pierwsze:
Silniki nie miały masy 6 ton. Silnik Rolls-Royce RB211-535R4 z Boeinga 757 ma masę 3,3 tony. (źródło)

Po drugie:
Cały silnik nie jest wykonany z tytanu (a dokładnie z jego stopów). Sporo elementów, szczególnie w obrębie zewnętrznej osłony, wykonano z innych materiałów (np. lekkich stopów glinu).

Po trzecie:
Silnik odrzutowy to nie lita bryła metalu, której nic nie jest w stanie przemóc. To układ wielu połączonych, często bardzo drobnych elementów. Jego wytrzymałość na zniszczenie jest ograniczona; uderzenie w zbrojoną ścianę z dużą szybkością wystarczy, aby to wszystko rozleciało się na mniejsze lub większe kawałki.

Po czwarte:
I trochę tych największych, rozpoznawalnych fragmentów można w ruinach Pentagonu się dopatrzyć. Widać
pozbawioną łopatek tarczę jednej z wysokociśnieniowych sprężarek (kompresora), fragmenty turbiny niskiego ciśnienia, a także spore fragmenty układu wtryskowego. Zdjęć nie daję, są przedstawione w debacie, dostępne w Internecie...

Przy okazji, rozmiar widocznego z przodu silnika wentylatora (pierwszego stopnia sprężania) to 1,88 m. To informacja dla wszystkich, którzy mają skłonność do "zawyżania" pewnych parametrów tego urządzenia.

Po piąte:
Silniki wybiły dziury w ścianach Pentagonu. W debacie są zaprezentowane zdjęcia zniszczeń budynku, niektóre z precyzyjnie naniesionym położeniem samolotu. Tutaj wrzucę tylko dwa zdjęcia, których w debacie nie ma. Do zanegowania Twoich insynuacji są w zupełności wystarczające.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Tutaj na razie tyle.
  • 0

Thunderr.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mariush jak i Aquila najwyraźniej próbują pokazać wam nie tylko to co zobaczyliście na necie/przeczytaliście na forum ale również pomyśleli trzeźwo i przede wszystkim sami bo nigdy nie wiecie czy was nie robi ktoś w balona...
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak na razie widzę, stosują sztuczki psychologiczne i negują istnienie faktów które są dla nich niewygodne.

Znam te zdjęcia, znam te opisy i znam te wyjaśnienia.
Nie znałem wyników badań które wkleiłem - ale teraz je znam.

I w obliczu tych badań wszystkie dotychczasowe koncepcje - jeśli mają być prawdopodobne - muszą ulec zasadniczym zmianom.

Jest takie powiedzenie - tylko krowa nie zmienia zdania.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak na razie widzę, stosują sztuczki psychologiczne i negują istnienie faktów które są dla nich niewygodne.

Które fakty negujemy, bo mają być dla nas niewygodne? Wymień je.

Na razie zaś widzę, że negowana przez zwolenników TS jest wartość wszystkich dowodów świadczących o ataku terrorystycznym, łącznie z zeznaniami około 100 naocznych świadków.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czy uważasz że publikacja o nanotechnologicznym super-termicie jest kłamstwem?

TAK / NIE ?
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy uważasz że publikacja o nanotechnologicznym super-termicie jest kłamstwem?
TAK / NIE ?

Tak. Wał jakich mało i postaram się trochę o tym napisać w odpowiednim temacie. :D
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ma być ten "niewygodny fakt"? To nawet nie jest jeszcze uznane za fakt - to przekonanie grupy ludzi. Wg innych (większości i to znacznej) jest to (jak słyszałem) bodajże rdza albo farba.

Więc gdzie tu "fakt"? To, że dla Ciebie jest to już z góry "fakt", nie oznacza, że cały świat musi go od razu przyjąć jako dogmat.

EDIT: A mariush być może niedługo pokaże Ci, że to nie jest żaden fakt :D I co wtedy?
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak. Wał jakich mało i postaram się trochę o tym napisać w odpowiednim temacie

Bez komentarza - proces recenzowania publikacji naukowych (a Open Bentham jest miejscem gdzie publikowane są wyłącznie publikacje naukowe) wyklucza Twoje zdanie.

Są tylko 2 możliwości - albo nie wiecie nic o tym jak wygląda proces publikacji w takich miejscach, albo jesteście kłamcami.

Kropka
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Są tylko 2 możliwości - albo nie wiecie nic o tym jak wygląda proces publikacji w takich miejscach, albo jesteście kłamcami.

Nie dubluj tego samego w dwóch różnych tematach. W tym drugim podałem Ci link do krytyki metod publikacji w tym "Bentham itd." Więc może jeszcze wyjść na to, że to Ty nie wiesz jak wygląda tam proces publikacji.
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W przeciwnym razie bowiem możesz spotkać prawdziwego mordercę na ulicy i będziesz miał pretensje do wymiaru sprawiedliwości po fakcie o to, że nie znaleziono go wcześniej.

Tylko po co ja ci to wyjaśniam, skoro dobrze znasz procedury ?

Dokładnie. Widzę, że nawet osoby znające prawo tutaj się wypowiadają. Trafiłeś w sedno sprawy. A sedno sprawy to Komisja, która za budżet średniej jakości pornola z lat '80 tak naprawdę wyjaśniła tylko to, co potwierdzało wymyślony, oficjalny scenariusz wydarzeń. I szata faka! Komisja się wypowiedziała, rzesza pseudonaukowców najemników zatrudniona, nienawiść do islamu odpowiednio wykorzystana, miliardy zielonych dla zbrojeniówki i tysiąca firm towarzyszących i kręcimy LODY STULECIA!!!!! Czy ktoś ma jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, że 99% wojen było wywołanych DLA PIENIĘDZY!!! I tak jest w tym przypadku. Gdyby wymienić wszystkich największych beneficjentów wydarzeń z września 01 i późniejszych, byli by tam ci sami ludzie, którzy udawali najbardziej dotkniętych, skrzywdzonych liderów świata. Ileż było tam wzruszających scen, łez, darcia mordy do megafonu, ściskania strażaka, jakie to było wzniosłe, pełne patosu. I pomyśleć, że dzisiaj ten sam cowboy, który mówił nam Laden, terror, Osama, terror, Saddam, terror, terror, terror, Irak, weapon of mass destruction, terror... SAM JEST NAJWIĘKSZYM TERRORYSTĄ. I taka jest prawda panowie. Prezydenci USA to marionetki w rękach kolesi, których nigdy nie widzieliście, o których nie słyszeliście, i których nigdy nie zobaczycie i nie nigdy usłyszycie. Pytanie: "Czy gdyby taki 11 września zgotowali nam nasi "liderzy" powiedzmy przykładowo z PO, to czy przejmujący władzę PiS- wiedząc że to była inside job - by tego nie wykorzystał? Wykorzystałby! A dlaczego nie wykorzystują tego Demokraci? Bo różnią się od Republikanym tym, że jedni zawsze mogą wejść za drugich i tym manewrem uspokoić gawiedź. A tak naprawdę stery są w rękach jednej i tej samej grupy ludzi. Dlatego też także Barack O., (który notabene nie urodził się w USA [nie jest więc prezydentem USA, jest coś jak pełniący obowiązki]) będzie z pozoru postępował inaczej jak Bush. Ale to tylko pozory. ONI wiedzieli co robią, dając na to stanowisko twardoskórego, prawicowego półgłówka [bo inaczej nie można go nazwać] Busha juniora, a teraz dają ciepłego lewaka, inteligenta z zabarwieniem kolorystycznym, tak dla pokrzepienia serc. Oni zmieniają jedynie aktorów, którzy wykonują plan. Dlatego też, jakieś tam naiwne nadzieje, że ekipa Obamy będzie dążyła do wyjaśnienia anomalii wydarzeń z 11 września, prysły wraz z wysłaniem 30 k wojsk do Afganistanu i przedłużaniu ostatecznego terminu wycofania wojsk z Iraku. Przeszli po prostu to kolejnego etapu planu. Światowy "kryzys" może być jego zalążkiem. ONI nam tego nie powiedzieli 8 lat temu, nie powiedzą nam tego dzisiaj, proste.

Przechodząc do Aquili. Powiem Ci tak. Rozmawiasz tutaj z ludźmi, którzy o tym, że była to wewnętrzna robota dowiedzieli się ładnych parę lat temu. Zawsze jak spotykam ludzi takich jak ty zastanawiam się, gdzie jest granica. Jak daleko możecie się posunąć, aby zamącić kłamstwem tak aby wyszła prawda. Tak często narażacie się na śmieszność. I tak często właśnie śmieszni jesteście. Napisałeś mi, że zrozumiałbyś gdyby koleś nie pokazałby Ci taśm z kamery przemysłowej. Uznałeś, że to co jest dowodem w sprawie, może być schowane i ujawniane stopniowo!. To wskaż mi chory kraj, gdzie tak się postępuje z dowodami w sprawie i to jeszcze w jakiej sprawie. W której zamordowano z zimną krwią 3 tysiące niewinnych osób. Czy tych taśm, jako dowodów nie powinna w pierwszej kolejności zobaczyć opinia publiczna, a w następnej komisja, która miała tę sprawę dogłębnie wyjaśnić. Nie dość, że olała te taśmy, to jeszcze nie wspomniała NIC o budynku WTC 7. I wracając do przykładu - koleś ze stacji benzynowej MUSIAŁBY przedstawić te taśmy prokuraturze, która oceniłaby ten dowód i stwierdziła, czy można załączyć go do materiału dowodowego. Teraz rozumiesz? Czy teraz odpowiesz mi na pytanie, dlaczego skonfiskowano kluczowe dla całej sprawy taśmy i nie przedstawiono ich jako dowodu w sprawie. Postępowanie przed komisją, o ile się nie mylę było jawne (Oprócz oczywiście przesłuchania Busha i Dicka), a zatem dołączone do sprawy jako dowody, skonfiskowane taśmy, powinny być ujawnione na rozprawie. Tym sposobem poznałaby je również opinia publiczna, w tym i my. Rodziny 3000 zamordowanych chyba na to zasługiwały? CZYŻ NIE?

Kręć dalej chłopie te swoje bajeczki o tranzystorach, latarniach, świadkach, kraterach pełnych zwłok etc.

Piszesz

Które fakty negujemy, bo mają być dla nas niewygodne? Wymień je.

NIewygodnym faktem, który negujesz jest to, że ty wiesz, że oficjalka to bujda na obacasach, ale masz jakieś swoje wewnętrzne wyjaśnienie, jakąś motywację, by tutaj na forum robić z ludzi debili i brnąć w kłamstwie dalej jak uparty wół. Czy ty nie widzisz co się dzieje wokół? Poczytaj komentarze na onecie :) Że tego jeszcze nie zauważyła żadna telewizja. Tam aż roi się od wypowiedzi demaskujących gang Busha. Zaczyniacie być w mniejszości. Teraz już spiskowcom, mającym po swojej stronie takich kolesji jak vkali, nikt już nie podskoczy ^^ Już żaden nauczyciel akademicki nie będzie na forum bezkarnie mącił w głowach niewinnych ludzi, którzy po prostu chcą znać prawdę, ale nie znają się na pożarach węglowodorowych. :roll:

Dokończę ten post . Pozdrawiam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych