Napisano 02.05.2009 - 17:58
Napisano 02.05.2009 - 18:15
Ja sobie poczekam. Ostrzegałem ich, że na końcu to nie ja wyjdę na idiotę, że w końcu poczują zapach muru. Zastanawia mnie tylko jedna myśl, ile oni za to biorą. Czy robią to charytatywnie, czy może mają płacone za każdy post, czy też miesięczne uposażenie. Vkali określił ich jako "mossadczycy". Być może miał takie same przeczucia jak ja. Inaczej nie da się wytłumaczyć takiego działania. To nie są zwykli dyskutanci, którzy chcą się czegoś dowiedzieć, wyjaśnić wątpliwości itd. To wynajęci manipulatorzy, którzy tak jak ten pajac na powyższym filmiku będą próbować zrobić z ciebie idiotę. Czy jest sens w ogóle z nimi dyskutować? Nie ma sensu, to oczywiste. Ale jest za to przednia zabawa. Szkoda tylko, że bawimy się na tle wielkiej tragedii.Zauważyłem, że tam gdzie mieliście gotowe kłamstewko lub sensowne wytłumaczenie, od razu je prezentowaliście. Nie było czekania. Czemu więc musimy czekać na wasze wyjaśnienia dotyczące...
Ja bym nie czekał Bo doczekasz się takich pierdół, że spadniesz z krzesła Tam gdzie są mocne dowody...kończą się możliwości wymyślania tłumaczeń. Daj sobie spokój.
No to podyskutujmy. Czekamy wszyscy na wasze wyjaśnienia. No może poza Xellosem, on was od razu wyczuł i słusznie stwierdził, że przedstawiacie tutaj pierdoły.A o wybuchach możemy też podyskutować, ale to wszystko zależy od Twojego podejścia w dyskusji, która na pewno nie powinna być zasypywaniem oponenta 10 filmikami dziennie...
Napisano 02.05.2009 - 18:31
Szkoda tylko, że bawimy się na tle wielkiej tragedii.
Napisano 02.05.2009 - 19:11
O to wszak chodziło wam od samego początku - by głupi lud nie myślał za dużo, nie wątpił, nie pytał, by pogodził się z waszą prawdą. A tu taki babol. Ludzie jednak myślą, wątpią i zadają pytania. Trochę niefart co?Zamiast pogodzić się z prawdą
Napisano 02.05.2009 - 19:28
To jak już jesteś taki dojrzały i myślący, to weź nam wytłumacz kwestie widocznych i słyszalnych wybuchów.Zadawać pytania i wątpić mogą jak najbardziej - wystarczy spojrzeć na kamyka który póki co zachowuje się bardzo dojrzale. Niestety z myśleniem to już niektórym gorzej wychodzi i w tym jest cały problem.Ludzie jednak myślą, wątpią i zadają pytania. Trochę niefart co?
Napisano 02.05.2009 - 20:44
Napisano 02.05.2009 - 21:15
A gdzie on to pisał, bo chyba to przeoczyłem.bo na miejscu Aquilli bym już się zdenerwował kolejny raz pisząc to samo.
Czyli zakładasz, że strażacy nie potrafili odróżnić odgłosów wybuchów od UWAGA huku walącej się stali!Jakim niby cudem miałbyś rozróżnić huk walącej się stali od wybuchów?
Tak, tak byli w szoku. Strażacy, cywile, dziennikarze byli tak zszokowani, że pomylili odgłosy wybuchów z odgłosem walącej się stali. A może osoby, które widziały samoloty były w szoku, czemu nie?Ale ludzie wtedy w szoku byli, a wtedy mówi się różne rzeczy.
A wyobraźnia (i zmysły) jak potrafi zaskoczyć)
Ty chyba jesteś ostro nie w temacie. To jest właśnie działanie propagandy. Powiedzieli gawiedzi, że to kurz i gruz i luzik, większość to łyknęła.Chodzi Ci zapewne o te "dymki" wydobywające się z okien walących się wież. To jest nic innego jak wydobywający się kurz, gruz itp. pod ciśnieniem powietrza, jakie robiła waląca się wieża.
Napisano 02.05.2009 - 21:15
Dzuira sięgała mniej więcej od silnika do silnika. To zrozumiałe, ponieważ ściana Pentagonu miała inną budowę - była bardziej wytrzymała (beton, wzmocnienia itp). Jedynei silniki jako, za przeproszeniem, kupa bardzo wytrzymałego metalu zdołały wybić dziurę. Skrzydła zaś są po pierwsze dość delikatne jak i bodajże puste w środku (albo wypełnione paliwem) i dlatego nie wybiły dziur, lecz jedynie uszkodziły ścianę. Wszystko widać jak na dłoni:
Warto tutaj wspomnieć o genezie powstanie wszelkiej maści teorii o rakietach w Pentagonie. Otóż widać na powyższych zdjęciach wyraźnie rozmiar dziury w Pentagonie jak i miejsca uderzenia lewego skrzydła (ściana z widocznymi uszkodzeniami - jakby coś odłupało zewnętrzną warstwę i odsłoniło bodajże zbrojenie - wydaje mi się, że metalowe szyny w kształcie litery T nad i między oknami). Ale zwolennicy TS pokazują tylko jedno zdjęcie i na dodatek zupełnie inne:
Wyraźnie widać manipulację - dziury nie widać, bo zasłania ją woda/piana strażacka. A potem następują dumne pytania "no i gdzie ta dziura po samolocie?"
I tak pojawił się mit - skoro dziura była zbyt mała, to znaczy że nie mógł to być samolot. Zatem była to rakieta. Potem ten mit się rozwijał i do dziś żyje sobie swoim życiem, mimo że powstał od zmanipulowanego zdjęcia tak właściwie pokazującego jedynie wodę czy też pianę
Czyli nie znając budowy Boeinga potrafiłeś rozstrzygnąć sprawę na swoją stronę ....postawa godna naśladowania...no świetnie, w tym momencie przypominasz mi naszego Prezydenta który został ostrzelany w Gruzji....Oczywiście Prezydent Gruzji specjalnie zafundował naszemu dziecięcy fotelik samochodowy aby wszystko widział.Skrzydła zaś są po pierwsze dość delikatne jak i bodajże puste w środku (albo wypełnione paliwem)
Napisano 02.05.2009 - 21:48
Ja tam nie słyszę żadnego wybuchu i żadnej walącej się wieży (ani nie widze, żeby się ona tam waliła ). Aaaaa pewno chodzi Ci o to takie puknięcie? Weź kamerę i nagraj coś. Podczas nagrywania puknij w kamerę. Będziesz słyszał to samo co na filmiku A widać że kamera podczas tego puknięcia się poruszyła.Czyli to co widzimy i słyszymy tutaj od 43 sekundy
1. [..]
to waląca się stal!
Wg. mnie jak najbardziej są to odgłosy walącej się stali. A strażacy... tak jak pisałem. Zaskoczenie, szok i jak widać zmęczenie. Ponadto, znasz ich? Ja znam wielu ludzi którzy w grupie często (lub notorycznie) wyolbrzymiają różne rzeczy (opowiadają bajki dla "podkręcenia" sytuacji )Czy to są odgłosy walącej się stali?
2.[..]
Czy Ci strażacy (od 3:50) mówią, że słyszeli walącą się stal?
Wszyscy byli w szoku. Chyba nie zaprzeczysz? o.O No może ci z Al-Kaidy, nie byli...Tak, tak byli w szoku. Strażacy, cywile, dziennikarze byli tak zszokowani, że pomylili odgłosy wybuchów z odgłosem walącej się stali. A może osoby, które widziały samoloty były w szoku, czemu nie?Ale ludzie wtedy w szoku byli, a wtedy mówi się różne rzeczy.
Widać, że nie umiesz sobie wyobrazić tego co działo się w środku wierzy podczas zawalania się jej. Ehh no nic... wierz, sobie dalej.Ty chyba jesteś ostro nie w temacie. To jest właśnie działanie propagandy. Powiedzieli gawiedzi, że to kurz i gruz i luzik, większość to łyknęła.Chodzi Ci zapewne o te "dymki" wydobywające się z okien walących się wież. To jest nic innego jak wydobywający się kurz, gruz itp. pod ciśnieniem powietrza, jakie robiła waląca się wieża.
Napisano 02.05.2009 - 22:19
Chyba mówisz o sobie.Ostrzegałem ich, że na końcu to nie ja wyjdę na idiotę, że w końcu poczują zapach muru.
Załóźmy..., powiedzmy... Czy tak trudno jednoznacznie ustosunkować się do moich argumentów? Co Ciebie wstrzymuje? Może to, że wybór jakiejkolwiek jednoznacznej opcji stawia Cię w nieciekawej pozycji?Załóżmy, że wskazane przez Ciebie w punktach od 1 do 11 kwestie zostały przez Ciebie wyjaśnione, a te punkty spiskowej teorii obalone. Powiedzmy, że w tym zakresie udało Ci się mnie przekonać. Teraz to samo zrób tymi wymienionymi przeze mnie w punktach 1-4.
Tak bardzo ciekawy filmik. Jego twórcy nie potrafią nawet zlokalizować miejsca, z którego nagrywała CNN.no i znalazłem, o co chodzi z tym podróżującym domem?
link
ten przesuwający się na dole budynek jest po prostu kiepską grafiką 2D.
Baaaardzo ciekawy filmik
Napisano 02.05.2009 - 23:28
Nie uciekniesz od tego tematu. Ja czekam i nie myśl, że zapomniałem. Czy jest to zabawa w wiem, ale wam nie powiem? Chcesz zaproponować swoje, czy podpisujesz się pod wytłumaczeniem zaproponowanym przez Snajpera88 "Waląca się stal"?A o wybuchach możemy też podyskutować, ale to wszystko zależy od Twojego podejścia w dyskusji, która na pewno nie powinna być zasypywaniem oponenta 10 filmikami dziennie...
Może nie daję się wciągnąć w Twoją manipulację. Powiedzmy że przedstawiam 10 dowodów, w tym 3 naprawdę bardzo mocne. Wasza manipulacja to wybieracie ten 1 najsłabszy, wałkujecie go do upadłego i udajecie, że tych 3 bardzo mocnych i 6 pozostałych w ogóle nie ma. Wasza wybiórczość jest wręcz porażająca. Wy naprawdę udajecie, że nie dostrzegacie bardzo mocnych dowodów w tej sprawie. Jak długo jeszcze będziecie wymigiwać się od odpowiedzi na banalne pytanie. Mariush czemu tak długo milczysz. Na wszystko masz przecież wytłumaczenie. Na to też musisz mieć.Załóżmy..., powiedzmy... Czy tak trudno jednoznacznie ustosunkować się do moich argumentów?
Wybacz, ale ja od początku mojego udziału w tej dyskusji postawiłem raptem kilkanaście pytań, z których kilka powtarzam do upadłego i będę powtarzał. A ja wiem, że Ty i tak mi na nie nie odpowiesz. Będziesz do końca udawał , że te pytania nie padły.Chyba tak, bo uciekasz w to co zwykle, czyli serwowanie kolejnych pytań.
Napisano 03.05.2009 - 00:38
Nie mam zamiaru nigdzie uciekać. Po prostu wpierw chciałbym usłyszeć, co masz do powiedzenia w sprawach, które już opisałem. Zacytuję Ciebie: "Ja czekam i nie myśl, że zapomniałem". W końcu swoją ofensywę zacząłeś od tych żenujących filmów: "September Clues" i "911Taboo", więc może zanim będziemy dalej na inne tematy rozmawiać, odnieś się chociaż do tego. Niestety widzę, że powoli dyskretnie wycofujesz się z tego obszaru i stopniowo wchodzisz na kolejny.Nie uciekniesz od tego tematu. Ja czekam i nie myśl, że zapomniałem. Czy jest to zabawa w wiem, ale wam nie powiem? Chcesz zaproponować swoje, czy podpisujesz się pod wytłumaczeniem zaproponowanym przez Snajpera88 "Waląca się stal"?
Już Ci mówiłem, że mogę owe filmy analizować krok po kroku. Ale musisz mi dać jakąś szansę. Wklejanie filmików jest szybkie i proste, a analizowanie zawartych w nich zarzutów wymaga czasu i sporego nakładu pracy. Każdy dłuższy filmik to niejednokrotnie kilka, kilkanaście problemów do przeanalizowania, a tym potrafisz wrzucić ich nawet kilka dziennie. Mało tego, domagasz się niemal natychmiastowej reakcji i tryumfujesz, gdy w jakiejś kwestii nie uzyskałeś odpowiedzi.Może nie daję się wciągnąć w Twoją manipulację. Powiedzmy że przedstawiam 10 dowodów, w tym 3 naprawdę bardzo mocne. Wasza manipulacja to wybieracie ten 1 najsłabszy, wałkujecie go do upadłego i udajecie, że tych 3 bardzo mocnych i 6 pozostałych w ogóle nie ma.
Rozumiem, że teraz mam zająć się wszystkimi trzynastoma częściami 911Taboo? Rozumiem też, że jak w ciągu kilku dni nie odniosę się do wszystkich zawartych w tych filmach kwestii, to mogę z Twojej strony spodziewać się stwierdzenia, że omijam niewygodne sprawy?Aha i pytanie, czy ty naprawdę myślisz, że wytłumaczyłeś kwestie 1-13? Oglądnijcie sobie fenomenalny film 911 Taboo (i pozostałe części)
U Ciebie nie ma nawet wybiórczości. Olewasz WSZYSTKO, jak leci. Milczysz w każdej kwestii, którą przedstawiłem. To jest dopiero porażające.Wasza wybiórczość jest wręcz porażająca. Wy naprawdę udajecie, że nie dostrzegacie bardzo mocnych dowodów w tej sprawie. Jak długo jeszcze będziecie wymigiwać się od odpowiedzi na banalne pytanie. Mariush czemu tak długo milczysz. Na wszystko masz przecież wytłumaczenie. Na to też musisz mieć.
Napisano 03.05.2009 - 00:48
Chcesz zaproponować swoje, czy podpisujesz się pod wytłumaczeniem zaproponowanym przez Snajpera88 "Waląca się stal"?
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych