Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
796 odpowiedzi w tym temacie

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

oj tatik. Ty lubisz zaskoczyć. Najpierw Wenezuela, potem to :)

To masz na zawołanie coś lepszego.....Koncern Naftowy Unocal i czemu USA dokonało pacyfikacji Bałkanów !!!

LINK

Dołączona grafika

Oraz plany wprowadzania demokracji, ups ....planowanych rurociągów w krajach opanowanych częściowo przez "Talibów" Jeśli jeszcze ich tam nie ma to pewnie zjawią się wkrótce. Ludzie szukanie nie boli. Jak widać Iran jest poważną przeszkodą w tych planach. A co się stało z wprowadzaniem demokracji w Somalii ? Czyżby brak ropy ?

Dziwnym trafem oddziały USA są rozmieszczone w szczególny sposób...pewnie chodzi o kolejne zagrożenie terrorystyczne !

Dołączona grafika

Jak zwykle zapomniałem :roll:

Jedna z lepszych stron w internecie i jednocześnie jakoś "przemilczana" przez łowców prawdy.
Mnie powalił na kolana art o aresztowaniu pięciu Izraelczyków tańczących na widok ataków na WTC..... >/

LINK

Co do autentyczności filmów i zdjęć z ataków 9/11 proponuję zerknąć na wyczyny gościa znanego jako Criss Angel który na oczach publiczności dokonuje większych cudów niż zaprezentowane przez filmiki z WTC i Pentagonu.

LINK

Gość ma pewnie kilka dolców z pokazu a USA jak na razie Irak i Afganistan :mrgreen:
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

mariush, ten koleś mówi dokładnie to, co chciałbym Ci powiedzieć. It's a kind of magic.

link
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem trochę się przeceniasz. Ja nie wklejam tych filmików tylko dla was. Myślę, że inni z łatwością zauważyli, że oba ujęcia, mimo iż wyglądają na niezgodne, są tożsame. Z tą różnicą, że na lewym nie ma samolotu widocznego na tożsamym obrazie po prawej. Widzimy takie samo dziwne przechylenie wież w prawą stronę. Któreś z tych "tożsamych" nagrań jest sfałszowane. Nie. Oba są sfałszowane, bo naniesiono na nie grafiki samolotu. W prawym ujęciu widzimy samolot wlatujący tuż pod wyrwą w wieży. Na lewym ujęciu tego samolotu nie widać. W miejscu gdzie powinien znajdować się samolot mamy czyściutkie, niebieskie niebo.

Moze i ja sie przeceniam... ale prosze Twoj fimik z podpisem:

A co powiecie na to :D

:D

link
Panowie! Chyba mamy game over!

Fajnie ze mi przedstawiles o co chodzi - Dziekuje
Jak sie pewnie juz domyslasz zamierzam Twoj dowod obalic :)
Wiec tak proponuje wlaczyc wyzej wymieniony film i zatrzymac dokladnie na 4 sek. Po lewej stronie nie ma widocznego samolotu, ja twierdze, ze jest za budynkiem (Ty ze go nie wklejli). Po prawej samolot zaraz "schowa sie" za WTC.

Teraz odpal moj filmik i zatrzymaj na 57sek tak zeby samolot byl w podobnej pozycji jak na Twoim fimliku z prawej stonie (co nie odpowiada jego tej samej pozycji na obu, ale na moja nie korzysc)
http://www.youtube.c...feature=related

Dobra teraz dowod:
Trzeba zalozyc, i chyba sie wiekszosc osob zgodzi, ze i Twoj lewy fimik jak i moj jest krecony z podobnej wysokosci, choc innego kata.
Teraz, zeby miec jakis punk odniesienia wysokosci, zmierz sobie np. linijka na moim fimiku wysokosc dymu z prawej sciany WTC do dachu i niech to bedzie dlugosc A. Teraz dlugosc od samolotu do poczatku tego dymu. Jak pamietales o skrocie perspektywicznym to wyjdzie Ci okolo 1.5-1.6A. (oczywisice dlugosc od samolotu w momencie kiedy chowa sie za WTC 57sek)
Kolejny krok, otwieramy Twoj fimik nie wazne w ktorym momencie, wazny jest ten dym ze sciany, ktorej juz prawie nie widac, mierzymy oczywiscie do dachu, poniewaz to inna skala niech ta dlugosc nazywa sie B, i teraz od podstawy dymu 1.5-1.6B w dol upsss samolot sie schowal za budynkiem.
Twoje "game over" nie wypalilo.

Wiesz jak to powyzej sie nazywa? Analiza. Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze w sumie sama w sobie jest do dupy bo zrobiona na szybko i z zupelnie innych ujec, ale ja w przeciwienstwie do Ciebie nie przyjmuje wszystkiego na slepo tylko sie nad tym zastanawiam. A to co zaprezentowalem wyzej uwazam za jak najbardziej prawdobodobne przy dokladniejszej analizie.
Przyklad Twojego podejsie widac na tym co przedstawil tatik, Ty juz w to wierzysz, nawet nie masz cienia watpliwosci ze to jest dowod na manipulacje rzadu, choc nie wiesz pewnie nawet co to jest.
Ja tez nie wiem co to jest, ale chetnie sie dowiem, a noz to bedzie dowod, ktory mnie przekona, ze cos tu jest nie tak :)
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zapraszam na najgorszy pokaz grafiki komputerowej, wspaniałe, wyreżyserowane, najbardziej tragiczne i krwawe show XXI wieku.

link

i druga część spektaklu z graficzkami samolotu.

link
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pytanie, na tym filmiku od 43 sekundy, powyżej drugiej, górnej czarnej linii, widać odpalane.... no właśnie co? Butle z gazem?

link

może to było widać?
http://www.dailymoti...is-audible_tech
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

i na koniec żebyście mieli o czym myśleć. Uwaga MOCNE!!

link
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no i znalazłem, o co chodzi z tym podróżującym domem?

link

ten przesuwający się na dole budynek jest po prostu kiepską grafiką 2D.
Baaaardzo ciekawy filmik :D
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A bomby nie dymią, że musięli dym dodawać ?
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No i może ostatnie pytanie na dzisiaj. Skąd przed uderzeniem w wieży mamy odpalane... no właśnie co?

link
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

no i znalazłem, o co chodzi z tym podróżującym domem?

link

ten przesuwający się na dole budynek jest po prostu kiepską grafiką 2D.
Baaaardzo ciekawy filmik :D

Quintus dwie sprawy: napisales, ze chialbym zeby 90% Twoich argumentow to byly linki z youtuba. Masz racje chcialbym bo zaczynasz oscylowac w granicach 95-99% jesli chodzi o argumentacje!!!

Tym wyzej pokazanym linkiem tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze nie masz pojecia co to jest perspektywa i jak ona dziala...ani tym bardziej, ze moje czy innych wyjasnienia co kolwiek dla Ciebie znacza...
Wszystkie "rewelacje" w tym filmie sa naturalne i moge sie z Toba zalozyc ze jakbys pojechal do NY jak juz wybuduja nowy "WTC" to nagrasz identyczne sceny z nowym WTC i jak piszesz kiepska grafika 2d ktora bedzie sie poruszac.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przyklad Twojego podejsie widac na tym co przedstawil tatik, Ty juz w to wierzysz, nawet nie masz cienia watpliwosci ze to jest dowod na manipulacje rzadu, choc nie wiesz pewnie nawet co to jest.

Z całym szacunkiem dla Twoich poglądów, ale to co powiedziałeś raczej nie jest "fair" W tym temacie dyskutujemy raczej obiektywnie, bez narzucania zdania na siłę. Proponuję odpuścić sobie wojnę medialną, w postaci filmów których nikt nie będzie w stanie poprawnie bez pomocy mediów zweryfikować..... czyli która strona może bardziej zmanipulować publiczność ....proponuję zacząć mysleć.
  • 0

#567 Gość_eru75

Gość_eru75.
  • Tematów: 0

Napisano

Quintus Maximus, proszę o niepisanie post pod postem, istnieje coś takiego jak opcja edytuj.
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z całym szacunkiem dla Twoich poglądów, ale to co powiedziałeś raczej nie jest "fair" W tym temacie dyskutujemy raczej obiektywnie, bez narzucania zdania na siłę. Proponuję odpuścić sobie wojnę medialną, w postaci filmów których nikt nie będzie w stanie poprawnie bez pomocy mediów zweryfikować..... czyli która strona może bardziej zmanipulować publiczność ....proponuję zacząć mysleć.

Przepraszam tatik ale ten post to chyba nie jest adresowany do mnie... Bo ja tutaj nie zamieszczam filmikow raczej robi to Maximus. I naprawde nie wiem co wg Ciebie jest nie fair w moim zdaniu, jesli kogos urazilem to przepraszam ale Maximus po Twoim poscie juz wyrazil "zachwyt" nad nim.
A ja swoja droga prosilem czy nie moglbys podac linka do filmu z ktorego wyciales ten kadr.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przepraszam tatik ale ten post to chyba nie jest adresowany do mnie... Bo ja tutaj nie zamieszczam filmikow raczej robi to Maximus.

Właśnie przez Wasze omalże zbrojne spory wpadł mi do głowy pewien pomysł: Temat ataków 9/11 jest tak rozproszony po forum że tylko cudotwórca mógłby go opanować. Proponuję aby sceptycy oraz entuzjaści tej teorii spiskowej założyli wspólny temat w którym będą podawane linki do stron związanych z interesującym nas tematem.
Zapewne umiejscowienie linków obu stron wojny w jednym temacie bardziej pomogłoby zrozumieć zagadnienie. Jest tylko jeden problem....90 % prawdziwych nieocenzurowanych wiadomości znajduje się na stronach anglojęzycznych, a z tego co zauważyłem 98 % forumowiczów wyciąga swoje "pozytywne" opinie polegając na tłumaczeniach innych lub doniesieniach naszej "słusznej politycznie" prasy :roll:
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

i na koniec żebyście mieli o czym myśleć. Uwaga MOCNE!!

link

Pomyślałem i mogę z niekłamaną pewnością stwierdzić, że jesteś bardziej naiwny, niż wcześniej sądziłem.
Dałeś się nieźle wkręcić jakiemuś kłamliwemu, 'jutubowemu' poszukiwaczowi "prawdy". Zresztą, nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz.

Tak się składa, że doskonale kojarzę powyższe pochodzące z kamery CBS-u ujęcie. Paląca się WTC1 pokazywano od 8:52, a moment uderzenia drugiego samolotu z tego ujęcia można było zobaczyć o 9:05 (klatka poniżej). I z przykrością muszę Cię poinformować, że nigdzie nie widać żadnego skopiowanego dymu.

Dołączona grafika

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych