Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

PTR.
  • Tematów: 135
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mysle ze o wiele wazniejsze jest przeslanie tego przekazu niz zastanawianie sie czy piktogram jest zrobiony przez ludzi czy inna cywilizacje.
  • 0

BlueBoy.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mysle ze o wiele wazniejsze jest przeslanie tego przekazu niz zastanawianie sie czy piktogram jest zrobiony przez ludzi czy inna cywilizacje.

Wprost przeciwnie! Jeżeli zrobił to ktoś "obcy" to przesłanie będzie o wiele ważniejsze, aniżeli zrobiony byłby przez cropmakerów.
  • 0

djyanush.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co do twarzy to nie wiadomo jak powstała bo podobno człowiek za pomoca deseczki moze takową zrobić. ale dysk w 99% jest prawdziwy. kiedys na discovery wypowaidali sie członkowie grupy którzy zajmują sie tworzeniem piktogramów(najlepsi na świecie w tej "dyscyplinie") i stwierdzili że praktycznie zrobienie takiego dysku za pomoca deski jest niemozliwe.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja myśle ,że piktogramy są robione za pomocą drogiej technologi albo przez inne cywilizacje
jakoś nie chce mi sie wierzyć ,że robią to deską
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ależ nikt nie twierdzi że Alien Face został zrobiony deską.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mariush pisał:
"Może to być pas o szerokości np. 1 metra, w którym jest ściśle ustalona sekwencja wygniatania wynikająca z planu globalnego. I tak na powyższym przykładzie mamy sekwencję: brak wygniatania, wygniatanie w 1/3 szerokości pasa, wygniatanie w 2/3 szerokości, całkowite wygniatanie, wygniatanie w 2/3 szerokości, wygniatanie w 1/3 szerokości, brak wygniatania - wszystko w odpowiednio ustalonych, wcześniej zaprojektowanych proporcjach."

Nie mam pewnosci co do tego piktogramu ,ale z tego co wiem to znaczna część tych uważanych za autentyczne
nie mogła zostać wykonana techniką którą opisujesz ,kłosy zboża przeważnie tworzą splot,są zaplatane od zewnątrz do srodka piktogramu ,znanych jest wiele róznych splotów ,ma ktoś oficjalny raport na temat tego piktogramu?

`Pi3gi~aka`Michał pisał:
"Ależ nikt nie twierdzi że Alien Face został zrobiony deską."

Nie twierdze ,że został taką techniką wykonany...
  • 0

posthuman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Piktogram jest piękny i rzeczywiście jest tam twarz kosmity, aż trudno uwierzyć. Twarz zupełnie taka jak ją opisują ludzie, którzy widzieli UFOludów z bliska... Czyżby to wszystko jednak było prawdą i UFO istnieje naprawdę? Z drugiej strony jednak piktogram mogli wykonać jacyś ludzie. Chyba nawet pokazywali kiedyś w programie 'nie do wiary' jak można zrobić taki piktogram. Nie wiem niestety co o tym mysleć, chciałabym kiedyś zobaczyć coć niezwyklego na własne oczy, wtedy uwierzę, teraz stwierdze tylko, że dobra robota (ten piktogram) ;)
  • 0

NOVA.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

troche zludne... dziwne ze wszyscy wiedza jak to odczytac i ze jest to odrazy po angielsku czytane itd... odrazu zdjecie kosmity... tia jasne, i ten przekaz binarny... czemu przyjelismy sobie ze to w systemie 0 1 a nie np w "dopelnienie +3" ?? wszystko to jest wrecz az za banalne... piktogram z rysuneczkiem <Bomba!> dalej pyk "plytka cd"<doslownie> obok... albo oni nas znaja lepiej i pracuja dla NAS albo zyja wsrod nas, albo to sciema... widzialem filmy z piktogramami i kulami <ok w to wierze> ale nigdy nie bylo zadnego obrazka... sorki ale ja nie patrze poza tym co widac i nie czytam miedzy wierszami, jeszcze troche to bedzie piktorgam z obraskiem elvisa i napisane " Elivs is ALIVE" albo " WE LOVE MC'DONALD" :rotfl:

I nie rozumiem czemu wszyscy przyjmuja ze kosmici sa podobni do nas... przeciez oni moga wygladac calkiem inaczej, dla mnie kosmita byla by bakteria zyjaca na innej planecie niz ziemia. Nie bede juz mowil bo niechce wrzutow w moim kierunku<coz moze jestem ograniczony wzrokowo>Jedyna wytlumaczalna teoria podobienstwa obcych do nas bylo by to iz to oni zapoczatkowali zycie na ziemi nie "czyszczac" swoich sad.Ale to tez nie bardzo, bo kazdy organizm przystsowuj sie do warunkow panujacych w jego otoczeniu, wiec moga byc podobni do takiej hm.... pluskwy, albo do walenia, albo do czegos, czego nie mozemy sobie wyobrazic, bo nas maly mozdzek nie umie.
  • 0

Xoxo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Popieram NOVA.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obejrzyj sobie te tutaj, też nieudolne?

http://www.circlemak...g/totc2006.html

O czym wy mówicie? To nie są piktogramy circlemakersów :)

I nie rozumiem czemu wszyscy przyjmuja ze kosmici sa podobni do nas... przeciez oni moga wygladac calkiem inaczej

A ja nie rozumiem, czemu mieliby się od nas tak znacząco różnić? Równie dobrze, możemy być stworzeni na ich podobieństwo.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podobieństwa być nie może, bo ludzie wyewoulowali na ziemi. Z małpiszonów. Badania DNA wyraźnie potwierdzają ile mamy wspólnych genów itp.. Tak więc jesteśmy gatunkiem ziemskim. Powiedzmy, że jedyne gdzie kosmici mogli zadziałać, to przyspieszenie procesu na jakimś etapie jaskiniowym (dowodów nie ma, ale ok). Nasza sylwetka, ilość kończyn, organy, to jest naturalne.
I na pewno, na żadnej innej planecie nie mogło wytworzyć się życie zbyt podobne. Ilość zmiennych i warunki nie mogłyby do tego doprowadzić.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Życie ewoluuje na tyle ile pozwalają na to warunki, a nasz gatunek jest przypadkowy o ile, wg. niektórych wystarczyłby większy okres obiegu naszej planety, o tyle prowdopodobnie obecnie inaczej byśmy wyglądali.
  • 0

Pimpuś.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wyglądalibyśmy inaczej bo nie pochodzimy od zwierząt tylko od Boga
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podobieństwa być nie może, bo ludzie wyewoulowali na ziemi. Z małpiszonów. Badania DNA wyraźnie potwierdzają ile mamy wspólnych genów itp.. Tak więc jesteśmy gatunkiem ziemskim. Powiedzmy, że jedyne gdzie kosmici mogli zadziałać, to przyspieszenie procesu na jakimś etapie jaskiniowym (dowodów nie ma, ale ok). Nasza sylwetka, ilość kończyn, organy, to jest naturalne.
I na pewno, na żadnej innej planecie nie mogło wytworzyć się życie zbyt podobne. Ilość zmiennych i warunki nie mogłyby do tego doprowadzić.

Zgadza się ludzie na pewno są ziemskim gatunkiem i tak jak napisałeś, kosmici mogli najwyżej przyspieszyć nasz rozwój, na to by wskazywał brak tzw "brakującego ogniwa" ;) między nami a pierwszymi dwunożnymi małpiszonami.

Ale nie mów, że na pewno na innej planecie nie mogło powstać inteligentne życie o humanoidalnej postaci bo tego nie wiesz. Są dowody na to, że niektóre gatunki dinozaurów ewoluowały właśnie w tym kierunku. Miały dość duży mózg, były dwunożne, a kończyny górne były chwytne i zręczne. Nie oznacza to oczywiście że gdyby nie zagłada to stworzyły by inteligencję techniczną ale świadczy o tym, że planeta taka jak ziemia determinuje taki właśnie wygląd inteligentnych gatunków. Więc jeśli tylko istnieją planety podobne do naszej.....

A tu jeszcze dowód, że kosmici lubią sport :D
http://www.circlemak...ics_france.html
  • 0

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sorry za odświeżanie tematu, ale muszę się wypowiedzieć.

Otóż, mam teorię (trochę.. ykhm, ykhm :D ), że ci właśnie kosmici nas stworzyli, albo pomogli nam w ewolucji, i teraz po prostu nas (jako całe życie na Ziemii) "pilnują", jak zwierzęta w klatce. Obserwują nasz rozwój, czasem coś tam dopomogą (np. sprowadzając apokalipsę na dinozaury, co umożliwiło ssakom rozwój), ale nie objawią się nam bezpośrednio, bo po prostu nie jestesmy na to gotowi, nie jesteśmy na odpowiednim poziomie.
Podsumowując cały akapit, coś jak Sims'y. :D

Inna teoria (w przypadku autentyczności przynajmniej tego znaku), notabene też moja ( :)) , zakłada, że kosmici dostali ten przekaz (bo chyba było coś w tym temacie, że posłano właśnie kod binarny w kosmos) i dzięki temu doszli do wniosku, że znamy ten system, i wysłali nam wiadomość wygniecioną właśnie w zbożu, że ostrzegają nas przed czymś. I tak samo: nie ukażą się bezpośrednio, żeby na nas negatywnie nie wpłynąć.

Były także posty, że to jest zbyt "prozaiczne", typowy szaraczekw "zdjęciu legitymacyjnym", oraz CD z kodem binarnym. Według mnie, to jest właśnie najlepsze rozwiązanie, ponieważ przekazali nam to we względnie prostej i zrozumiałej dla nas formie.

EDIT:
Boże, się rozgadałem i zupełnie zapomniałem skomentować ten piktogram. :D
Według mnie jest piękny, ten obcy jakoś tak "mhrocznie" wygląda, ale zapewne przez - swoją drogą doskonały - cień. Summa summarum - coś pięknego. :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych