Proszę.proszę o logiczne wyjaśnienie jak stało się tak, że zapadła się ta antena?
Na ujęciu przez Ciebie zaprezentowanym (widok od północy) wydaje się, że antena WTC1 zaczyna zapadać się przed resztą górnej części budynku.
Niestety, tylko wydaje się. Cała górna część budynku łącznie z anteną zaczęły zapadać się w tym samym momencie i w ten sam sposób. Trzeba jednak wziąć pod uwagę fakt, iż górna część budynku rozpoczęła zapadać się przechylając się wpierw nieco w kierunku południowym. Antena przechylając się, ukryła się nieco bardziej za krawędzią dachu, sprawiając wrażenie, iż nieco się zapadła.
Poniżej schematyczny rysunek:
Myślę, że nie wymaga on jakichś szerszych objaśnień.
A tu nagranie pokazujące to wszystko z boku, od strony wschodniej:
---------------
A czy Ty już obudziłeś się z letargu i zajarzyłeś pentagonową kwestię dotyczącą "silnika przenikającego samochód"?Całe szczęście że wielu ludzi budzi się z letangu i zaczynają szukać na własną rękę.
A popatrz, a ten samolot eksplodował natychmiast, a chmurka po eksplozji jest dokładnie taka sama, jak na zdjęciu chmury po uderzeniu UA93.Test przeprowadzony w USA wskazuje wyraźnie.....samolot eksploduje po około 6-ściu sekundach od uderzenia w ziemię, bez wzglęgu na kąt natarcia efekt zawsze jest jeden.....nie ma żadnej chmurki lecz eksplozja paliwa. Jak w innych katastrofach lotniczych.
---------------------------
vkali,
ja w debacie przedstawiłem konkretne obliczenia, których metodę przeprowadzenia przedstawiłem. Opierałem się na znanych mi prawach i zależnościach, do których źródła podawałem. Ty znowu tylko uraczyłeś nas wszystkim opowiadaniem: "To jest absurd, to bezsens, a to manipulacja".
Już dawno Cię prosiłem, abyś wziął te wszystkie rachunki na warsztat i wykazał krok po kroku, jasno i czytelnie, w których miejscach popełniłem błędy, oczywiście będąc w zgodzie z obowiązującymi prawami fizyki (Twojej eterofizyki to nie potrzebujemy). Przedstaw konkretne, dokładnie omówione rachunki - czy to takie trudne?
Nie potrafisz, czy nie chce Ci się?
Z czym mam tu dyskutować?