Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
796 odpowiedzi w tym temacie

#466 Gość_eru75

Gość_eru75.
  • Tematów: 0

Napisano

tak, tak, dla idiotów. Przy braku argumenum ad rem mamy argumentum ad personam Typowe dla manipulatorów. Kto na końcu okaże się idiotą, to jeszcze zobaczymy

No tak...:
http://www.paranorma...mp;#entry335841

Quintus Maximus, apeluję do Ciebie - nie - błagam Cię o odpowiedzenie na pytania Aquili. Wszystkie. Bo póki co uciekasz i nic z tego nie wynika.
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No tak...:
http://www.paranorma...mp;#entry335841

Błagam Cię, nie, apeluję do Ciebie - wytłumacz mi o co chodzi z tym linkiem, bo nie wiem, jak mam się do tego ustosunkować. Zacytowanie schemeta miało na celu ukazanie, iż nie jestem odosobniony w ocenie Aquili, jako niepoważnego dyskutanta. Wiele razy dawałem mu to do zrozumienia. Zdania nie zmienię.

Pozdrawiam.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

co sądzisz na temat Osamy bin Ladena i jego wielokrotnego przyznawania się do winy

Bardzo ciekawe pytanie. :roll:
Widać media staneły na wysokości zadania i dokonały wspaniałej roboty. Sugeruję przesłać te nagrania do FBI, prawdopodobnie chłopcy je przegapili......na oficjalnej stronie FBI Osama figuruje jako poszukiwany lecz nikt nie wiąże gościa z atakami z 9/11, taka mała łamigłówka dla roztropnych.

MOST WANTED
Prześlij chłopakom nagrania Osamy przyznajacego się do ataków a pomożesz w zwalczaniu światowego terroryzmu :mrgreen:

Mowa o świadkach, oczywiście zawsze są świadkowie.....Hitler obarczył "terrorystów" o podpalenie Reistagu na podstawie zeznań. Tak powstało SS organ czuwający nad bezpieczeństwem narodowym.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oj tatik, tym to mnie rozwaliłeś :D

Niech Aquila jeszcze raz nam opowie historię Al-Qaidy, bin Ladena, jego postępującej fascynacji fundamentalizmem, wielokrotnego przyznawania się do winy etc.

Prześlij chłopakom nagrania Osamy przyznajacego się do ataków a pomożesz w zwalczaniu światowego terroryzmu

10/10
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widać media staneły na wysokości zadania i dokonały wspaniałej roboty. Sugeruję przesłać te nagrania do FBI, prawdopodobnie chłopcy je przegapili......na oficjalnej stronie FBI Osama figuruje jako poszukiwany lecz nikt nie wiąże gościa z atakami z 9/11, taka mała łamigłówka dla roztropnych.

Pragnę zauważyć, że Ala Capone też nie zamknęli za morderstwa i handel alkoholem, a przecież nie powiesz mi, że nie mordował i nie handlował nim :)

Poza tym, skoro już czytamy to czytajmy ze zrozumieniem:

(ze strony którą podałeś)

Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998, bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. These attacks killed over 200 people. In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world.

Nie wymienione są też ataki w Jemenie, na USS Cole i na rozmaite budynki w Arabii Saudyjskiej - czy zatem ich też Al-Kaida nie przeprowadziła?

Idźmy dalej, też strona FBI:

http://www.fbi.gov/w...s/fugitives.htm

"The alleged terrorists on this list have been indicted by sitting Federal Grand Juries in various jurisdictions in the United States for the crimes reflected on their wanted posters. Evidence was gathered and presented to the Grand Juries, which led to their being charged. The indictments currently listed on the posters allow them to be arrested and brought to justice. Future indictments may be handed down as various investigations proceed in connection to other terrorist incidents, for example, the terrorist attacks on September 11, 2001."

Dalej:

http://www.fbi.gov/p...or2000_2001.htm

Też strona FBI - jest tam o 9/11 i o roli Osamy bin Ladena i Al-Kaidy w tym zamachu, na przykład:

"The attack was carried out by 19 members of Al-Qaeda, an international terrorist network headed by Usama bin Laden."

Dalej:

http://www.fbi.gov/c...atson020602.htm

Też strona FBI i znowu o udziale Osamy bin Ladena i jego Al-Kaidy w 9/11, w tym:

"The evidence linking Al-Qaeda and Bin Laden to the attacks of September 11 is clear and irrefutable."

Dalej:

http://www.nctc.gov/.../bin_ladin.html

Strona The National Counterterrorism Center.

"Usama Bin Ladin is wanted in connection with the 11 September 2001 attacks on the World Trade Center and the Pentagon and for the 7 August 1998 bombings of the US Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya."

Dalej mamy wypowiedź rzecznika FBI Richarda Kolko:

http://www.newsvine....uld-end-us-help

"As the FBI has said since 9/11, bin Laden was responsible for the attack. In this latest tape, he again acknowledged his responsibility. This should help to clarify for all the conspiracy theorists, again — the 9/11 attack was done by bin Laden and al-Qaida."

Dalej mamy stronę Rewards for Justice, do któej jest link na stronie FBI o Most Wanted Terrorist:

http://www.rewardsfo...anguage=english

Na stronie FBI mamy jak byk:

"The Rewards for Justice program, administered by the United States Department of State's Bureau of Diplomatic Security, offers rewards for information leading to the arrest of many of these terrorists."

Na tejże stronie Rewards for Justoce w wykazie "Wanted Terrorists" mamy Osamę:

"Usama bin Ladin is wanted in connection with the September 11, 2001 attacks on the World Trade Center and the Pentagon and for the August 7, 1998 bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania and Nairobi, Kenya."

Więc o co Wam chodzi?

Na stronie Most Wanted, podanej przez Tatika mamy wyaźnie napisane, że Osama jest poszukiwany za ataki w Kenii i Tanzanii (bo na nie mamy najwięcej jasnych dowodów) oraz za inne ataki. Na innych stronach FBI mamy zaś jasno i wyraźnie napisane ( jak również agenci FBI sami tak stwierdzają), że Osama jest odpowiedzialny i poszukiwany za zamachy z 11 września.

Na dodatek w 1999 roku FBI dawało 5 milionów dolaró nagrody za bin Ladena. Po 9/11 zwiększono ją do 25 milionów. To chyba oczywiste dlaczego. Dodatkowo Airline Pilots Association i Air Transport Association dorzucają za niego kolejne dwa miliony od siebie. Też za nic?
No bo chyba nie za ataki na ambasady w Afryce.

Więc tatik - 0/10. Chciałeś zrobić to z "jajem", ale fatalnie Ci to wyszło.

Quintusie Maximusie - i kto się jak na razie uchyla od niewygodnych spraw?
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

po zapoznaniu się z ich kłamstewkiem na temat mostu

Quintus Maximus
TUTAJ część filmu September Clues, w której pokazano absurdy związane z perspektywą i obrazem emitowanym w czasie relacji na żywo, w tym wyjaśniona jest sprawa "CO JEST NIE TAK Z TYM MOSTEM". Krótko, zwięźle i na temat. Pozdrawiam.

Quintus Maximus
Tutaj filmik 911 Taboo Pt.1, który mam nadzieję uciszy bezczelnych kłamców i manipulatorów raz na zawsze. 10 minut, które mam nadzieję przywołają was do porządku.

Zwróćcie szczególną uwagę na to co jest pokazane od 5:38 s.

Oczywiście zachęcam do obejrzenia kolejnych części tego filmu. Są równie ciekawe.

Pozdrawiam.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Więc tatik - 0/10. Chciałeś zrobić to z "jajem", ale fatalnie Ci to wyszło.

Atak ponoć terrorystyczny przeprowadzony przez Osamę (który się ponoć przyznał) Dla kumatych nie będzie istotne to że stwierdziłeś że fatalnie mi wyszło lecz zadadzą sobie pytanie.....czemu Osama odpowiedzialny za ataki nie jest ścigany listem gończym ? Chyba jesteś bardziej kompetentny niż FBI.

Niestety moim skromnym zdaniem oficjalny list gończy wystawiony przez FBI jest bardziej zbliżony do prawdy niż ścieki medialne....

(bo na nie mamy najwięcej jasnych dowodów) oraz za inne ataki

Zupełnie jak kasacja czarownic po skutecznych torturach....

Dodatkowo na stronach tego samego FBI masz jasno i wyraźnie - Osama jest ścigany także za 9/11 a jego wina w tej kwestii jest oczywista.

No wybacz człowieku lecz teraz mogę śmiało powiedzieć że manipulujesz jak mało kto.....winę oczywistą może uznać tylko i wyłącznie Sąd po prawomocnym wyroku a nie jakieś orły ( Aquile ) czy inne czynniki lepsze od prawa. Skoro stawiasz się ponad prawo uznając winę bez wyroku Sądu......to powodzenia !!!!
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli mam rozumieć, że cofasz swoje słowa:

"Przyznam, że jedynie z mostem w miarę mnie przekonałeś i w tej kwestii mogę odpuścić."

?

czemu Osama odpowiedzialny za ataki nie jest ścigany listem gończym ?

...

Jak to nie jest ścigany listem gończym?

Sam przecież podałeś do niego link.

http://www.fbi.gov/w...terbinladen.htm

W liście tym jest jedynie stwierdzone, że jest poszukiwany za Kenię, Tanzanię i inne ataki. Jest też wyznaczona nagroda - 25 + 2 mln $

Dodatkowo na stronach tego samego FBI masz jasno i wyraźnie - Osama jest ścigany także za 9/11 a jego wina w tej kwestii jest oczywista.

Więc ponownie spytam - o co Ci chodzi?

No wybacz człowieku lecz teraz mogę śmiało powiedzieć że manipulujesz jak mało kto.....winę oczywistą może uznać tylko i wyłącznie Sąd po prawomocnym wyroku

Coś chyba próbujesz odwrócić kota ogonem.

FBI po prostu wie i nie owija w bawełnę - dowody łączącę Al-Kaidę i Osame bin Ladena z zamachami na Nowy Jork i Waszyngton są tak oczywiste, że tylko ślepiec nie widzi tego. Stąd też jest on ścigany za między innymi także i te zamachy - a nagroda za niego wzrosła do 25 milionów dolarów (choć nie wiem czy to już aktualnie nie jest przypadkiem 50 mln $).

Jedynie zwolennicy TS nie chcą dojrzeć tych powiązań ani przyjąć tego do wiadomości, ponieważ kłóci to się w oczywisty sposób z urojeniami jakoby 9/11 był "inside job". Aby zaś uzasadnić te urojenia od czasu do czasu spotykamy się z takimi "dowodami" jak marne September Clues albo totalne niezrozumienie i zapewne świadome (albo i nieświadome) przeinaczenie sensu tej strony FBI o "most wanted terrorists".

Zauważ, że to, co podałeś powyżej, jest właśnie zwykłym kłamstewkiem jakie wypuszczają ludzie od TS aby łapać na swe haczyki ludzi, którzy uwierzą im na ślepo i nie zakwestionują ich teorii.

"FBI nie szuka Osamy za 9/11! Czyli to nie Osama zaatakował USA!" - to jak widać nieprawda. A najważniejsze pytanie to nie te o którym mówisz, ale następujące:

Czemu zwolennicy TS wymyślają, a następnie powtarzają rozmaite kłamstwa i naciągane argumenty takie jak ten ze stroną FBI?

Dlaczego kreują się na "ludzi pokazujących Prawdę", a jednocześnie wymyślają bajeczki takie jak na przykład ta z listem FBI?

I na koniec - dlaczego zwolennicy TS nie zastanawiają się nad tymi kłamstwami jakimi autorzy TS ich karmią (jak te z listem FBI) tylko natychmiast przechodzą obok tego jakby nigdy nic i wyciągają kolejny "porażający dowód" takiej samej jakości?

• 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Masz zatem swoją ukochaną Amerykę....uznają człowieka winnego jak sam zaznaczyłeś bez prawomocnego wyroku niezawisłego Sądu. A co ze słynną Deklaracją Praw Człowieka ? No tak tam gdzie jest ropa te prawa nie obowiązują.
Nie ma takiej możliwości aby w jakimkolwiek państwie prawa kogokolwiek uznano za winnego bez uprawomocnienia się wyroku zasądzonego przez Sąd. Chyba że jesteś fanem globalizacji....w której Sądy nie będą potrzebne.
Jedynie Gestapo miało możliwość uznawania ludzi za winnych bez procesu.

FBI po prostu wie i nie owija w bawełnę - dowody łączącę Al-Kaidę i Osame bin Ladena z zamachami na Nowy Jork i Waszyngton są tak oczywiste, że tylko ślepiec nie widzi tego

Jakoś nie mogę uwierzyć że FBI są ślepcami i w oficjalnym liście gończym zapomnieli dodać że Osama jest podejrzany o zamachy z 9/11. Bez przesady ale media nie zastąpią logicznego myślenia tak samo jak Twoje zdumiewające posty o uznaniu winy bez rozprawy :mrgreen:
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakoś nie mogę uwierzyć że FBI są ślepcami i w oficjalnym liście gończym zapomnieli dodać że Osama jest podejrzany o zamachy z 9/11.

A powiedz mi - czy w świetle tego co podałem robi to jakąkolwiek różnicę? FBI przecież uznaje związek bin Ladena z 9/11. Poza tym jest w nim jasno stwoerdzone, że poszukiwany jest też za (niewymienione) inne ataki.

Masz zatem swoją ukochaną Amerykę....uznają człowieka winnego jak sam zaznaczyłeś bez prawomocnego wyroku niezawisłego Sądu.

Domyślam się czemu ma służyć ta zmiana tematu. Istnieją dowody (cała masa rzekłbym nawet). Osama się przyznaje (wielokrotnie). Nawet syn Osamy potwierdza odpowiedzialność ojca za tę zbrodnię:

http://www.cnn.com/2....son/index.html

A Ty chcesz powiedzieć, że wina Osamy jest wątpliwa i że potrzeba do tego "wyroku sądu"?

Ok - człowiek X od lat grozi mordowaniem Amerykanów. Organizuje zamachy na cele związane z nimi. W końcu atakuje tak silnie, jak jeszcze nigdy dotąd. On sam przyznaje się do tego wielokrotnie. Wszystkie ślady wskazują tylko na niego. FBI wydaje za nim list gończy. CIA go ściga. Jego rodzina nawet potwierdza, że jest winien.

Ale on sam ukrywa się w górach i nikt go jeszcze nie pochwycił.

I teraz faktycznie - bez wyroku sądowego (ciekawe jakiego wyroku skoro nie został jeszcze schwytany) nazywanie go "winnym" to metody rodem z gestapo. "Genialne" porównanie...

W przypadku schwytania dowody jego zbrodni są oczywiste i nie ma szans, aby został uniewinniony.

Ah, jeszcze jedno - czy Stalin/Beria jest odpowiedzialny za morderstwo polskich oficerów w Katyniu?

A Hitler odpowiedzialny za morderstwa w Oświęcimiu i wielu innych obozach koncentracyjnych?

Albo przywódca Korei Północnej za mordy i prześladowania w swojej ojczyźnie?

Albo Chiny za prześladowania w Tybecie?

Albo bliżej Twoim zainteresowaniom - Izrael zabijania cywili w Gazie?

(albo analogicznie - Bush winny zamordowania swoich obywateli w dniu 9/11? ;) )

Tak, czy nie?
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ah, jeszcze jedno - czy Stalin/Beria jest odpowiedzialny za morderstwo polskich oficerów w Katyniu?
A Hitler odpowiedzialny za morderstwa w Oświęcimiu i wielu innych obozach koncentracyjnych?
Albo przywódca Korei Północnej za mordy i prześladowania w swojej ojczyźnie?
Albo Chiny za prześladowania w Tybecie?
Albo bliżej Twoim zainteresowaniom - Izrael zabijanie cywili w Gazie?
Tak, czy nie?

Bliżej moim zainteresowaniom, oczywiście Izrael dokonał ludobójstwa na ludności "cywilnej" a nie na terrorystach. Lecz te Twoje fakty postawione powyżej raczej nie powinny tutaj zaistnieć.
Proponuję film o amerykańskim sposobie wprowadzania demokracji w Wenezueli....(sceny drastyczne)

FILM

Oczywiście nie jest to Somalia gdzie urzędują Talibowie lecz brak tam....ropy. List gończy wystawiony przez FBI mówi wyraźnie że Osama nie jest podejrzany o zamachy 9/11 i cokolwiek tutaj wstawisz nic nie zmieni faktu że USA nie jest zainteresowane szukaniem Osamy jako podejrzanego o zamachy w USA.

A Ty chcesz powiedzieć, że wina Osamy jest wątpliwa i że potrzeba do tego "wyroku sądu"?

Czyli jak go spotkasz to sam wymierzysz sprawiedliwość ? Na tym polega państwo prawa, wina może być stwierdzona tylko przez Sąd a nie osoby prywatne czy też media.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wenezuela to troszkę tutaj nie na temat.

Czyli jak go spotkasz to sam wymierzysz sprawiedliwość ? Na tym polega państwo prawa, wina może być stwierdzona tylko przez Sąd a nie osoby prywatne czy też media.

Czyli właśnie "uniewinniasz" Chiny, Kim Dzong Ila, zapewne też i Hitlera, Stalina i wielu innych.

Nie zbaczajmy z tematu - stwierdziłeś, że FBI nie ściga Osamy za 9/11 (w domyśle zapewne sugerując, że nie on jest za to odpowiedzialny) a Quintus Ci zawtórował, a w istocie okazuje się, że FBI ściga go za ten atak. Koniec tematu.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wenezuela to troszkę tutaj nie na temat.
Nie zbaczajmy z tematu - stwierdziłeś, że FBI nie ściga Osamy za 9/11 (w domyśle zapewne sugerując, że nie on jest za to odpowiedzialny) a Quintus Ci zawtórował, a w istocie okazuje się, że FBI ściga go za ten atak. Koniec tematu.

Wenezuela to akurat temat na tą chwilę, cieszę się że film który trwa ponad godzinę łyknołeś w 7 minut, jestem pod wrażeniem. Pewnie tak samo łykniesz i zaakceptujesz ponad milion ofiar cywilnych w Iraku dla dobra demokracji.
Oficjalny list gończy jest dla mnie ważniejszy niż Twoje komentarze, więc zróbmy tak jak proponowałem wcześniej....wyślij przyznanie się do winy za ataki z 9/11 przez Osamę do FBI a może na Twoją prośbę zmienią treść listu gończego. I trzymaj się tematu,
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę że nie zrozumiałeś tego co napisałem wcześniej. Szkoda.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widzę że nie zrozumiałeś tego co napisałem wcześniej. Szkoda.

Niczego innego nie mogłem sie spodziewać niż znanego u Ciebie odwrócenia kota ogonem. Jeszcze raz gratuluję opanowania kryzysu wenezuelskiego w 7 minut. Pewnie nie ma on dla Ciebie znaczenia tak samo jak Brazylia i była Jugosławia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych