Napisano 14.01.2007 - 19:44
Napisano 14.01.2007 - 21:12
Napisano 14.01.2007 - 21:16
A mnie poraża niejednokrotnie jej przesadny nadmiar...Boże... brak wyobraźni mnie poraża!!!
O, np. taki jak tu.Jeżeli piktogramy (choć część) jest robotą "obcej formy życia" to raczej nie są bezpośrednią formą kontaktu. Może są wstępem, przygotowaniem... (wielu badaczy mówi, że to drugoplanowa rola piktogramów, nawet i trzecioplanowa)
Tak, na pewno. Tylko jestem ciekaw, dokąd doprowadzą ich te dyskusje. Ja mniemam, że wywiodą ich w pole (w sumie to robią to od początku... )Przez piktogramy ludzie dyskutują o możliwości istnienia życia poza ziemią.
No, co ty powiesz?Zastanawiają się, może i nie wierzą i uważają to za głupotę, ale tendencja jest taka, że kilkadziesiąt czy kilkanaście lat temu mało kto przypuszczał, że istnieje życie poza Ziemią.
Napisano 14.01.2007 - 21:42
Jesteś kolejną osobą, która siedząc sobie przed ekranem PC tak łatwo i miło plecie trzy po trzy... Gdybyś faktycznie siedział w temacie piktogramów nie wypisywałbyś takiej "kupy".O, np. taki jak tu.
Bo czym to jest, jak nie najzwyklejszym fantazjowaniem. Czy są jakiekolwiek podstawy wyciągania tak dalekosiężnych związków, jak jakieś trzecioplanowe role piktogramów???
Znów ignorancja i plucie wszystkiemu co nie jest stricte naukowe. Już powoli się przyzwyczajam jaki jest Twój tok myślenia.Tak, na pewno. Tylko jestem ciekaw, dokąd doprowadzą ich te dyskusje. Ja mniemam, że wywiodą ich w pole.
Z czytania ze zrozumieniem pała... zresztą nie ma co się dziwić - umysł ścisłyNo, co ty powiesz?
Człowiek od momentu, kiedy po raz pierwszy spojrzał na niebo, zaczął wierzyć w istnienie w jego niedostępnych otchłaniach potężnych i rozumnych istot.
Widzisz poprzez popularyzację ufologii, piktogramów i tym podobnych fenomenów ludzie coraz bardziej dopuszczają myśl do siebie, że może coś za tymi "latającymi spodkami" się "chowa". Może Ty to odrzucasz i uważasz inaczej, ale tak jest.Przez piktogramy ludzie dyskutują o możliwości istnienia życia poza ziemią. Zastanawiają się, może i nie wierzą i uważają to za głupotę, ale tendencja jest taka, że kilkadziesiąt czy kilkanaście lat temu mało kto przypuszczał, że istnieje życie poza Ziemią. Dzięki m.in. piktogramom coraz więcej ludzi dopuszcza możliwość istnienia jakichś form życia. Oczywiście piktogramy to jeden z kilku czynników...
Napisano 14.01.2007 - 22:20
Z logiki pała.To, że ludziska potrafią robić piktogramy nie dowodzi niczego, a na pewno nie tego, że wszystkie są ich tworem jak by tego niektórzy chcieli.
Przyganiał kocioł garnkowi.Znów ignorancja i plucie wszystkiemu co nie jest stricte naukowe. Już powoli się przyzwyczajam jaki jest Twój tok myślenia.
Jak to nie jestem? Ostatnio wnikliwie przyjrzałem się piktogramom "The Galaxy" i "Arecibo Message" przedstawiając na końcu wnioski, które w oczywisty sposób umniejszają "kosmiczność" tychże konstrukcji. No, ale podejrzewam, że owe wyciągnięte przeze mnie wnioski nie mają już z założenia dla Ciebie żadnego znaczenia.Szkoda, że nie jesteś badaczem piktogramów wtedy brałbym Twoje zdanie przynajmniej pod uwagę, a tak klasyfikuję Cię jako kolejnego "opluwacza".
O co ci chodzi?Z czytania ze zrozumieniem pała...
Napisano 14.01.2007 - 22:52
dlaczego z czytania pała? zacytuję siebie:O co ci chodzi?
Napisałeś, że kilkanaście, czy kilkadziesiąt temu lat temu nikt nie przypuszczał możliwości istnienia życia poza Ziemią, co jest totalną bzdurą.Nie mam pojęcia, czego Ty tu próbujesz tutaj dowieść...
no comment...kilkadziesiąt czy kilkanaście lat temu mało kto przypuszczał, że istnieje życie poza Ziemią.
No zbyt dużego nie mają... szczególnie analiza "The Galaxy"...Ostatnio wnikliwie przyjrzałem się piktogramom "The Galaxy" i "Arecibo Message" przedstawiając na końcu wnioski, które w oczywisty sposób umniejszają "kosmiczność" tychże konstrukcji. No, ale podejrzewam, że owe wyciągnięte przeze mnie wnioski nie mają już z założenia dla Ciebie żadnego znaczenia.
Napisano 14.01.2007 - 23:26
Napisano 15.01.2007 - 00:19
spoko szczególik, lekko wypacza sens, ale mało ważnenie zwróciłem uwagi na ten szczegół
Napisałeś, że kilkanaście, czy kilkadziesiąt temu lat temu mało kto przypuszczał możliwość istnienia życia poza Ziemią, co jest totalną bzdurą.
Napisano 15.01.2007 - 00:21
Napisano 15.01.2007 - 00:45
Napisano 15.01.2007 - 01:34
W porządkupozdrawiam i proponuję zawieszenie broni. Co Ty na to?
Jeden z wielu, ale jakże konkretny przykład.no jasne! wszyscy wierzyli w latach 50-tych czy 80-tych, ba byli wręcz pewni w życie pozaziemskie, tylko teraz na przełomie ostatnich (nastu) lat przestali wierzyć...
Napisano 12.02.2007 - 16:23
Napisano 12.02.2007 - 17:14
Napisano 12.02.2007 - 18:07
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych