Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
796 odpowiedzi w tym temacie

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja jestem jakoś dziwnie spokojny, że jeszcze za mojego życia zobaczę niektórych, (bo nie wierzę, że wszystkich) autorów 911 w więzieniu lub "na stryczku".

Nie wszystkich? To chyba jednak nie wierzysz w sprawiedliwość. A mnie dziwi dlaczego jeszcze przy tylu "niepodważalnych dowodach winy" wspomnieni przez Ciebie "autorzy 911" chodzą wolni. Przykłady Husseina czy przywódców III Rzeszy dobitnie świadczą o tym, że zbrodniarze są sądzeni bardzo szybko. Dlaczego w tym przypadku ma być inaczej? Czyżby po to, żeby teorie spiskowe mogły się dalej rozwijać?
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja jestem jakoś dziwnie spokojny, że jeszcze za mojego życia zobaczę niektórych, (bo nie wierzę, że wszystkich) autorów 911 w więzieniu lub "na stryczku".

Nie wszystkich? To chyba jednak nie wierzysz w sprawiedliwość. A mnie dziwi dlaczego jeszcze przy tylu "niepodważalnych dowodach winy" wspomnieni przez Ciebie "autorzy 911" chodzą wolni. Przykłady Husseina czy przywódców III Rzeszy dobitnie świadczą o tym, że zbrodniarze są sądzeni bardzo szybko. Dlaczego w tym przypadku ma być inaczej? Czyżby po to, żeby teorie spiskowe mogły się dalej rozwijać?

Czemu nie wszystkich? Z prostej przyczyny - wielu z nich jest w bardzo podeszłym wieku i zakładam, że już nie dożyją procesu.

dlaczego jeszcze przy tylu "niepodważalnych dowodach winy" wspomnieni przez Ciebie "autorzy 911" chodzą wolni.

Bo w ich rękach była komisja badająca 911, w ich rękach jest również wymiar sprawiedliwości i media. To wystarczy, by utrzymywać największe zbrodnie w tajemnicy. Mam świadomość, że do osądzenia zbrodniarzy -autorów 911 - warunkiem sine qua non jest konieczność przeprowadzenia małego przewrotu w Stanach. Bez odsunięcia obecnej "ekipy" od władzy, nie będzie mowy o żadnym sądzeniu Busha i jego przełożonych. Wiesz z tą sprawiedliwością, to raczej wiara głupiego. Nieosądzeni w spokoju odchodzili jeszcze więksi mordercy niż G.W. Bush. W tym przypadku może być podobnie, nie zaprzeczam. Jednak w dobie internetu, który bądź, co bądź jest najbardziej niezależnym ze wszystkich źródeł informacji, wszystko jest możliwe. Nawet rewolucja na skalę globalną. 911 jest takim matrixowym białym króliczkiem. Podążaj za nim do momentu aż staniesz przed wyborem: niebieska, czy czerwona. Człowiek, którego informujesz o czymś szokującym, co może wywrócić jego światopogląd do góry podeszwami, dokonuje wyboru jaką pigułę weźmie. Wybór jednej z nich może być bolesny, bo wtedy trzeba od nowa zdefiniować swoje poglądy na wiele spraw. Przyjmując prawdę o 911, przyjmujesz, że żyjemy w świecie, w którym ludzie w wyborach wybierają swoich morderców, którzy zabijają ich dla pieniędzy. Życie za kasę. Nie wierzę, żeby była w tym jakaś głębsza filozofia. NWO? Ok. Ale to tylko ideologia dobudowana do pazerności na mamonę i chęci posiadania władzy. Przyjmując prawdę o 911, przyznajesz się tym samym, że dałeś się zmanipulować. Proste techniki socjotechniczne i wszyscy chcieliśmy zemsty. Jednak moim zdaniem to żaden wstyd. Mieliśmy prawo uwierzyć w to co pokazuje nam telewizja kraju, w którym byliśmy zakochani, jak w starszym bracie. Zakochani w ich kulturze i potędze militarnej. Wierzyliśmy, że są szeryfem świata. A oni... zaskoczyli nas swoją zuchwałością. Wykorzystali naszą ufność, nasze lęki i obawy. A przestraszeni, zaślepieni żądzą odwetu, nie od razu dostrzegaliśmy ich kłamstwa i błędy, jakie oni popełnili. Teraz je dostrzegamy. Jest ich mnóstwo. Konieczne jest powtórzenie śledztwa. A ten reżim do tego nie dopuści. Proste.

Pozdrawiam.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo w ich rękach była komisja badająca 911, w ich rękach jest również wymiar sprawiedliwości i media. To wystarczy, by utrzymywać największe zbrodnie w tajemnicy.

Wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne, by ludzie, którzy popełniają tak idiotyczne błędy, jakie przypisują im zwolennicy teorii spisku, byli w stanie utrzymać w rękach choćby szkalnkę wody. To nie trzyma się kupy - z jednej strony pomyłki niegodne nawet nastolatka, a z drugiej ukrywanie wszystkiego tak idealne, że wręcz nie do wykrycia.

Przyjmując prawdę o 911, przyznajesz się tym samym, że dałeś się zmanipulować.

"Prawda" powinna być w cudzysłowiu :-) Przyjmując "prawdę" o 911 serwowaną przez autorów filmów takich jak Loose Change czy September Clues dajesz się zmanipulować i zaczynasz ignorować fakty, na przykład odnalezione sczczątki samolotów, ofiar i ich bagaży w ruinach WTC i Pentagonu oraz na polu w pobliżu Shanksville, kształty otworów wybitych w wieżach i Pentagonie idealnie pasujące do wbijających się w nie samolotów, czy w końcu zeznania setek naocznych świadków potwierdzających wersję oficjalną.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

rozśmieszył Cię nos samolotu przebijający wieżę, czy może podróżujący most. Oglądnijcie, przemęczcie się przez calutki ten film. Wtedy będziecie mieli naprawdę z czego się pośmiać.

Czy chodzi ci o to:
Most i WTC
???

Jeśli tak, to co w tym dziwnego?
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

rozśmieszył Cię nos samolotu przebijający wieżę, czy może podróżujący most. Oglądnijcie, przemęczcie się przez calutki ten film. Wtedy będziecie mieli naprawdę z czego się pośmiać.

Czy chodzi ci o to:
Most i WTC
???

Jeśli tak, to co w tym dziwnego?

Nic dziwnego? :) A co dziwnego jest z tym filmem? Jeśli ten film jest pocięty, to dlaczego został pocięty? W jakim celu wycięto z niego klatki? Co ten zabieg miał ukryć?
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja pytam: Jeśli tak, to co w tym dziwnego?
A ty odpowiadasz: Nic dziwnego?

I następnie niczego nie precyzujesz, tylko wklejasz kolejny filmik.
Chcesz dyskutować, to bądź choć trochę poważny... ;)
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja pytam: Jeśli tak, to co w tym dziwnego?
A ty odpowiadasz: Nic dziwnego?

I następnie niczego nie precyzujesz, tylko wklejasz kolejny filmik.
Chcesz dyskutować, to bądź choć trochę poważny... ;)

Już wcześniej napisałem, że o filmie dyskutować nie będę. Myślę, że film jest wystarczająco zrozumiały. Nic więcej nie trzeba i nie wypada wręcz dodawać. Pozdrawiam.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już wcześniej napisałem, że o filmie dyskutować nie będę.

A to dlaczego? Boisz się napisać coś głupiego? To po co w ogóle o nim wspominałeś?

Myślę, że film jest wystarczająco zrozumiały.

No właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym mostem. Proszę, abyś nakreślił mi ten problem. To chyba nie takie trudne?
  • 0

wizzfx.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok film z mostem niezły. Znam sie troche na VFX i musze powiedziec ze dziwnie to wygląda. Zastanawialem sie czy jakas stabilizacja obrazu nie byla zastosowana i czesciowe wykadrowanie filmu ale most jednak zbyt dziwnie sie zachowuje. Kolejna rzeczy czy ktos jaj sobie nie zrobił i dysponujac obrazem HD nie spłatał nam figla tym filmem co bylo by wcale nie trudno zrobić ;) Tak wiec skłaniam sie ku temu ostatniemu.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O, to może Ty wizzfx mi wyjaśnisz, na czym ta "dziwność" mostu polega?
Quintus Maximus zbyt rozmowny nie jest.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O, to może Ty wizzfx mi wyjaśnisz, na czym ta "dziwność" mostu polega?
Quintus Maximus zbyt rozmowny nie jest.

Mariush ja Ci powiem na czym polega "dziwnosc" mostu wg. kolegow.
Chodzi o to, ze kolegom nie podoba sie to, ze przy "nieruchomym" kadrze filary mostu sie przesuwaja. Wg. TS swiadczy to manipulacji efektami specjalnymi.
Zebys sie nie trudzil to odpowiem co to jest wg. mnie: trzeba pamietac o odleglosci miedzy kamera, WTC, a filarami mostu. Miedzy WTC, a filarem mamy okolo 12km, a to jest bardzo duzo. Jesli mieszka ktos wysoko np w wiezowcu to zauwazy ze przesuwajac sie minimalnie tlo wzgledem obietku na pierwszym planie zmienia sie dyrastycznie. I to zjawisko wlasnie widzimy na filmie. Jesli sie myle to mnie popraw, to jest moja wlasna teoria...
  • 0

wizzfx.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciezko cos powiedziec, nie ma pewnosci czy ten filmik nie byl obcinany ( kadrowany ) , stabilizowany a to duzo psuje i czasem niektóre ujęcia mogą dziwnie wyglądac. Most ewidentnie po 4 sec , odjezdza nam daleko :) i to jest dziwne hehe
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To jest wg. mnie calkiem wporzadku:
Kamera jest zainstalowana w helikopterze, ktory jest w ruchu przeciwnie do ruchu wskazowek zgledem wiez, kadr jest ustawiony na WTC (z wiadomych powodow). Przy polaczneniu w/w "pierwszy" plan, czyli WTC pozostaja w miejscu, a obraz filara mostu oddalonego o 12 km od wiez, szybko przemieszcza sie wzgledem ich.

Edit:

Helikopter porusza sie jednak zgodnie z ruchem wskazowek, inaczej filary "uciekaly" by w druga strone.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chodzi o to, ze kolegom nie podoba sie to, ze przy "nieruchomym" kadrze filary mostu sie przesuwaja. Wg. TS swiadczy to manipulacji efektami specjalnymi.

Rozumiem. Krótko mówiąc, "problem" polega na tym, że przy przemieszczającym się w tle pylonie mostu nie da się zauważyć zmiany kąta widzenia WTC. Cóź, to nic nadzwyczajnego, co zresztą ładnie i w sumie wyczerpująco poniżej wyjaśniłeś:

Zebys sie nie trudzil to odpowiem co to jest wg. mnie: trzeba pamietac o odleglosci miedzy kamera, WTC, a filarami mostu. Miedzy WTC, a filarem mamy okolo 12km, a to jest bardzo duzo. Jesli mieszka ktos wysoko np w wiezowcu to zauwazy ze przesuwajac sie minimalnie tlo wzgledem obietku na pierwszym planie zmienia sie dyrastycznie. I to zjawisko wlasnie widzimy na filmie. Kamera jest zainstalowana w helikopterze, ktory jest w ruchu [zgodnie z ruchem wskazówek]* zgledem wiez, kadr jest ustawiony na WTC (z wiadomych powodow). Przy polaczneniu w/w "pierwszy" plan, czyli WTC pozostaja w miejscu, a obraz filara mostu oddalonego o 12 km od wiez, szybko przemieszcza sie wzgledem ich.(...)

*) pozwoliłem sobie nanieść Twoją korektę.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Naprawdę wasze tłumaczenie "podróżującego mostu" jest żałosne i totalnie głupie... ale was i tak już nic nie przekona... :roll:

a co powiecie na to?

25 LIPCA 2001 ! dziennikarz - Alex Jones - przewiduje zamachy z 11 WRZEŚNIA 2001 ! :mrgreen:

http://www.youtube.c...p;v=YRrVdWp9K0I

Pozdrawiam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych