Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czytales moje wszystkie posty ? Powtorze sie. Cropmakersom zalezy na tym, zeby ludzie mysleli ze zrobili to kosmici. Inna sprawa, ludzie ktorzy maja dochody z robienia czegos, nie ujawniaja techniki wykonania swoich dziel.

http://www.circlemak...org/orange.html prosze bardzo, identyczna technika wykonania, co szczegolnie widac na 3 zdjeciu od gory.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

'Тиам no bez przesady gdzie technika cieniowania 3d ,ok coś tam widac ,ale bez przesady widac tylko jednolity cień ,ktory nie podskoczy nawed do ALIEN FACE... lepiej zostawmy ten temat bo i tak niczego sobie nie udowodnimy ,ja wiem swoje ty też :D
  • 0

Davidd83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie no jeśli oni sobie przypisują kręgi bez jakiegokolwiek udokumentowania to dzięki bardzo , natomiast te co są udokumentowane są poprostu badziewne
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Na dobra sprawe, to zaden krag nie jest udokumentowany, ani nie jest pokazane jak zostal zrobiony, nawet te z reklamami :)
  • 0

Seboolek.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie te kregi które są bardziej zaawansowanie nie mogli stworzyć ludzie.
Po pierwsze - Kręgi są zbyt skomplikowane (Dało by sie zrobic ale nie w jedna noc i przez 2 kolesi czy tam 5)
Po drugie - Nawet robiac to tą deska ze sznurkami nie daje tego efektu co są... Jest za mały nacisk.. Gdy ugniotą to to zborze sie unosi troche nad ziemie i daje to efekt taki napuszony. Zeby wszystko było dobrze to potrzeba było by dużego nacisku. By to dobrze ugniesc.
Po trzecie - Podobno gdy zbadali kręgi to były znalezione kawałki jakiegoś metalu czy coś takiego... A zborze było złamane nie przy samej ziemi... Gdy zginasz dechą to wyrywa aż to z korzeniami a w kręgach są ładnie złamane na pewnej wysokosci i to równo...
Po czwarte - Kosiarką? ha ha ... Nie ma mowy... Kosiarka Kosi a nie ugniata... Zecz prosta i logiczna
Po Piąte - Jedna noc na zrobienie kręgu... 5 kolesi nie da rady do kręgi są zbyt złozone... Maszynami? Nie mozliwe.. Były by slady opon, duzy huk itp. Wiec odpada.. Całą ekipa? około 20 /30 ludzi? mogło by byc.. Ale znowu przeciez było by wiadomo ze sie cos dzieje nie? Jak by to wyglądało... Masa ludzi biegająca po polu z deskami...
Wiec pomyślmy logicznie.... Nie mozliwe by to było by Alien Face było stworzone przez ludzi... Musiało by to trwac przez dwa dni i bardzo dobrą organizacją....
Takie jest moje zdanie na ten temat :)
  • 1

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja mam taki mały apel... jeśli ktoś chce wypowiadać swoje zdanie na temat kręgów niech robi to w temacie ogólnym. Tutaj skupmy się na tym konkretnym wzorze - nie mam tu moderacji więc nie mogłem dodać tego textu do czyjegoś posta...

Pozdrawiam...
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po pierwsze - kręgi - czy kręgi należa do wzorów nazbyt skomplikowanych ? Na nie jednym zwykłym kręgu w Wylatowie przejechały się co poniektóre grupy ufologiczne - nie tylko zresztą z polski.

Po drugie - Deskami robią polacy w Wylatowie.

Po trzecie - Nie złamane tylko zgięte

Po czwarte - A kto mówi o kosiarkach ?

Po piąte - Kto powiedział że kręgi nie powstają na raty ? Dla Ciebie maszyna ogranicza się do czterech kółek ? Kto powiedział że do stworzenia wzoru trzeba najmniej 20/30 ludzi + jedna noc ? TYPOWE ; //

CINEXie -rozmowa jest jaknajbardziej słuszna - w pewnym sensie dotyka sprawy Alien Face.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

`Pi3gi~aka`Michał... ja tylko wybiegam w przyszłość... bo spodziewam się tutaj za jakiś czas postów typu :

"LOL... kręgi robią ludzie deskami... nie żadne UFO itd. - oglądałem(-łam) program na Discovery gdzie pokazywali jak..." - przykład ogólnika.

Pisząc owy apel wzorowałem się na innych tematach (typu Planeta X, 9/11 itd. gdzie jest szybernaście wątków i wszędzie można czytać o wszystkim...). Mam nadzieję, że będzie to zrozumiane...

To teraz na temat... ja np. chciałbym zobaczyć np. jakąś dokumentacje z powstania kręgu takiego typu jak Alien Face. Bo po pochwałach dla działań circlemakersów na temat ich prac na rzecz filmów - przykład "Znaki" padłem z krzesła. Gdy zobaczyłem to co zrobili na rzecz owego filmu w pewnym sensie zwątpiłem.

Krąg twarzy kobiety a Alien Face (jak dla mnie) różnią się i to bardzo (technika owszem podobna, ale spodziewałem sie czegos ładniejszego i bardziej skomplikowanego)... trudnością wzoru. Wie ktoś może kiedy (data) powstał krąg z tą żeńską twarzą ? Odpowiedź na to pytanie proszę kierować w P.S'ie po wypowiedzi na temat Alien Face'a...

Edit :
"...September 2002..." - to chyba owa data :D
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Co do powstawania kregow w jedna noc, sa to informacje niepotwierdzone, a niektorzy uzywaja tego jako bezwzglednego argumentu. Przeciez krag mozna robic nawet przez 2 tyg. a potem puscic w obieg do gazet informacje ze powstal w jedna noc.
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeciez krag mozna robic nawet przez 2 tyg. a potem puscic w obieg do gazet informacje ze powstal w jedna noc.

no tak tylko sztuką jest też ukryć i zataić takie prace - spośród wszystkich zagadkowych kręgów nikt nigdy nikogo nie nakrył na ich tworzeniu ..
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie nakrył - to nie znaczy że nie mógł rzeczywiście tyle powstawać.
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

do tego trzeba pamiętać że zboże przecież rośnie rozwija się , gdyby taki Alien Face w którym jest zastosowana trójwymiarowa technika cieniowania powstawał tygodniami wyszedłby lekko zdeformowany raczej albo wogóle nic by z tego nie wyszło

także to musiałabyć szybka akcja :>
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy zboże rozwija się w sirpniu ? Trzeba pamiętać, że Alien Face nie powstał kiedy zboże było zielone - kiedy rośnie, tylko kiedy już nadaje się do zbioru. A wtedy już nie rośnie.
  • 0

Picu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

widziałem wiele piktogramów, naprawdę, ale tak PIĘKNEGO i tajemniczego to jeszcze nigdy. Czyli mamy rozumieć że szaraczki dały nam ostrzeżenie przed czymś/kimś? Ale kim, pytam się, kim?
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taka moja refleksja dotycząca wykonania piktogramu.

Myślę, że wykonanie tego wzoru przez wprawnych "cropmakerów" jest jak najbardziej możliwe, żeby nie powiedzieć proste. Jeśli się tak chwilę zastanowić i przyjrzeć się wzorowi, to można bez większego problemu zasugerować dość prosty sposób stworzenia, skądinąd na pewno efektownego, piktogramu.

Po pierwsze nie ulega wątpliwości, że potrzebny jest szczegółowy plan pracy. Jak mógłby on wyglądać?
W kontekście tego pytania warto zwrócić uwagę na strukturę obrazu. Widać, że cały piktogram jest tak naprawdę złożeniem kilkudziesięciu (ok. 60) poziomych linii.

Można byłoby założyć, że"cropmakerzy" dysponowali sekwencyjnym planem wygniatania każdej linii. Taką przykładową linię przedstawiam poniżej:

Dołączona grafika

Może to być pas o szerokości np. 1 metra, w którym jest ściśle ustalona sekwencja wygniatania wynikająca z planu globalnego. I tak na powyższym przykładzie mamy sekwencję: brak wygniatania, wygniatanie w 1/3 szerokości pasa, wygniatanie w 2/3 szerokości, całkowite wygniatanie, wygniatanie w 2/3 szerokości, wygniatanie w 1/3 szerokości, brak wygniatania - wszystko w odpowiednio ustalonych, wcześniej zaprojektowanych proporcjach.

Złożenie kilkudziesięciu podobnych sekwencji jedna przy drugiej daje bez problemu np. taki obraz kuli:

Dołączona grafika

Oczywiści ktoś powie, że powyższy wizerunek jest dość prymitywny i banalny. To prawda.
Ale zupełnie w identyczny sposób, zmieniając tylko sekwencje wygniatania, można wykonać i taki wizerunek:

Dołączona grafika

A to już tak banalnie nie wygląda, a przecież powstało w oparciu o tę samą, automatyczną metodę. :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych