No tak to rozumiem. Ostrzeżenie z wizerunkiem winnego. Żeby nie powiedzieć, "międzygalaktyczny list gończy"
Trafne okreslenie "międzygalaktyczny list gończy" Coś mi się zdaje że domyślam się o co chodzi z tymi fałszerzami...
Według mnie ten piktogram nie był wykonany przez człowieka. Zrozumiałym jest też dla mnie to, że do komunikacji użyto języka angielskiego. Jeśli ktoś chciał się z nami skontaktowac, to przecież jakiegoś języka musiał używac - prawda? Takie same pytania jak te powyżej "dlaczego po angielsku" byłyby zadawane, gdyby przekaz był w każdym innym języku. Ale nasuwają mi się inne pytania. Może ktoś z Was będzie znał odpowiedź...?
- Żaden z autorów powyższych wypowiedzi nie zastanawiał się nad tym dlaczego użyto słów zapisanych wielkimi i małymi literami. Czyżby nikt nie zastanawiał się nad tym że to może miec jakieś znaczenie? Może w jakiś szczególny sposób należy to odczytywac?
- Po "przekształceniu" pól wygniecionych i niewygniecionych w zera i jedynki, a tych z kolei w kody ASCI i podporządkowanie odpowiednich liter, powstał tekst pisany w języku angielskim. Oznacza to, że autor nie tylko znał język, to znaczy umiał się porozumiewac werbalnie, ale też wiedział jak my zapisujemy znaki budując zdania pisane. Wiedział, że zdanie rozpoczyna się wielką literą a kończy kropką. Wiedział też, że wyrazy oddziela się spacją. Jednak nie wiedział, że po znakach interpunkcyjnych (kropkach) powinien również używac spacji.
- Może moja znajomośc języka angielskiego jest niewystarczająca, ale wydaje mi się, że te zdania są zbudowane dośc nieporadnie. Jakby ich autor miał trudności z wyrażeniem miśli. A może to po prostu z powodu niewielkiej ilości miejsca na przekaz?
Jeśli znacie odpowiedzi na którekolwiek z tych wątpliwości, to chętnie je poznam.
Najpierw to: Jakby ich autor miał trudności z wyrażeniem miśli. Trafiłeś w sedno.
Jeżeli istoty pozaziemskie komunikują się ze sobą telepatycznie to nie jest im potrzebny żaden zapis. Nie używają też słów. Należy się zastanowić jak sami myslimy - żeby wyrazić jakieś emocje najpierw należy zastanowić sie nad odpowiednim słowem i je wypowiedzieć. Natomiast "oni" omijają ten proces, nie mówią jak się czują tylko... "Myślą" do ciebie co czują i od razu wiadomo o co chodzi. Nie zastanawiają się nad próbą wypowiedzi - przekazują myśl - nie pomyślane słowo tylko ... myśl. Ciężko to zrozumieć ale jak się zrozumie to trochę nam się przejaśni
Może translacja kodu ASCI jest błędna? Może używamy niewłaściwego kodu, a może oni nie dokładnie naśladują nasz system? Język angielski jest używany podczas programowania, zapisu czegokolwiek cyfrowo... Jest to język globalny prawdopodobnie najbardziej rozprzestrzeniony na świecie - Chińskiego jest najwięcej ale w jednym gęstym skupisku. Natomiast j. angielskim ludzie posługują się często i w wielu krajach.
Gdyby to był fake, to wiadomość zawierała by zapewne zapis typu "znow udalo nam sie sfalszowac krag ale z was idioci koniec przekazu".
Przychylam się do twierdzenia o "miedzygalaktycznym liscie gonczym". Ale ... Co jesli szaraki są dobre a ktos probuje nas wykiwac i zwrocic przeciwko nim?
Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.Much PAIN but still time.BELIEVe..There is GOOD up there.We oppose DECEPTION.Conduit CLOSING.
FALSE gifts to... mogą być komputery i współczesna technika cyfrowa.
Istnieje teoria wedle której po przechwyceniu żywych istot w Roswell w '48 roku zaczęła się cyfrowa rewolucja - to po tym wydarzeniu rozpoczął się gwałtowny rozwój wszystkiego co "cyfrowe". Laser, komputer, telefon komórkowy... Może to wszystko jest fałszywym prezentem? Może zostało nam zesłane aby nas pozabijać? Nie zdziwił bym się jeśli wziąść pod uwagę fale radiowe wykorzystywane w telefonach komórkowych, bluetooth i inne które wpływają tak niekorzystnie na nas.
BROKEN PROMISES - Może coś nam obiecali w zamian za jakąś pomoc? Broken promises - złamane obienice... Czyzby mieli zamiar nie dotrzymać słowa?
GOOD - Może należy zwrócić uwagę na słowa podobne do wytłuszczonych, którymi można je zastąpić. GOD i GOOD są dość podobne. Podejrzewam więc iż dotyczy to nie tylko "Dobra" ale i "Boga".
Conduit CLOSING. - A jeśli wysłali wiadomość pod jakąś groźbą czy coś? Może należy to zinterpretować odwrotnie - że nadal będą starali się przekazywać nam informacje?
Dlaczego zapis binarny? Ponieważ do tej pory nie domyśleliśmy się poprawnego znaczenia zadnego z ich piktogramow ktore może są odwzorowaniem ich myśli i uczuć?