Od ów momentu jakoś nie potrafię wrócić do poważnej z nim dyskusji.
Pragnę zauważyć, że to nie ja na tym tracę.
Poza tym masz chyba jasno podane wyjaśnienie tego zdania, nawet w specjalnie dla Ciebie przełożonej formie - jako napad na stację benzynową.
Jeżeli po ich oglądnięciu nadal uważacie, że 911 nie był jednym, wielkim przekrętem, to jest już wasz problem. Nie mój.
Na razie wychodzi na to, że jest to stek bzdur, których nawet nie potrafisz obronić. Jesteś w stanie wrzucać tutaj "dowody" z youtube, lecz gdy przyjdzie o nich podyskutować albo je obronić, wtedy zwyczajnie znikasz.
Pechem jednak Aquili było to, że zbłaźnił się niektórymi wypowiedziami (jak tą wyżej zacytowaną) i teraz on, jak i jego klakierzy płaczą, że nie traktuję się go poważnie. Moje posty oraz filmy, które przytoczyłem, nie są z pewnością kierowane do Aquili, czy mariusha.
Coś wielkie te słowa, a czy słusznie użyte - to już inna sprawa. Widać wyraźnie, że próbujesz za wszelką cenę zdyskredytować wszelkie głosy sprzeciwu. A robiąc to najwyraźniej próbujesz przekonać wszystkich, że to niby upoważnia Cię do olewania niewygodnych pytań.
Pytania to pytania - przecież to nieważne kto je zadaje. Nie lubisz osoby zadającej - Twoja sprawa, masz święte prawo. Ale pytanie to przecież jedynie kilka wyrazów, a nie ta osoba, której nie cierpisz
Jeżeli nie jest to nos samolotu, to w takim razie co to jest?
Zapewne pozostałe części samolotu (w tym może silniki, części podwozia itp) plus rozmaite śmieci itp a przede wszystkim zapewne pył i dym. Ogólnie rzecz mówiąc - gdy taki samolot z rozpędem uderza w taki budynek nie można myśleć, że się wszystko w nim zatrzyma.
Zresztą:
i ostatecznie:
Dalej:
(będzie dużo obrazków)
A także:
W tej serii widać nawet mały, oddzielny "dymek" znajdujący się nieco po prawej i niżej od "głównego" wybuchu. To ślad po lewym silniku samolotu.
Prawy silnik (dla nas na tych seriach z lewej strony, bo patrzymy od przodu) wyleciał na "rogu" wieży):
Oczywiście taki układ (prawy silnik "wyszedł" wyżej, lewy zaś niżej od niego) idealnie odpowiada temu, jak samolot uderzył:
Dalej:
(tutaj chyba wyłania się to, co Quintus zdaje się nazywać "rakietą" albo "dziobem samolotu". Zobaczymy, co się z "nią" dalej stanie)
(tutaj już chyba wyraźnie widać, że to nie jest nic wykonanego z metalu, tylko kupa pyłu itp. No, chyba że "rakieta" czy też "dziób samolotu" zatrzymał się w powietrzu)
(aż zanikł, czyli tak jak to pył powinien)
I inny kąt:
(coś nam się zaczyna wyłaniać)
(więcej...)
(i więcej...)
(to coś się... zatrzymało. I co dalej?)
(ponownie nie zachowuje się jak "rakieta" albo "nos samolotu", tylko wyrzucony pył/dym/śmieci itp)
Jak widać to coś, to dym/pył/itp pomieszany ze szczątkami.
Aktualnei desperacko szukam lepszej jakości nagrań niż te z youtube żeby je rozbić na pojedyncze klatki i uzyskać lepszej jakości zdjęcia.
Dlaczego próbowali to ukryć stosując FADE TO BLACK?
Co zaś do tego, to chyba jest to jakieś nieporozumienie.
Stopień manipulacji z Twojej strony zaiste woła o pomstę do nieba.
Uzasadnienie proszę. Gdybyś nie zauważył, to twierdzenie "skoro Osama nie został skazany wyrokiem sądu, nie można mówić o jego winie" jest po prostu myśleniem tragicznym.
Reszty nie komentuję, bo to nie jest po prostu poważne i nie odnosi się do 9/11.
EDIT:
Dorzucę powiększone klatki:
Oraz chyba najlepsze ujęcie tego o czym mowa a mianowicie rozbite na pojedyncze klatki nagranie SpiegelTV (to chyba niemiecka telewizja):
(ponownie nam się coś wyłania)
(zdecydowanie to nie rakieta ani dziób samolotu)
Nagranie dostępne do pobrania tutaj:
http://911myths.com/...gel_TV_WTC2.movCóż, wydaje mi się, że tak wiele klatek z kilku różnych nagrań to chyba większa inicjatywa niż ślepe wklejanie filmików z youtube albo jednej jedynej klateczki marnej jakości i to na dodatek kręconej ze złej strony
Przypomina mi to znowu... sprawę kosmity-wazonu, którego zdjęcie również umyślnie pokazywano w jak najgorszej jakości, aby jak najbardziej przypominał "kosmitę" albo kwestięOsama confession video, gdzie również specjalnie pomijano resztę klatek z nagrania, na których idealnie widać nie tylko bin Ladena, ale i innych znanych członków Al-Kaidy