Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

norainbow.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dwie lużne hipotezy

1 wydaje mi sie ze chyba prawie nikomu nie przyszło do głowy że wykonali to ludzie PRZECIWKO obcym . przekaz ma ich ostrzegać / odtraszać czy tez być forma komunikacji przyjetą przez grupę zapaleńców , którym wydaje sie ze inne kregi zbożowe sa pochodzenia pozaziemskiego

2 projekt blue beam lub inna '' miła niespodzianka ''
  • 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Akurat ten piktogram do mnie nie przemawia.. z góry wygląda owszem imponująco, ale już na zdjęciu z bliska "słupki" zboża są nie równe i leżące zboże też wygląda jak udeptane..

no i przekaz - przejrzysty, zaszyfrowany w sposób dla nas łatwy a zarazem w formie do przyjęcia, tzn. oczekujemy że obcy skontaktują się z nami za pomocą matematyki.. a przecież pisząc w ten sposób to równie dobrze mogli napisać normalnie - literowo, a nie ułożyli tekst po angielsku po czym go zakodowali hexacentrycznie czy jakoś tam :roll:
Trochę to zbyt filmowo.. jak w Strasznym Filmie "Attack here ->" :)

Czemu inne nie są tak obrazowe i oczywiste? Ten jest taki znany.. bo inny! a to daje do myślenia, no i wykonanie - patrząc na zbliżenia innych jestem bardziej pod wrażeniem dokładności słupków i wręcz idealnie obok siebie "ugniecionych" kłosów.
ale to tylko moje wrażenia..
  • 0

spoko11.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moim zdaniem to o tych z ciemnej strony księżyca
  • 0

Michal777.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem kto to zrobił ale napewno nie człowiek :?:
  • 0

1q2w3e4r5t6y7u8i9o0p.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A był tam jakieś inne anomalie? (oprócz idealnie prostych kłosów)
Jakieś rzadkie związki chemiczne, anomalie magnetyczne? - Uhu zrymowało się x]
  • 0

s_Tachu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Strzeżcie się posiadaczy (okazicieli) FAŁSZYWYCH (obłudnych) prezentów. Według mnie jeżeli jest to robota obcych cywilizacji to ma to związek z listem od federacji galaktycznej. W liście obcy prubóją namówić ludzkość aby pozwoliła im na objawienie się, czego następstwami byłyby różnego rodzaju korzyści...m.in nowe technologie.
To tylko taka moja teoria.
  • 0

Nieznajomy.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie jeżeli jest to robota obcych cywilizacji to ma to związek z listem od federacji galaktycznej. W liście obcy prubóją namówić ludzkość aby pozwoliła im na objawienie się

Hmm, nie wiedziałem, że cały czas zabraniamy im się objawić :o
  • 0

Michal777.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cały czas zabraniamy im się objawić
  • 0

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja bym powiedział żę raczej objawiają się wbrew naszej woli :P Popatrzmy na piktogram i zobaczymy co jest tym zagrożeniem. ,,Szarzy" a Ci jak się już komuś objawią to się niechcą zbyt łatwo odczepić ;)
  • 0

dyczek23.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja powiem,że moim zdaniem nie jesteśmy jeszcze gotowi na to żeby ''oni'' sie nam objawili. Ludzie nie wiedząc jakie mają zamiary pewnie by wywnioskowali ze to atak na naszą planete... a co do piktogramu to podzielam zdanie wiekszości forumowiczów,jest wspaniale wykonany i moim zdaniem to nie może być praca człowieka. A co do rodzaju przekazu jakiego użyli w tym akurat przypadku kod binarny to ludziom zawsze najtrudniej w prawde uwierzyć ;p chcieli przekazać nam coś zrozumiale dla naszych umysłów to oczywiscie to musi byc coś nie tak co dla poniektórych ;p
  • 0

nico17.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten piktogram jakby się tak dobrze zastanowić to jest trochę podejrzane:
Może ONI chcieli nas ostrzec przed końcem świata? Czyżby już w kosmosie wiedzieli, że nadejdzie koniec naszej planety? Może ONI myslą, że nikt na Ziemi nie przeżyje i będą chcieli zająć sobie naszą planetę przez ten czas robiąc więcej piktogramów? Ale dlaczego były tam wiadomości w języku angielskim?

Mufta co kceta posnam faże opińe o tym co o tym myćlicie!!!!(Mówta co chceta poznam wasze opinie o tym co o tym myślicie) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :)) :))

Ale napisałam debilnego posta!!!!!!! :P :lol2: :lol3:
Chyba mi odbija po zobaczeniu tego piktograma!!! :lol2: :lol2:
  • 0

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

wspaniały superpiktogram :o :o :o

Świetnie wykonany chmmm ale wygląda mi to na F... nie lubię tego słowa
dlatego po prostu mówię że jest on dziełem człowieka.

Dlaczegóż? Zwykle piktogramy to przedziwne, krągliste znaki, a tutaj mamy coś w rodzaju
piktogramowego MMSa :mrgreen:

nie wiem czy szaraki zrobili by na polu swoją podobiznę i umieliby stworzyć taki kod po angielsku...
Ale na dzieło człowieka jednak to nie wygląda. Nawet 100 specjalistów w ciągu roku by takiego czegoś
nie zrobiło... To przemawia za autentycznością piktogramu.

I fajny ten Szaraczek na tym piktogramie
Może to portret ich prezydenta? :D

Jeśli to prawdziwy piktogram Szaraczków to wątpię żeby mieli złe zamiary wobec nas oni tylko piszą
abyśmy nie wszczynali wojen, konfliktów, a miłowali się itd. dużo o tym gdzieś szło poczytać :)

"świetlne kule" uważam ,że też nie mają nic wspólnego z obcą cywilizacją , nie wiem czym są , ale czymkolwiek są napewno mają niezwykła moc i inteligencje o jakiej nawet nam się nie śni....

Te świetlne kule to tylko "urządzenia" szaraków do tworzenia piktogramów... nie mają żadnej inteligencji ;)

Tak uważam :mrgreen:
  • 0

Rockmenka85.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja kto nie jesteśmy gotowi? Jeśli nie teraz to kiedy?
Może poczekajmy aż się sami pozabijamy.
Wg mnie nawet gdyby był dziesięć razy większy i
z ostrzeżeniem w trzech językach to ludzie by i tak olali przekaz.
Ludzkie zapatrzenie w mamonę nie ma granic.
Chcemy zmienić świat na lepsze..ale najpierw musimy zmienić
samych siebie i się zjednoczyć.A kiedy ludzie się jednoczą i czują wiekszą więź z drugim człowiekiem?
Tylko w najgorszych katastrofach.
  • 1

Adventus.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja kto nie jesteśmy gotowi? Jeśli nie teraz to kiedy?
Może poczekajmy aż się sami pozabijamy.
Wg mnie nawet gdyby był dziesięć razy większy i
z ostrzeżeniem w trzech językach to ludzie by i tak olali przekaz.
Ludzkie zapatrzenie w mamonę nie ma granic.
Chcemy zmienić świat na lepsze..ale najpierw musimy zmienić
samych siebie i się zjednoczyć.A kiedy ludzie się jednoczą i czują wiekszą więź z drugim człowiekiem?
Tylko w najgorszych katastrofach.

Racja a Szarakom chodzi najwyraźniej o to żebyśmy się zmienili... Mówią że tylko dzięki
temu uzyskamy pokój i nasza cywilizacja będzie się mogła poprawnie rozwijać i ponoć wtedy
Szaraki się ujawnią

gdzieś tak mniej więcej pisało ale nie pamiętam za bardzo :mrgreen:

Jeśli to prawda, to kiedy szaraczki się ujawnią?

nigdy :D
  • 0

vast.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak dla mnie bez wątpienia jest to twór ludzki. jak na razie największe dzieło cropiarzy. zawiera bardzo piękny przekaz, który być może napawa ludzi wiarą i nadzieją ale również przestrzega. przed takimi pajacami jak np. blossom.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych