Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 września 2001 r. - Spisek rządu USA, czy atak terrorystyczny ? [kuluary]

• Please log in to reply
796 replies to this topic

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aquila proszę Cie, dobrze wiesz, że to nagranie ma podstawiony dźwięk. Leci jakaś muzyczka, nagle słyszymy niesamowity trzask, a na końcu iście filmowe wyciszenie dźwięku. No i czemu tutaj nikt głośniej nie krzyczy?? Ja bym się darł na całego. ;)

Na tym nagraniu - z oryginalnym dźwiękiem - wyraźnie słychać odgłosy wybuchów, dokładnie takich, jakie opisywali strażacy, słychać też odgłos spadającej na ludzi stali, słychać krzyki ludzi i nie ma żadnego dziwnego wyciszenia.

Sami oceńcie.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila proszę Cie, dobrze wiesz, że to nagranie ma podstawiony dźwięk.

A nie mówiłem :D

Poza tym porównaj sobie inne nagrania z tamtego dnia i sprawdź czy na nich też słychać te głośne (głośniejsze nawet niż samo zawalanie się), dudniące dźwięki.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aquila proszę Cie, dobrze wiesz, że to nagranie ma podstawiony dźwięk.

A nie mówiłem :D

Aquila daj spokoj, Quintus nalezy najwidoczniej do pokolenia tzw. mediow... dla niego wazny jest przekaz wizualny, nie przekonasz go slowem pisanym...
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik pyta jak to mozliwe ze skrzydla, ktore waza polowe masy pustego samolotu nie zrobily dziury, a kadlub samolotu wbil sie w nia. Oprocz wyjasnienia Aguily w poscie powyzej, nalezy dodac jescze jeden wazny aspekt: Masa skrzydel i wektory ich uderzenia

Masa skrzydeł i wektory ich uderzeenia jakoś nie potwierdziły się w przypadku WTC.....skrzydła przecieły stal jak masło.
Dla koneserów proponuję film o tym jak się zachowuje kadłub oraz skrzydła podczas napotkania przeszkody betonowej wielokrotnie grubszej niż ściany pentagonu. :roll:

LINK

Radzę przeanalizować film kilkakrotnie, ponieważ to skrzydła tną beton jak masło.....no tak zapomniałem, w Pentagonie była zastosowana pancerna elewacja.

I drugi dość ciekawy filmik, próba zdalnego naprowadzenia samolotu typu Boeing na mały budynek przeprowadzona przez doświadczonego pilota. Mała korekta kursu i po zawodach.

LINK

Tylko komu takie próby były przydatne :roll:

Aquila dzięki za odpowiedź oczywiście ustosunkuję się do Twojego posta. A tak przy okazji....mógłbyś wstawić link do nagrania w którym Osama przyznał się do winy oraz bardziej konkretne informacje o tym że jest poszukiwany przez FBI za ataki 9/11 ? Tak pytam ...na marginesie.
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik pyta jak to mozliwe ze skrzydla, ktore waza polowe masy pustego samolotu nie zrobily dziury, a kadlub samolotu wbil sie w nia. Oprocz wyjasnienia Aguily w poscie powyzej, nalezy dodac jescze jeden wazny aspekt: Masa skrzydel i wektory ich uderzenia

Masa skrzydeł i wektory ich uderzeenia jakoś nie potwierdziły się w przypadku WTC.....skrzydła przecieły stal jak masło.
Dla koneserów proponuję film o tym jak się zachowuje kadłub oraz skrzydła podczas napotkania przeszkody betonowej wielokrotnie grubszej niż ściany pentagonu. :roll:

LINK

No to dales mi zadanie domowe... widzialem ten filmik wczesniej ale nigdy nie zauwazylem ze skrzydla przechodza przez ta zapore. (zazwyczaj ogladam bez dzwieku, juz teraz wiem ze kobitka o tym mowi dzis mialem wlaczony :)
... dzieki ustosunkuje sie jak ugryze temat.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dla koneserów proponuję film o tym jak się zachowuje kadłub oraz skrzydła podczas napotkania przeszkody betonowej wielokrotnie grubszej niż ściany pentagonu.

O tym też mówiłem już dawno temu.

Radzę przeanalizować film kilkakrotnie, ponieważ to skrzydła tną beton jak masło

Co takiego? Ja raczej w tym filmiku słyszałem, że jedynie końcówki skrzydeł uniknęły rozerwania na kawałeczki (najwyraźniej dlatego, że odobinę wystawały poza mur - co najlepiej widać tutaj: http://www.sandia.go...5/f4_image2.jpg ).

Więc czemu opowiadasz nam bajki o "przecinaniu betonu przez skrzydła"?

mógłbyś wstawić link do nagrania w którym Osama przyznał się do winy

A nie mógłbyś poszukać tego na własną rękę?

oraz bardziej konkretne informacje o tym że jest poszukiwany przez FBI za ataki 9/11 ?

Cofnij się kilka stron w tym temacie a znajdziesz wszystko. Przecież już raz o tym rozmawialiśmy i dostałeś jasne wyjaśnienie, że FBI ściga Osamę za 9/11.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A nie mógłbyś poszukać tego na własną rękę?

A niby czemu ? Ty osobiście potrzebujesz konkretów a nie szukania na własną rękę. Chyba nie na tym polega sprawa ataków 9/11.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tatik - potrzebujesz nagrania - to je sobie znajdź. Przykro mi, ale nie jestem google i jak najbardziej popieram własnoręczne szukanie potrzebnych rzeczy. Mi to nagranie nie jest aktualnie potrzebne - chcesz o nim dyskutować - ok chętnie podyskutuję, ale znajdź je sobie samodzielnie a nie mieszaj w szukanie kogoś innego.
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

LINK

No to dales mi zadanie domowe... widzialem ten filmik wczesniej ale nigdy nie zauwazylem ze skrzydla przechodza przez ta zapore. (zazwyczaj ogladam bez dzwieku, juz teraz wiem ze kobitka o tym mowi dzis mialem wlaczony :)
... dzieki ustosunkuje sie jak ugryze temat.

To nie bylo trudne tak mi sie wydawalo ale musialem sie upewnic obejrzyj ten film szczegolnie sekwencje od 4.10 do 4.14 to tylko koncowki skrzydel przelatuja przez mur, a w zasadzie obok (testowa probka byla za mala:) ), a nie cale skrzydla co widac dokladnie na fragmencie

Edit: Kurcze tak dlugo ogladalem ten filmik, ze po pierwsze nie dalem linku:
http://www.youtube.c...p;v=AB4IEa7jTJw
a po drugie Aquila mnie ubiegl...
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik - potrzebujesz nagrania - to je sobie znajdź.Przykro mi, ale nie jestem google i jak najbardziej popieram własnoręczne szukanie potrzebnych rzeczy

Ciekawe czemu takiej odpowiedzi się spodziewałem. Lecz kiedyś komentowałeś temat o nagraniach Osamy przyznającego się do winy....a teraz polecasz Google. Czyli takowych nie ma.

To nie bylo trudne tak mi sie wydawalo ale musialem sie upewnic obejrzyj ten film szczegolnie sekwencje od 4.10 do 4.12 to tylko koncowki skrzydel przelatuja przez mur, a

A co z kadłubem ? Czy też przeszedł przez beton ? Ciekawostka... jest to w końcowej sekwencji filmu.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo nie jestem chłopcem na posyłki (znajdź mi to, znajdź mi tamto)? ;)

A co z kadłubem ? Czy też przeszedł przez beton ? Ciekawostka... jest to w końcowej sekwencji filmu.

Otóż nie przeszedł, bo to był test specjalnie wzmacnianej betonowej ściany o dużej grubości która chroni reaktory atomowe. I tak, ta ściana była bardziej wytrzymała od ściany zwykłego budynku jakim był Pentagon.

Również nalezysz do osób takich jak Quintus, które swoje pomyłki (czyli w tym przypadku to z końcówkami skrzydeł Phantoma) pomijasz milczeniem jakby nigdy nic?
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Otóż nie przeszedł, bo to był test specjalnie wzmacnianej betonowej ściany o dużej grubości która chroni reaktory atomowe.

Proszę o konkretny dowód świadczący o Twojej opinii przeprowadzania testu na atak samolotu w celu przebicia reaktora atomowego. Możesz sobie skumulować grubość wszystkich ścian Pentagonu przebitego przez kadłub samolotu...No właśnie może ktoś przeanalizuje ten aspekt sprawy ? Jaka jest łączna grubość przebitych betonowych ścian ? 5, 6 czy też 10 metrów ?

Bo nie jestem chłopcem na posyłki (znajdź mi to, znajdź mi tamto)

A może po prostu tego nie ma ? Stań na wysokości zadania i pokaż wszystkim że to prawda pomimo oficjalnego listu gończego wystawionego przez FBI w którym Osama nie jest odpowiedzialny za ataki 9/11. Ponoć to właśnie Tobie zależy aby uznać Osamę winnym ataków. Więc gdzie te dowody.....Jak to powiedziałeś są na innych stronach FBI. :roll:
  • 0

#643 Gość_eru75

Gość_eru75.
  • Tematów: 0

Napisano

tatik:
http://www.foxnews.c...,137095,00.html
I co to w ogóle za argumentacja? Nie chcesz znaleźć ergo nie istnieje?
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tatik - potrzebujesz nagrania - to je sobie znajdź.Przykro mi, ale nie jestem google i jak najbardziej popieram własnoręczne szukanie potrzebnych rzeczy

Ciekawe czemu takiej odpowiedzi się spodziewałem. Lecz kiedyś komentowałeś temat o nagraniach Osamy przyznającego się do winy....a teraz polecasz Google. Czyli takowych nie ma.

To nie bylo trudne tak mi sie wydawalo ale musialem sie upewnic obejrzyj ten film szczegolnie sekwencje od 4.10 do 4.12 to tylko koncowki skrzydel przelatuja przez mur, a

Oczywiscie, ze nie przeszedl bo to jest 3 metrowa sciana!!!!!!!!!!!!!!! Specjalnie zaprojektowana do tego zeby nie przeszedl, a po drugie F-4 to nie Boeing...
Z tego co przeczytalem to starales sie zauwazyc ze skrzydla tna beton jak maslo, co mialo dowodzic braku samolotu uderzajacego w Pentagon (brak tych ze dziur w scianach pentagonu). A teraz co sie starasz udowodnic, ze jak kadlub na Twoim i moim filmiku nie przeszedl to w Pentagonie tez nie mogl???
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oczywiscie, ze nie przeszedl bo to jest 3 metrowa sciana!!!!!!!!!!!!!!! Specjalnie zaprojektowana do tego zeby nie przeszedl, a po drugie F-4 to nie Boeing...

Jako fachowiec w sprawie przebijania ścian betonowych przez kadłuby Boeingów prosze oblicz mi tak na szybko....ile betonu przebił kadłub w tej konkretnej sytuacji.....

Dołączona grafika

Powodzienia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych