Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
796 odpowiedzi w tym temacie

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Właśnie przez Wasze omalże zbrojne spory wpadł mi do głowy pewien pomysł: Temat ataków 9/11 jest tak rozproszony po forum że tylko cudotwórca mógłby go opanować. Proponuję aby sceptycy oraz entuzjaści tej teorii spiskowej założyli wspólny temat w którym będą podawane linki do stron związanych z interesującym nas tematem.

Bardzo dobry pomysł. Tego naprawdę jest mnóstwo. :)
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ironmacko
Ty juz w to wierzysz, nawet nie masz cienia watpliwosci ze to jest dowod na manipulacje rzadu, choc nie wiesz pewnie nawet co to jest

Co za bzdura! Napisałem jedynie, że tatik ponownie zaskoczył. Wrzucił coś szalenie interesującego, jak w przypadku filmu o Wenezueli. Czy ja napisałem, że to jest dowód na manipulacje rządu? Czy ja napisałem, że wiem co to jest? Skąd możesz wiedzieć w co ja wierzę? Robicie się coraz bardziej nerwowi. Niepotrzebnie.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Iromacko
Co do paliwa w skrzydlach Boeinga to pewnie chodzi Ci o wybuchy, oki obejrze sobie kilka filmow pod tym wzgledem ale to juz nie dzisiaj... i podziele sie moimi spostrzezeniami i chetnie wyslucham Twoich.

No przejrzyj i się podziel ;) Pewnie jutubowcy dodali wszystkie te wybuchy, które widać i słychać na wielu nagraniach, które słyszeli ludzie na ulicy i strażacy. Innego wytłumaczenia chyba nie ma. Strasznie mnie ciekawi, jakie macie na to wytłumaczenie.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko
Ty juz w to wierzysz, nawet nie masz cienia watpliwosci ze to jest dowod na manipulacje rzadu, choc nie wiesz pewnie nawet co to jest

Co za bzdura! Napisałem jedynie, że tatik ponownie zaskoczył. Wrzucił coś szalenie interesującego, jak w przypadku filmu o Wenezueli. Czy ja napisałem, że to jest dowód na manipulacje rządu? Czy ja napisałem, że wiem co to jest? Skąd możesz wiedzieć w co ja wierzę? Robicie się coraz bardziej nerwowi. Niepotrzebnie.

Oki masz racje nie napisales, zapedzilem sie w interpretacji, i jak w poscie wyzej przepraszam za to. Jedyne co moge napisac to tylko, ze to co dla Ciebie jest szalenie interesujace, dla mnie ,przynajmniej na razie, jest czyms ciekawym, niczym wiecej. Tak juz mariush napisal "analizujac" filmik o dymie ilosc fake'ow na youtubie jest olbrzymia. Zobaczymy film podyskutujemy.

Co do mojej i innych nerwowosci to chyba sie przeceniasz...

Co do pomyslu tatika jest dobry pod warunkiem, ze taka osoba jak szanowny oponent (czyt. maximus) w pierwszym dniu nie przekleji tam wszystkich filmamow, ktore maja w tytule slowo "true" bo taki zbior juz istnieje i nazywa sie youtube :)

Tak wogole to milej dyskusji ja jade sie majowac...;)
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ironmacko
Wszystkie "rewelacje" w tym filmie sa naturalne i moge sie z Toba zalozyc ze jakbys pojechal do NY jak juz wybuduja nowy "WTC" to nagrasz identyczne sceny z nowym WTC i jak piszesz kiepska grafika 2d ktora bedzie sie poruszac.

No to się zakładamy. Wybudują to pojedziemy i sprawdzimy.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko
Wszystkie "rewelacje" w tym filmie sa naturalne i moge sie z Toba zalozyc ze jakbys pojechal do NY jak juz wybuduja nowy "WTC" to nagrasz identyczne sceny z nowym WTC i jak piszesz kiepska grafika 2d ktora bedzie sie poruszac.

No to się zakładamy. Wybudują to pojedziemy i sprawdzimy.

Juz jedna noga poza domem, ale sie nie moglem powstrzymac bo ktos inny bedzie mial fajna wycieczke ;) To o co zaklad? Koszt przelotu, pobytu no i powiedzmy piwo :)
Zgoda? (dalsze ustalenia, jesli do w/w warunkow dodasz inne, po sobocie)

A jeszcze jedno: z benzyna w skrzydlach to nie o to chyba chodzilo tatikowi (nie o dzwiek) tylko o wybuchy (czyt. kule ognia) ale tak jak napisalem to pozniej.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A jeszcze jedno: z benzyna w skrzydlach to nie o to chyba chodzilo tatikowi (nie o dzwiek) tylko o wybuchy (czyt. kule ognia)

Myślę, że wszyscy dokładnie wiemy o co chodzi. I nie jest to dźwięk.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

WIKIPEDIA
Winą za zamachy obarczono organizację al-Kaida dowodzoną przez Osamę bin Ladena[9]. Mimo to istnieje grupa ludzi, która uważa, że oficjalnie przedstawiana wersja wydarzeń jest nieprawdziwa i nie odpowiada na wszystkie wątpliwości.

Ataki z 11 września były bezpośrednią przyczyną rozpoczęcia tak zwanej "wojny z terroryzmem", której pierwszym etapem był atak na rządzony przez talibów Afganistan, gdzie przebywał Osama bin Laden oraz zaostrzenie środków bezpieczeństwa (m.in. na lotniskach) i wprowadzenie w wielu krajach ustaw antyterrorystycznych, które w niektórych przypadkach ograniczają prawa obywatelskie[12].

Już we wrześniu 2001 FBI ogłosiło listę osób oficjalnie podejrzanych o dokonanie samobójczych ataków[38]. Do dziś nie uległa ona zmianie, jednak w mediach pojawiło się wiele informacji podważających co najmniej 9 na 19 nazwisk z tej listy[39][40].

Osama bin Laden nie jest ścigany za ataki z 11 września.

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Osama bin Laden nie jest ścigany za ataki z 11 września.

Co jest bzdurą jak już wcześniej obszernie wyjaśniłem. Cóż, to w końcu przecież wikipedia.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wieloletni ekspert ds. wizualnej identyfikacji naukowo-technicznej amerykańskiego wywiadu, generał Albert Stubblebine, objaśniał otwarcie: ?jednym z moich zadań w wojsku było interpretowanie obrazów dla wywiadu wojskowego w czasie zimnej wojny. Dokonywałem pomiarów fragmentów sowieckiego sprzętu na podstawie fotografii. Taką miałem pracę. Gdy patrzę na otwór w ścianie Pentagonu i porównuję go z rozmiarem samolotu, który miał w niego uderzyć, stwierdzam, że ?samolot nie pasuje do otworu po zniszczeniu??. Otwór w budynku miał bowiem średnicę 22 metrów, a rozpiętość skrzydeł rzekomego samolotu, którego nikt nie widział, to 38 metrów.

Wieżowce World Trade Center runęły również w sposób, którego oficjalna interpretacja przeczy zdrowemu rozsądkowi i prawom fizyki Newtona. Przeczą temu również takie postacie amerykańskiej sceny politycznej jak Paul Craig Roberts, zastępca sekretarza skarbu administracji Ronalda Reagana, jeden z ?ojców Reaganomiki?, były współpracownik Wall Street Journal, który stwierdził, ?że jest to absolutnie niemożliwe aby jakikolwiek budynek, tym bardziej budynek o konstrukcji stalowej, mógł zawalić się ?na płasko? z prędkością swobodnego spadania. Z tego względu jest to niezaprzeczalnym faktem, że oficjalne wyjaśnienie sposobu zburzenia budynków WTC jest fałszywe?.

?Uważam, że istnieją w pełni przekonywujące dowody na to, że wydarzenia wrześniowe nie przebiegały w sposób, w jaki przekonywała nas o tym administracja Busha i rządowa komisja badająca powody katastrofy 11 września. W Pentagon prawie na pewno nie uderzył samolot liniowy. Wieże World Trade Center prawie na pewno nie zawaliły się z powodu uderzenia w nie porwanych samolotów ? twierdził inny były oficer wywiadu, William Christison, szef biura ds. analiz politycznych i regionalnych CIA, z 29-letnim doświadczeniem w zawodzie.

Inny wysoko postawiony as wywiadu CIA, Raymond L. McGovern, były przewodniczący National Intelligence Estimates, najbardziej autorytatywnego gremium ekspertów wywiadu w CIA, odpowiedzialny za przygotowywanie codziennego raportu wywiadu dla prezydenta Ronalda Reagana i George?a H.W. Busha, stwierdził wprost: ?wyrażę się w najprostszy sposób: to była tajna akcja. Raport w sprawie zamachów 11 września to kpina. (...) jest cała masa pytań bez odpowiedzi (...) Moja konkluzja jest następująca: wykorzystując jako pretekst zamachy na WTC, nasz prezydent postąpił w identyczny sposób, jak w 1933 r. Hitler, który cynicznie wykorzystał spalenie budynku parlamentu niemieckiego, Reichstagu. Cynizm, z jakim zagrał na naszej traumie, wykorzystał do uzasadnienia ataku, rozpoczęcia zaborczej wojny z państwem, które, jak dobrze wiedział, nie miało nic wspólnego z zamachami 11 września?.

Intrygujące, choć zarazem wiele mówiące, pytanie postawił Fred Burks, były pracownik Departamentu Stanu z osiemnastoletnim doświadczeniem w pracy z takimi osobistościami jak G.W. Bush, Bill Clinton, Dick Cheney, Al Gore, Colin Powell czy Madeleine Albright. ?Z jakich powodów budżet przeznaczony na zbadanie katastrofy z 11 września był dużo niższy od pieniędzy wyasygnowanych na zbadanie katastrofy wahadłowca Challenger czy choćby afery Moniki Lewinsky??* Postawił do tego, jeszcze ważniejsze pytanie: "dlaczego nie są tym zainteresowane nasze media?? Podkreślmy więc raz jeszcze: uczciwość tych, którzy rządzą w Waszyngtonie, jest nienaruszalnym fundamentem przekonań duchowych ludzi, odpowiedzialnych za kształtowanie opinii publicznej w atmosferze ślepej afirmacji zachodniej kultury i jej symboli.

William Christison ocenił, że ?była to wewnętrznie przeprowadzona robota (...) przynajmniej pewna część członków rządu USA przyczyniła się do zdarzeń 11 września (...) Powodem zburzenia wieżowców w Nowym Jorku i całkowitego zawalenia się ich aż do ziemi była kontrolowana detonacja, a nie samo uderzenie samolotów?.

?Kontrolerzy lotów lotniczych byli pewni, że na ekranach swoich monitorów obserwowali samolot wojskowy. Tylko maszyna wojskowa, a nie jakiś samolot cywilny, prowadzony przez Al Kaidę, mogła wydać ?przyjacielski? sygnał, konieczny do deaktywowania chroniącej Pentagon przeciwlotniczej artylerii rakietowej, podczas zbliżania się do budynku. Tylko i wyłącznie amerykańska armia ? nie Al Kaida ? miała możliwość przełamania Standardowych Procedur Operacyjnych i sparaliżowania własnego systemu szybkiego reagowania? ? oświadczyła Barbara Honegger, która w latach 1981-83 pełniła funkcję specjalnego konsultanta ds. politycznych w Białym Domu.

Ponad 50 wysokich rangą osobistości politycznych i wojskowych i ponad 100 naukowców z tytułem profesorskim publicznie zakwestionowało raport rządowy, mający wyjaśnić przyczyny tragedii 11 września, co było jednoznaczne z oskarżeniem rządu o współudział w zbrodni. Ponad 49% mieszkańców miasta Nowy Jork uważało w połowie 2004 roku, że część przywódców rządowych ?wiedziało wcześniej, o planach ataku w dniu 11 września lub dniach bliskich tej daty i że świadomie nie zareagowali oni by zapobiec tragedii?. Zarzuty ciągle zachowują swą moc.

Kompromitujące Waszyngton opinie wyrażali również obserwatorzy zagraniczni. Mohamed Hassanein Heikal, były minister spraw zagranicznych Egiptu, doradca prezydencki i uznany dziennikarz, twierdził, że ?Bin Laden nie ma możliwości przeprowadzania operacji na taką skalę. Gdy słucham Busha porównującego Al Kaidę do hitlerowskich Niemiec czy ZSRR, pękam ze śmiechu, bo wiem coś na ten temat. Bin Laden jest obserwowany od lat. Każda jego rozmowa telefoniczna była nasłuchiwana, a Al Kaida była inwigilowana przez amerykańskie, pakistańskie, saudyjskie i egipskie służby wywiadowcze. Nie byliby w stanie utrzymać w tajemnicy operacji, wymagającej tak wysokiego poziomu przygotowania organizacyjnego i technicznego?.

Z kolei David Shayler, były oficer służb antyterrorystycznych Wielkiej Brytanii, oświadczył, że ?szeroko dostępne dowody wskazują na to, iż osoby na kluczowych stanowiskach w FBI, Departamencie Stanu i CIA nie działały zgodnie z konstytucją oraz że w islamskich terrorystach dostrzegli sposobność do przeprowadzenia operacji, która zaszokowałaby świat i w ten sposób uzasadniła amerykańskie przedsięwzięcia na Bliskim Wschodzie w szczególności w Afganistanie i w Iraku?. (2) Polskim ekspertom wojskowym, politykom i intelektualistom zabrakło jednak takiej odwagi.

Bardzo dobry film - PROŚCIEJ WYTŁUMACZYĆ SIĘ NIE DA!
911 Mysteries - Demolitions [NAPISY PL]

link
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tutja się odniosę :)

„jednym z moich zadań w wojsku było interpretowanie obrazów dla wywiadu wojskowego w czasie zimnej wojny. Dokonywałem pomiarów fragmentów sowieckiego sprzętu na podstawie fotografii. Taką miałem pracę. Gdy patrzę na otwór w ścianie Pentagonu i porównuję go z rozmiarem samolotu, który miał w niego uderzyć, stwierdzam, że ‘samolot nie pasuje do otworu po zniszczeniu’”

Widocznie gen. raczył nie zauważyć, że końcówki skrzydeł nie wybiły dziury, jedynie uszkodziły ścianę. Dziura sięga od jednego silnika do drugiego. Poza tym wydaje mi się, że ten generał to ten, który kiedyś grzmotnął łbem o ścianę, bo doszedł do wniosku że skoro on jest zbudowany z atomów i ściana też, to mogą się nawzajem przeniknąć :D

„Kontrolerzy lotów lotniczych byli pewni, że na ekranach swoich monitorów obserwowali samolot wojskowy. Tylko maszyna wojskowa, a nie jakiś samolot cywilny, prowadzony przez Al Kaidę, mogła wydać ‘przyjacielski’ sygnał, konieczny do deaktywowania chroniącej Pentagon przeciwlotniczej artylerii rakietowej, podczas zbliżania się do budynku.

Czy Pentagon na pewno ma "obronę rakietową"? Nie słyszałem o niczym takim.

Co do reszty cytatów poproszę źródła.

Na razie ponawiam także to:

http://911-engineers.blogspot.com/

Jednak bardzo wielu inżynierów (by nie rzecz przytłaczająca większość) nie widzi absolutnie nic niewłaściwego w 9/11.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aquila
Poza tym wydaje mi się, że ten generał to ten, który kiedyś grzmotnął łbem o ścianę, bo doszedł do wniosku że skoro on jest zbudowany z atomów i ściana też, to mogą się nawzajem przeniknąć

Quintus Maximus
To w was jest najbardziej irytujące. Jak nie ma argumentów, to robimy z człowieka idiotę.

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A już przypomniałem sobie - było o tym w "Bogu urojonym":

http://issuu.com/lib...od_delusion/361

Ten wąski kawałek.

Czy to na pewno prawda - nie wiem. Ale w patrząc na to co powiedział o Pentagonie szanse na to, że naprawdę chciał to zrobić rosną :)
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aquila
Jednak bardzo wielu inżynierów (by nie rzecz przytłaczająca większość) nie widzi absolutnie nic niewłaściwego w 9/11.

No i jak myślisz, dlaczego nie widzą absolutnie niczego niewłaściwego w 911? Przecież nie wszyscy są imbecylami. Wniosek z tego prosty - są ludzie, którzy za odpowiednie pieniądze powiedzą, że masz figurę jak Pamela i śpiewasz jak Elvis. A wiemy, że to nieprawda :) Cały czas nie rozumiesz (lub co najbardziej prawdopodobne udajesz, że nie rozumiesz) na czym ten przekręt polegał. Dziś mamy już dowody, które przeczą twierdzeniom tej Twojej zakłamanej, przepłaconej "przytłaczającej większości" inżynierów.

Czy to na pewno prawda - nie wiem. Ale w patrząc na to co powiedział o Pentagonie szanse na to, że naprawdę chciał to zrobić rosną

Tak, tak Alex Jones jest wariatem, Wołoszański się ośmieszył, vkali pisał niegramatycznie, ja to już w ogóle totalna porażka. Ktoś gdzieś wcześniej napisał, że musicie podnieść poziom waszych manipulacji. ;)
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziś mamy już dowody, które przeczą twierdzeniom tej Twojej zakłamanej, przepłaconej "przytłaczającej większości" inżynierów.

Oczywiście, tysiące inżynierów na całym świecie są "przepłaceni i zakłamani" podczas gdy garstka ludzi pokroju Alexa Jonesa jest uczciwa i robi to tylko dla "prawdy". Sprawdź kto jak korzysta na 9/11 - kto robi kasę i zdobywa sławę - inżynierowie czy ludzie tacy jak Alex Jones i Dylan Avery? Gdyby nie 9/11 tacy jak oni nie mieliby fanów, kasy i sławy. I o to tutaj chodzi :)

Tak, tak Alex Jones jest wariatem, Wołoszański się ośmieszył, vkali pisał niegramatycznie, ja to już w ogóle totalna porażka.

Alex Jones - pokazałem parę jego wystąpień i zachowań, które mnie przynajmniej wprawiają w zażenowanie. Przemilczałeś je o ile się nie mylę.

Wołoszański się ośmieszył i podałem jak najbardziej rzeczowe argumenty żeby nie być gołosłownym - olałeś je.

vkali pisze niegramatycznie - jego wybór, ale to widzi przecież każdy.

A ten generał - no cóż, też podałem źródło. Nie moja wina, że tacy już ludzie wspierają 9/11.

A właśnie, co do bentham - wydaje mi się, że ktoś ważny z bentham odszedł z pracy bo bodajże poczuł się zażenowany tym właśnie artykułem Jonesa. Nie mam jeszcze dobrego źródła, więc poczekam trochę z tym tematem, ale na razie to taki news tygodnia :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych