Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Please log in to reply
273 replies to this topic

Enquax.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tak to rozumiem. Ostrzeżenie z wizerunkiem winnego. Żeby nie powiedzieć, "międzygalaktyczny list gończy"   :rotfl:

Trafne okreslenie xD "międzygalaktyczny list gończy" xD Coś mi się zdaje że domyślam się o co chodzi z tymi fałszerzami...

Według mnie ten piktogram nie był wykonany przez człowieka. Zrozumiałym jest też dla mnie to, że do komunikacji użyto języka angielskiego. Jeśli ktoś chciał się z nami skontaktowac, to przecież jakiegoś języka musiał używac - prawda? Takie same pytania jak te powyżej "dlaczego po angielsku" byłyby zadawane, gdyby przekaz był w każdym innym języku. Ale nasuwają mi się inne pytania. Może ktoś z Was będzie znał odpowiedź...?
- Żaden z autorów powyższych wypowiedzi nie zastanawiał się nad tym dlaczego użyto słów zapisanych wielkimi i małymi literami. Czyżby nikt nie zastanawiał się nad tym że to może miec jakieś znaczenie? Może w jakiś szczególny sposób należy to odczytywac?
- Po "przekształceniu" pól wygniecionych i niewygniecionych w zera i jedynki, a tych z kolei w kody ASCI i podporządkowanie odpowiednich liter, powstał tekst pisany w języku angielskim. Oznacza to, że autor nie tylko znał język, to znaczy umiał się porozumiewac werbalnie, ale też wiedział jak my zapisujemy znaki budując zdania pisane. Wiedział, że zdanie rozpoczyna się wielką literą a kończy kropką. Wiedział też, że wyrazy oddziela się spacją. Jednak nie wiedział, że po znakach interpunkcyjnych (kropkach) powinien również używac spacji.
- Może moja znajomośc języka angielskiego jest niewystarczająca, ale wydaje mi się, że te zdania są zbudowane dośc nieporadnie. Jakby ich autor miał trudności z wyrażeniem miśli. A może to po prostu z powodu niewielkiej ilości miejsca na przekaz?
Jeśli znacie odpowiedzi na którekolwiek z tych wątpliwości, to chętnie je poznam.

Najpierw to: Jakby ich autor miał trudności z wyrażeniem miśli. Trafiłeś w sedno.
Jeżeli istoty pozaziemskie komunikują się ze sobą telepatycznie to nie jest im potrzebny żaden zapis. Nie używają też słów. Należy się zastanowić jak sami myslimy - żeby wyrazić jakieś emocje najpierw należy zastanowić sie nad odpowiednim słowem i je wypowiedzieć. Natomiast "oni" omijają ten proces, nie mówią jak się czują tylko... "Myślą" do ciebie co czują i od razu wiadomo o co chodzi. Nie zastanawiają się nad próbą wypowiedzi - przekazują myśl - nie pomyślane słowo tylko ... myśl. Ciężko to zrozumieć ale jak się zrozumie to trochę nam się przejaśni :)

Może translacja kodu ASCI jest błędna? Może używamy niewłaściwego kodu, a może oni nie dokładnie naśladują nasz system? Język angielski jest używany podczas programowania, zapisu czegokolwiek cyfrowo... Jest to język globalny prawdopodobnie najbardziej rozprzestrzeniony na świecie - Chińskiego jest najwięcej ale w jednym gęstym skupisku. Natomiast j. angielskim ludzie posługują się często i w wielu krajach.

Gdyby to był fake, to wiadomość zawierała by zapewne zapis typu "znow udalo nam sie sfalszowac krag ale z was idioci koniec przekazu".

Przychylam się do twierdzenia o "miedzygalaktycznym liscie gonczym". Ale ... Co jesli szaraki są dobre a ktos probuje nas wykiwac i zwrocic przeciwko nim?

Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.Much PAIN but still time.BELIEVe..There is GOOD up there.We oppose DECEPTION.Conduit CLOSING.

FALSE gifts to... mogą być komputery i współczesna technika cyfrowa.
Istnieje teoria wedle której po przechwyceniu żywych istot w Roswell w '48 roku zaczęła się cyfrowa rewolucja - to po tym wydarzeniu rozpoczął się gwałtowny rozwój wszystkiego co "cyfrowe". Laser, komputer, telefon komórkowy... Może to wszystko jest fałszywym prezentem? Może zostało nam zesłane aby nas pozabijać? Nie zdziwił bym się jeśli wziąść pod uwagę fale radiowe wykorzystywane w telefonach komórkowych, bluetooth i inne które wpływają tak niekorzystnie na nas.

BROKEN PROMISES - Może coś nam obiecali w zamian za jakąś pomoc? Broken promises - złamane obienice... Czyzby mieli zamiar nie dotrzymać słowa?

GOOD - Może należy zwrócić uwagę na słowa podobne do wytłuszczonych, którymi można je zastąpić. GOD i GOOD są dość podobne. Podejrzewam więc iż dotyczy to nie tylko "Dobra" ale i "Boga".

Conduit CLOSING. - A jeśli wysłali wiadomość pod jakąś groźbą czy coś? Może należy to zinterpretować odwrotnie - że nadal będą starali się przekazywać nam informacje?

Dlaczego zapis binarny? Ponieważ do tej pory nie domyśleliśmy się poprawnego znaczenia zadnego z ich piktogramow ktore może są odwzorowaniem ich myśli i uczuć?
  • 0

Rukius.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tylko zapytam dlaczego po angielsku?
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

up

bo powstał w anglii ^^
  • 0

Enquax.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... Dlaczego po angielsku...

Trzeba by się dowiedzieć jakie sygnały zakodowane kodem binarnym najczęściej są wysyłane w kosmos. Litery - więc nie ma problemu. Kolejność liter...
A cojeśli "oni" żyją wśród nas i posiedli odpowiednią wiedzę aby nadać taki komunikat w najberdziej zrozumialym jezyku swiata?
  • 0

Barton.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No tak to rozumiem. Ostrzeżenie z wizerunkiem winnego. Żeby nie powiedzieć, "międzygalaktyczny list gończy" :rotfl:

Laser, komputer, telefon komórkowy... Może to wszystko jest fałszywym prezentem? Może zostało nam zesłane aby nas pozabijać? Nie zdziwił bym się jeśli wziąść pod uwagę fale radiowe wykorzystywane w telefonach komórkowych, bluetooth i inne które wpływają tak niekorzystnie na nas.

Laser to akurat Polak wynalazł :)
  • 0

Ohtar.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no i wszystko jasne
  • 0

Yaku.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaje mi sie ze ten piktogram nie jest autentyczny moim zdaniem to twor czlowieka niewatpliwie inteligentnego ale jednak czlowieka.Gdyby piktogram zawieral przekaz to wedlug mnie ludzie by go nie zrozumieli z tego wzgledu ze bylby on w jezylu ktory nie pochodzi z ziemi to moja teoria.Sam przekaz jest zbyt banalny po rozszyfrowaniu to robota czlowieka ktoremu zalezalo na czyms wiecej niz tylko zrobieniu sobie zartu.Pytanie tylko w jakim celu.
  • 0

Matixus.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a może szaraki (jesli są) pomyślały jednakl że skoro nic nie zrozumielismy z innych pikt. to zrobiły nowy wykorzystując do tego jeden z naszych języków. A to że wybrali (patrz na nawias 1) język angielski to chyba nie jest trudne do zrozumienia . To jest język globalny który większosć ludzi na świecie zna ... A jeśli chodzi ogółnie o przekaz to mi sie coś kojarzy z politykami ... np.

Strzeżcie się posiadaczy (okazicieli) FAŁSZYWYCH (obłudnych) prezentów i ich ZŁAMANYCH OBIETNIC.

. Przecież tak jest z rządzącymi . Najpierw naobiecują bóg wie co a potem hop i nic nie ma ;p . Wydaje mi się że szaraki (patrz nawias 1) próbują ostrzec nas przed tym żebyśmy nie dali oszukać się naszym "władzom(tu moze byc błąd !)" . I oni (patrz nawias 1) mówią tu że jest dużo bólu i cierpienia , ale oni dają jeszcze czas naszym rządzącym na poprawę tego. I tam że mamy się nie poddawać , bo oni nam pomogą i mówią że tam gdzieś jest dobro (maybe ich planeta ??).

to tyle
  • 0

Valgorth.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiscie ze mozna to tak interpretowac.. jesli chcecie znac moje zdanie to uwazam ze chodzi tu o innych ''oszustow''. Mianowicie, instynktownie wyczowam ze nie powinno sie ufac Szarakom (przedstawiciel ich gatunku zostal pokazany na piktogramie) i uwazac ich za tych ''dobrych'', byc moze jest to jakis rodzaj kosmicznych najemnikow (widywano ich na statkach kosmicznych razem z Nordykami, w podziemnych bazach z Reptalianami w Afryce a takze w bazie Dulce gdzie wspolpracowali z ludzmi - jesli to wszystko oczywiscie jest prawdą - czyli wspolpracują z kazdym kto jest w stanie zaplacic czyms przydatnym dla nich ) Uwazam ze przedstawienie wizerunku obcego w piktogramie mialo byc przestroga przed tymi ''Intruzami'' a sam tekst obok wizerunku mowi o tym by im nie ufac, bo kto nam dał prezenty jak nie oni w postaci wysokiej technologii dzieki ktorej dzisaj latwiej nam sie zyje ?? Swiat poszedl tak do przodu ze glowa boli.. za mojego zycia powstalo tyle nowoczesnych rzeczy az sie dziwie..Ale za jaka Cene ? Rzad USA sprzedal nas Obcym ze te ''faszywe prezenty'' a oni w zamian moga porywac nas, ludzi, a take nasze zwierzeta, robic operacje, wkladac i wykładac jakies implanty, eksperymentowac na nas, dumnych ludziach..kaleczych nasze zwierzeta, kaleczyc naszych bliskich, jakim prawem ? Wydaje mi sie ze wymkneli sie z pod kontroli USA i robia co im sie zywnie podoba na naszej planecie poniewaz dostali zaproszenie (to tak jak z legenda o Wampirach, ktore nie moga wejsc do Twojego mieszkania dopoki sie ich nie zaprosi z wlasnej woli) Mysle ze spodobala im sie nasza planeta i jej wlasciwosci wiec przygotowuja dla siebie grunt.. Niby czemu rzad USA tak militaryzuje kosmos.. ze strachu przed czym ? Łatwo sie domyslic czego sie boja..Co do wykonawcow Piktogramu to mysle ze to zrobili inni przybysze bardziej nam przychylni, ktorzy po prostu chca zebysmy zaczeli działac samodzielnie bez pomocy '' fałszywych prezentow'' za ktore prawdopodobnie zaplacimy wlasnym zyciem lub wolnoscia...To tyle, pewnie wysmiejecie moja teorie, ale w koncu po to jest forum zeby wyrażać na nim swoje mysli i odczucia. Pozdrawiam !
  • 0

#220 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

Interpretacji tego piktogramu jest wiele. Ale całej prawdy kto to zrobił i jaki niesie ze sobą przekaz prawdopodobnie nie dowiemy się nigdy.
W dzisiejszych czasach praktycznie wszystko się da podrobić więc nie przeczę iż wykonali to ludzie.
  • 0

ariene.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A mi się ten cały przekaz skojażył z projektem cheopsa(to głupie troche). Tam tez jest mowa o obcych i o tym że trzeba byc dobrym by cie nie zabili ( xD ).

Wydaje mi sie ze ten piktogram nie jest autentyczny moim zdaniem to twor czlowieka niewatpliwie inteligentnego ale jednak czlowieka.Gdyby piktogram zawieral przekaz to wedlug mnie ludzie by go nie zrozumieli z tego wzgledu ze bylby on w jezylu ktory nie pochodzi z ziemi to moja teoria.Sam przekaz jest zbyt banalny po rozszyfrowaniu to robota czlowieka ktoremu zalezalo na czyms wiecej niz tylko zrobieniu sobie zartu

A ja myślę, że jest odwrotnie. Obcy są podobno mądrzejsi od nas, tak więc posłuzyli się (może dla nich) prymitywnym zapisem binarnym. Stwierdzili, że skoro nie potrafimy odczytać całej reszty piktogramów to posłużyli się czymś prostym dla nas, czymś co my możemy odczytać.
  • 0

Valgorth.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Popieram ! Czasami prawda lezy na przeciw nas i do stu diablów przekazana jest nam w sposob tak prymitywny zebysmy w koncu zaczeli ruszac mozgownicami a mimo tego i tak bagatelizujemy sprawe mowiac ze ''to za proste na przybyszow z innego swiata'', dodatkowo gdyby tekst byl zakodowany innym systemem, nam nieznanym, to by wszyscy mowili ze ''ktos sobie robi jaja i ten cały system wymyslił bo cos takiego nie moze po prostu istniec''. Oczywiscie niechce sie madrowac, bo kazdy moze miec wlasne zdanie na forum ale uwazam, ze niektore sprawy sa bardzo widoczne i gdyby sie zastanowic gleboko to maja one sens.. a smieszne jest to, ze niektorzy ludzie sa bardzo sceptyczni do tych rzeczy i tlumacza bezpodstawnym ''to fake, to oszustwo, oni klamia'' ech...
  • 0

Shadov.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten piktogram kojarzy mi się z tym tematem
PS. Mój pierwszy post :)
  • 0

Technik analityk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc mamy prawdziwy dowód na istnienie kosmitów. Żaden człowiek by czegoś takiego nie zrobił. I jak tu nie wierzyć.
  • 0

Marchewa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Technik analityk mam nadzieje że używasz sarkazmu, jeśli nie to wiedz że człowiek umie zrobić to i wiele innych lepszych.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych