Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

some.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.circlemakers.org/totc2006.html"]http://www.circlemakers.org/totc2006.html[/url]

wg mnie te piktogramy są zbyt ładne. Prawie widac, że są robione ludzką reką. Bo niby co miały przedstawiać jeśli nawet stworzyły je istoty pozaziemskie? Uważam, że piktogramy (te naprawde zrobione przez obcych) powinny byc raczej pokroju tych z Wylatowa, które pojawily sie przed laty...
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

widzialem filmy z piktogramami i kulami

akurat te filmiki to sciema dwoch studentow :D

O czym wy mówicie? To nie są piktogramy circlemakersów smile1.gif

a niby dlaczego nie ? i skad ta pewnosc ?

ale nie objawią się nam bezpośrednio, bo po prostu nie jestesmy na to gotowi, nie jesteśmy na odpowiednim poziomie.

stara bezsensowna spiewka, nie majaca zadnego celu, ktora mozna w kolko powtarzac na tlumaczenie czegokolwiek czego nie ma.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wg mnie te piktogramy są zbyt ładne. Prawie widac, że są robione ludzką reką. Bo niby co miały przedstawiać jeśli nawet stworzyły je istoty pozaziemskie? Uważam, że piktogramy (te naprawde zrobione przez obcych) powinny byc raczej pokroju tych z Wylatowa, które pojawily sie przed laty...

Czyli odwrót o 180 stopni?
Czym prostsze wzory, tym bardziej "kosmiczne"?
Bardzo rewolucyjne podejście... ;)

Dołączona grafika
A ten powyższy to zapewne dzieło samych Plejadan... :D

• 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie zapominaj mariush o tym, Wylatowskie dzieło Kasjopean. xD

Dołączona grafika

• 0

some.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czyli odwrót o 180 stopni?
Czym prostsze wzory, tym bardziej "kosmiczne"?
Bardzo rewolucyjne podejście... ;)

Żaden odwrot o 180 stopni!
Poprostu spojrz na tamte pikto? Czy one nie sa zbyt symetryczne?
Czy nie przedstawiaja figur, ktore (moim skormnym zdaniem) nie maja wiekszego znaczenia?
Jesli robi je człowiek to wiadomo, że bedzie sie starał jak najlepiej je zrobić - dajmy na to słynny piktogram
Firefoxa.
Te zrobione przez UFO (o ile takie istnieją) będą przedstawiać bardziej zlożone wzory, aczkolwiek nie muszą być tak ładne jak Alien face. Tu zgadzam sie z NOVA.

a to zdjęcie - bez przesady.. przecież nie o to mi chodzilo..

Nie zapominaj mariush o tym, Wylatowskie dzieło Kasjopean. xD

haha no rzeczywiście zdarzają sie głąby, które choć nie umieją to próbują zrobić jakiś pikto.
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No cóż..."zrobione przez ufo" mogą być do czasu kiedy ich twórcy się nie przyznają ;)

Pozatym, w dobie komputeryzacji, przyrządów pomiarowych i innych zabawek, nie wiem kto wymyślił bzdurną metodykę klasyfikacji piktogramów na złożone (czyli ufolskie) i na mniej złożone (czyli wykonane ludzką ręką)

Jak chcesz to moge wykonać rysunek złożonego piktogramu ;)
  • 0

some.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozatym, w dobie komputeryzacji, przyrządów pomiarowych i innych zabawek, nie wiem kto wymyślił bzdurną metodykę klasyfikacji piktogramów na złożone (czyli ufolskie) i na mniej złożone (czyli wykonane ludzką ręką)

Ja nie klasyfikuję tylko piszę, że te zrobione ludzką reką da sie łatwiej rozpoznać. Pozatym gdzieś ktoś mówił, że chyba cos ok 80% pitogramow jest zrobionych przez ludzi, a pozostale 20% jest niewiadomego pochodzenia kropka

Jak chcesz to moge wykonać rysunek złożonego piktogramu ;)

chętnie go obejrze
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
2 minuty w pintcie.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

cos ok 80% pitogramow jest zrobionych przez ludzi, a pozostale 20% jest niewiadomego pochodzenia kropka

ale to jest z gory narzucona klasyfikacja szarym ludziom, bez mozliwosci samodzielnej oceny, to sa typowe chwyty pseudonaukowe ala Daniken czy "dr" Sitchin.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

chętnie go obejrze

Moja skromna propozycja. 10 sekund w darmowym programie Inkscape. Projekt tak prosty jak 2 + 2.

Dołączona grafika

• 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moja skromna propozycja. 10 sekund w darmowym programie Inkscape. Projekt tak prosty jak 2 + 2.

Dołączona grafika

Teraz czekam Mariush ,aż taki sam wykonasz w zbożu ,dla ułatwienia użyj kosiarki ,nie musisz wyginać kłosów ,splot też nie jest ważny, a już o zmianach w strukturze nie mówię ,masz na to i 5 lat ,trzymie kciuki tylko przez przypadek nie zostaw żadnego śladu bo głupio wpadniesz :mrgreen: powodzenia ,

Wiem ,że sceptole są i będą dlatego zwisają mi wasze tezy jak to prosto i ładnie można uklepać zboże w 30 chłopa, nie wiem czy co chcecie udowodnić tymi durnymi hasłami : "Wylatowskie dzieło Kasjopean. xD "
czy też "A ten powyższy to zapewne dzieło samych Plejadan... grin.gif" , ale co tam ja nie przyłącze sie do koła wzajemnej adoracji.....macie za nic badania ludzi którzy na prawdę widzą w tym coś tajemniczego...i niejeden z nich przerasta was wiedzą i doświadczeniem... nie jeden z tych naukowców spędził lata na badaniach, ale co tam pozdrowienia dla naszych GURU!!! :drink: :lol
  • 0

Biscquit.
  • Tematów: 2
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Co nie zmienia faktu, że może też oznaczać chęć istot pozaziemskich zaznajomienia się z Ziemią.. Bo skąd wiemy, że oni są tu w złych intencjach?

Edit:
Sorry, to odpowiedź do pierwszego posta.
  • 0

Sim.
  • Tematów: 17
Reputacja

Napisano

Sorry za 'przyczepkę', ale... czy Ciebie z podymało, żeby odgrzewać tak stare kotlety i jeszcze nic sensownego nie pisać? :|

Ledwo przebrnąłem przez 3 strony Twoich postów... pomyślunku trochę na przyszłość, bo przyszłaś i dezorganizujesz forum z deka ;p

I właśnie za to dostała warn'a ;)
Tacita

• 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Teraz czekam Mariush ,aż taki sam wykonasz w zbożu ,dla ułatwienia użyj kosiarki ,nie musisz wyginać kłosów ,splot też nie jest ważny, a już o zmianach w strukturze nie mówię ,masz na to i 5 lat ,trzymie kciuki tylko przez przypadek nie zostaw żadnego śladu bo głupio wpadniesz bigyellowgrin.gif powodzenia , Wiem ,że sceptole są i będą dlatego zwisają mi wasze tezy jak to prosto i ładnie można uklepać zboże w 30 chłopa, nie wiem czy co chcecie udowodnić tymi durnymi hasłami : "Wylatowskie dzieło Kasjopean. xD " czy też "A ten powyższy to zapewne dzieło samych Plejadan... grin.gif" , ale co tam ja nie przyłącze sie do koła wzajemnej adoracji.....macie za nic badania ludzi którzy na prawdę widzą w tym coś tajemniczego...i niejeden z nich przerasta was wiedzą i doświadczeniem... nie jeden z tych naukowców spędził lata na badaniach, ale co tam pozdrowienia dla naszych GURU!!! drinks.gif laugh.gif

A mnie nic tak nie bawi jak teksty typu "skoro twierdzisz ze to czlowiek, to sam taki zrob". Namaluj idealnie obraz "Monaliza", daje Ci 5 lat. nie namalujesz ? to znaczy ze Monalize namalowali obcy.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wracając do tematu...

Rekonstrukcja piktogramu:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tajemniczy rysunek skalny

Narysowany rzekomo przez rosyjskiego artystę, znajduje się w Uzbekistanie (nie tak daleko od Tybetu). Rysunek miał być związany z projektem międzynarodowego magazynu UFO i pojawił się (bądź odkryto go) w roku 1967.

Dołączona grafika

Na rysunku widzimy dziwnie wyglądającą istotę trzymającą na piersi dysk, bardzo podobny do tego z piktogramu Alien Face. Istota jest surrealistyczna i bardzo symboliczna.

W tle widzimy dwa Słońca na niebie, latający spodek i astronautę stojącą na podłożu o wzorze szachownicy - na pierwszym planie kostki podłoża są porozrzucane. UFO unosi się do góry (odlatuje) wytwarzając dym, który częściowo przysłania większe Słońce.

Głowa postaci na pierwszym planie może symbolizować planetę Ziemię - jej oczy płoną. Być może symbolika ta nawiązuje do intensywnych pożarów na Ziemi lub do wysokiego poziomu radiacji, który rani oczy. Za "głową" postaci widzimy drugą większą sferę, która łączy się z "Ziemią".

Portret może symbolizować "Nową Ziemię", która jest wynikiem transformacji. Postać na pierwszym planie ma także skrzydła (widoczne po lewej) co może sugerować, że pochodzi z niebios lub wzlatuje do niebios. Na rysunku znajduje się wiele innych symboli - na kształt amuletów.

Być może przesłanie jakie niesie ze sobą ten rysunek brzmi: "W czasach chaosu na Ziemi, obca cywilizacja nadleci z niebios z zakodowanym dyskiem. Pomogą nam w okresie transformacji / przeniesienia do nowego świata, gdzie nie będzie już chaosu i dwa Słońca zamiast jednego. Góry w tle i szachownica mogą być wskazówką określonej lokalizacji. Ktokolwiek narysował ten obraz, chciał przez niego coś nam przekazać.

Poniżej porównanie dysku z piktogramu Alien Face i rysunku skalnego. Nawet jeśli rysunek to oszustwo, to jest to oszustwo z roku 1967, a więc pojawiło się na długo przed tym zanim ludzie ujrzeli piktogram i przesłanie z Alien Face.

Dołączona grafika

by Eurycide
na podstawie:
Martin keitel, Aug 22, 2002 (what a date!)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych