Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Please log in to reply
273 replies to this topic

asdqwe.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak narazie jeden z najbardziej zaawansowanych piktogramow jakie widzialem :)
jednak mysle, ze czlowiek jest zdolny do "wydeptania" i takich znakow
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A naszla mnie taka jedna mysl, ja wiem ze wiekszosc nie lubi czepiania sie szczegolow, ale zastanawialiscie sie kiedysn nad tym, czemu ten szarak ma normalne oczy ze zrenicami ? podczas gdy wszedzie jest przedstawiany i "fotografowany" z calkowicie czarnymi oczyma.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tiamat... istnieje kilka ras Szaraków... ;) Kto wie czym się różnią :P
  • 0

Yabol.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

WAtpie, czy gdzies we wszechswiecie istnieje rasa tak podobna do nas... Spojrzcie, jaka jest roznorodnosc gatunkow tylko na naszej planecie - porownajcie slonia z pajakiem. Mysl, ze Obcy tez maja glowe i po dwie rece i nogi jest nieco naiwna...
  • 0

#185 Gość_Nibru

Gość_Nibru.

Napisano

to i ja sie wypowiem,

jestem raczej sceptycznie nastawiony i sądze jest to spokojnie do wykonia przez ludzi
ale załóżmy gdyby tak nie było - gdyby faktycznie okzało sie ze to jest wykonane przez nich ??

to zadałem sobie pytanie - co by to tak naprawde zmieniło w moim zyciu??
co by to zmieniło w waszych życiach ??
co by to zmieniło w życiach 2.000.000.000 ludzi którzy zyją tu z nami na ziemi i nie umieją w ogóle czytać??

chyba mam ostatnio problemy natury egzystencjonalnej :mrgreen:
  • 0

٢٠١٢.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jest to jeden z garstki piktogramów w które wierzę że zostały stworzone przez pozaziemskie istoty... takie banalne kołowe piktogramy są tworzone przez ludzi i to jest oczywiste... ale takie b.skomplikowane to nie wierzę aby człowiek mógł zrobić... tzn. mógłby ale potrzebował by olbrzymiej ilości rąk pracy duuuużo czasu i tajemnicy... czyli aby nikt w okolicy nie wygadał co się dzieje na polu... a to by było trudne... oraz... genialnego umysłu aby umieć taki skomplikowany piktogram zrobić na tak dużej powierzchni i to w tylko poprzez uginanie zboża... no i ten zapis... to już uważam ze geniusz... niech ktoś spróbuje odtworzyć taki piktogram tej samej wielkości na polu to uwierzę że to fake . Póki co w niego wierzę . Aha oglądałem kiedyś na Dicovery albo National o tym jak jacyś sceptycy chcieli odtworzyc czy zrobić własny w miarę mały (b.mały w porównaniu do tego) piktogram na polu w ciągu nocy... oczywiście robiąc tak aby zboże nie było ścięte tylko leżało oraz rozsypując opiłki żelaza czy coś takiego aby po zbadaniu takiego piktogramu mieć wyniki tak jak przy każdym innym... i co? nie udało im sie wyrobić ze zrobieniem takiego piktogramu... a on był bardzo prosty i mały... a co dopiero taki duży i skomplikowany?
  • 0

J.T Yorke.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli temat został odgrzany... to sie przy okazji wypowiem...

Wpadła mi do głowy teza że Szaraki wykorzystują ziemie jako tablicę ogłoszeniową ?

A może obcy są wśród nas...? I kontrolują wielkich przywódców ?

Ehh... kto wie... Mam nadzieje że dożyje odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania... ;)

Pozdrawiam
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Aha oglądałem kiedyś na Dicovery albo National o tym jak jacyś sceptycy chcieli odtworzyc czy zrobić własny w miarę mały (b.mały w porównaniu do tego) piktogram na polu w ciągu nocy... oczywiście robiąc tak aby zboże nie było ścięte tylko leżało oraz rozsypując opiłki żelaza czy coś takiego aby po zbadaniu takiego piktogramu mieć wyniki tak jak przy każdym innym... i co? nie udało im sie wyrobić ze zrobieniem takiego piktogramu... a on był bardzo prosty i mały... a co dopiero taki duży i skomplikowany?

A to ciekawe, bo ja ogladalem, tez na Discovery program, w ktorym udalo im sie zrobic bardzo ladny piktogram i odtworzyc wszystkie cechy, ktore maja swiadczyc o pochodzeniu pozaziemskim :P I co masz na mysli mowiac "nie udalo im sie wyrobic" ?
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dajcie sobie spokój chłopcy i dziewczyny z tamtym programem ... tamten wzór w porównaniu do reszty tych pięknych dzieł (m.in. Alien Face), które mamy okazję oglądać to istna LIPA. Jak czytam jak ktoś to przyrównuje do tego typu wzorów co Alien Face to ręce opadają. Człowiek robi kręgi... właśnie to jest przykład jakie (te finezyjne też) , ale nikt nie powie że 100% bo pewien nie jest. Tak samo jak w przypadku Circlemakerów - wszyscy się zachwycali co to oni nie robią i że robili kręgi m.in. dla filmu "Znaki". Gdy zobaczyłem ten film i wzory jakie tam widniały ... spadłem z krzesła (oczywiście nie z zachwytu).
  • 0

#190 Gość_Nibru

Gość_Nibru.

Napisano

A to ciekawe, bo ja ogladalem, tez na Discovery program

a ja mam pytanie, (tez jestem maniakiem ramówki discovery :mrgreen: )

kiedyś był taki motyw że ludzie którzy robili te piktogramy zrobili taki eksperyment:
jeden piktogram zrobili - ot tak sobie,
a robiąc drugi mysleli o ratowaniu ludzkosci.

i co sie okazało - a no to, że te piktogramy sie różniły, ten drugi wykazywał jakieś tam właściwosci,
własnie nie pamietam jakie bo nie miałem czasu obejrzec tego programu w całosci.

jestem sceptykiem w tych sprawach, jednak było to bardzo ciekawe, może ktoś to oglądał
i powie nam wiecej na ten temat ??
pozdrawiam
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Gdy zobaczyłem ten film i wzory jakie tam widniały ... spadłem z krzesła (oczywiście nie z zachwytu).

Hehe zabawne. Nie wiem czy film znaki to ostatnio jakiś obiektywny wyznacznik po którym poznać można technikę wykonania znaków wykonanych ludzką ręką, czy po_prostu został wykonany wystarczająco na potrzeby filmu, i o warsztacie circlemakersów wcale znaczyć nie musi.
Nie ma naprawdę podstaw aby na sądzić cokolwiek po nędznym filmie i dwóch kołach w kukurydzy.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Nie wspomne o tym, ze "flagowy" wzor w filmie znaki byl w kukurydzy. A cos czuje ze za wykonanie piktogramu przez makersow z UK, Gibson by musial zaplacic tyle ile kosztowal caly jego nizkobudzetowy film, a tak, zatrudnil chlopakow z ekipy filmowej i wyklepali cos tam :P A tak bardziej powaznie, wzor z tego filmu to zapewne byl zamysl rezysera, wyklepano to, co rezyser chcial, a nie to, co zapewne potrafili wykonac. Takze branie tego wzoru za punkt odniesienia jako umiejetnosci cropmakersow jest bez sensu. I przyszla mi teraz jedna ciekawa rzecz do glowy w temacie, kto tak naprawde jest tutaj sceptykiem ? czy zwolennicy pochodzenia ludzkiego, czy zwolennicy ufo itd. :P moim zdaniem wiekszymi sceptykami sa ci, ktorzy watpia w mozliwosci czlowieka ;)
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tiamat myśle, że nie musimy nikomu tego tłumaczyć, to jest jasne jak słońce. Jedni po_prostu wolą sobie obrać to jako argument gdyż jest prosty i mniej wymagający.
  • 0

zwierzak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dajcie sobie spokój chłopcy i dziewczyny z tamtym programem ... tamten wzór w porównaniu do reszty tych pięknych dzieł (m.in. Alien Face), które mamy okazję oglądać to istna LIPA.

Akurat opinia o Alien Face wszystkich poważnych badaczy angielskich kręgów jest jednoznaczna - to dzieło człowieka.
Jeśli ktoś sądzi inaczej proponuje popytać za pomocą maila Paula Vigaya - autora strony www.cropcircleresearch.com.
  • 0

٢٠١٢.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I co masz na mysli mowiac "nie udalo im sie wyrobic" ?

to znaczy nie ukończyli piktogramu do wschodu słońca
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych