Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#76 Gość_chruszczow

Gość_chruszczow.
  • Tematów: 0

Napisano

To napewno stworzyli ludzie :) wszystkie piktogramy stworzyli ludzie :)
  • 0

Taco.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co z piktogramem Galaxy, he, to raczej nie jest dzieło ludzkie...
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

wszystkie piktogramy stworzyli ludzie

Mam nadzieję że to była ironia ;-)
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mysle ze nie, nie bylo jeszcze piktogramow ktorych ludzie nie mogli by stworzyc, wszystko jest kwestia czasu.
  • 0

NO_NAME.
Reputacja

Napisano

heh fajny ten piktogram :D a ta gęba to zamiast podpisu pewnie. a tak na serio to robi wrażenie
  • 0

Xca.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

UFO... hmm, posługujące się kodem ASCII? Ciekawe, ale prawdziwe. Ja myślę, że to jest niemożliwe aby ktoś to zrobił. To na pewno nie człowiek.
  • 0

NO_NAME.
Reputacja

Napisano

nigdy nie mów nigdy. ale z drugiej strony jak kosmici mieliby nam coś przekazać to tak rzebyśmy cokolwiek zrozumieli więc kod ASCII może być. skoro było tyle porwań to może wiedzą o nas więcaj niz nam sie wydaje?
  • 0

Zion Train.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sorry ze odświeżam temat, ale dość podejrzanym wydaje mi się sam fakt, że ważny przekaz y kosmici podają nam w jednym miejscu na ziemi...gdyby chcieli się z nami skontaktować to chyba powieliliby przekaz, czyż nie ? Dla mnie to jest robota ludzka.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najważniejsze - gdyby sięnaprawdęchcieli z nami skontaktować z pewności wybraliby lepszą formę niż mazanie kółek w zbożu.
  • 0

Zion Train.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie dlaczego nie postawią na bezpośredni kontakt, to by ułatwiło sprawe chociaż ciężko sobie wyobrazić nastroje świata po takim zdarzeniu :]
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Boże... brak wyobraźni mnie poraża!!!
Co wy wypisujecie? Jeżeli piktogramy (choć część) jest robotą "obcej formy życia" to raczej nie są bezpośrednią formą kontaktu. Może są wstępem, przygotowaniem... (wielu badaczy mówi, że to drugoplanowa rola piktogramów, nawet i trzecioplanowa) Wystarczy z tematem się zapoznać i przestaje się takie brednie wypisywać. A takim gadaniem zachowujecie się jak ludzie, którzy pierwszy raz zauważyli kółko na angielskim polu.
Zauważcie, jedną rzecz - jak powiecie w grupie znajomych słowo piktogram albo znaki w zbożu to WSZYSCY będą wiedzieli o co chodzi! Większość powie, że to robota tych dziadków z deskami, bo widzieli na Discovery, ale to mało ważne. Przez piktogramy ludzie dyskutują o możliwości istnienia życia poza ziemią. Zastanawiają się, może i nie wierzą i uważają to za głupotę, ale tendencja jest taka, że kilkadziesiąt czy kilkanaście lat temu mało kto przypuszczał, że istnieje życie poza Ziemią. Dzięki m.in. piktogramom coraz więcej ludzi dopuszcza możliwość istnienia jakichś form życia. Oczywiście piktogramy to jeden z kilku czynników...

Pozdrawiam i życzę owocnych analiz z przed ekranu komputera :) Czekam na kolejne. Może jednak dojdziecie do jakichś ciekawych wniosków, a nie znów (po raz tysięczny) usłyszę te same zarzuty:
- czemu tylko w Anglii takie ładne
- czemu kiedyś kółka, a dziś wzory 3D
- dlaczego nikt nie nagrał
- robią to ludzie
- ufo nie istnieje
- deski wygniotą wszystko
- inne lalalala w podobnym stylu czyli nudy i nudy i jeszcze raz nudy...
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A mianowicie jaką?
Nie żebym był upierdliwy, ale po prostu ciekawy.

Dowolny inny, a nie taki zawodny. A po drugie - oni w końcu chcą się z nami skontaktować, coś przekazać czy też nie?

Dołączona grafika
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

sceptycy przypominaja mi jima carreya w bruisie wszechmogacym.
"Boze daj mi jakis znak"
*ciezarowka ze znakami drogowymi zajechala mu droge*
a ten dalej nic xD
to powiedzcie, jak obca cywilizacja mialaby sie z nami skontaktowac, skoro:
w kodzie binarnym - podejzane
piktogramy - wogole bujda na resorach
channelingi - sciema
no jak? na gg zagadac?
  • 2

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wysłać wiadomość radiową na szerokim paśmie częstotliwości, niekodowaną oczywiście. I już. A nie kombinować.
Ale z drugiej strony, jeśli by Obcy byli tacy jak te różne mocno para źródła podają (te gęstości różne itp), to rzeczywiście przekaz może być skierowany tylko do "oświeconych" a nie gupich scepoli uwięzionych w okowach 3 gęstości. Innymi słowy, kolejny sposób paranormalnych na podbudowanie swojej wartości, że to do nich się Obcy zwracają, bo tylko oni są odpowiednio duchowo rozwinięci by to pojąć.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli przekaz rzeczywiście miałby być kierowany do środowiska para, to prawdopodobnie kółka nie byłyby potrzebne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych