Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Też nie przeczytanie tego wątku od początku do końca pociąga za sobą pewne następstwa. ;)
  • 0

Mast.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmmm....nie przeczytałe całego tematu,ale mi sie wydaje to zbyt skomplikowane dzieło,żeby mogło byc wykonane ludzką ręka.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Już "nie naskakujcie" tak na niego... chłopak ma swoje zdanie i już... ;)
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

hmmm....nie przeczytałe całego tematu,ale mi sie wydaje to zbyt skomplikowane dzieło,żeby mogło byc wykonane ludzką ręka.

Zbyt skomplikowane dla Ciebie, co nie znaczy ze dla innych. Juz mi nie chodzi o spieranie sie kto lub co zrobilo ten piktogram, ale troche denerwuje mnie takie podejcie ze "oo to nie mozliwe zeby czlwoiek zrobil, bo to zbyt trudne". To sa tylko odczucia przez pryzmat wlasnej osoby.
  • 0

Mast.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uważasz,że jest możliwe,żeby w ciągu jednej nocy grupa ludzi,nie dość,że zrobiłaby portrwt Obcego w zbożu i zakodowała binarnie wiadaomość równiez w zbożu?
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kardynalny błąd - masz pewność że zrobiono go w jedną noc ?
  • 0

Mast.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie mam,ale....Jeśli zrobiony był przez człowieka,to musiał być zrobiony w miejscu,gdzie znajdują się inni ludzie,prawda?Bo po co mieliby to robic,jeśli nikt by tego nie zobaczył.Idąc dalej tym tokiem myślenia-jesli byłby robiony dłuzej niz jedną noc,wiele osób zobaczyłoby niedorobiony piktogram. :) dlatego uważam,że skoro zrobineie tego w jedną noc nie ejst możliwe (z czym,mam nadzieję,wszyscy się zgadzają)-nie mógł tego zrobić człowiek.
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jak zrobiono to w jedna noc to ja jestem swiety. To jest nierealne...
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@Mast,

Piktogramy zazwyczaj są robione zdala od zabudowań, gospodarstw. A nawet jakby - to z poziomu stojącego na ziemi obserwatora nie dostrzeżesz piktogramu (dla przykładu - na wsi u rolnika w polu o wymiarach 500m2 powstał piktogram, 20m od domu - to wyobraź sobie że taki rolnik nic nie zauważy) Dlatego też jedyną formą wyłapania piktogramów jest penetrowanie obszaru z lotu ptaka.

A co do tego "to po co mieliby to robic,jeśli nikt by tego nie zobaczył" i tego "jesli byłby robiony dłuzej niz jedną noc,wiele osób zobaczyłoby niedorobiony piktogram"
Dwa opisane przez ciebie przypadki wzajemnie się wykluczają.
Ważne jest aby w czasie prac nad piktogramem nikt go wcześniej nie dostrzegł - dlatego jest ten komfort że nie trzeba odwalać hałtury na szybko tylko dokładnie wykonać projekt.

Nie dziwi cię że mało kiedy zdarza się odkrywać piktogramy szukając na własną ręke buszując w polu? Nie dziwi cię że najczęstsze odkrycia zdarzają się z użyciem helikoptera ?
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli dobrze kojarze to owy wzór powstał niedaleko domu... czy są jakieś relacje mieszkańców ? Dotarl ktoś może ?
  • 0

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tutaj coś chyba jest.
http://www.lucypring...icles/crabwood/
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Za duzo sie z tego artykulu nie dowiedzialem. Sądze ze mamy doczynienia z perfekcyjną mystyfikacją
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

skad ta pewno a moze ktos popsostu tak sobie napisał?!

zastanawia mnie to ze wszystko fajne zawsze jest po angielsku... :(
  • 0

Davidd83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

treść przekazu binarnego jest nie jasna do końca ale może to właśnie jest kolejnym dowodem że przekaż jest pozaziemski ... Człowiek wymyśliłby raczej coś bardziej bezpośredniego i zrozumiałego a tutaj widocznie ktoś miał problemy z wyrażeniem nam tego przekazu.

cały piktogram jest trójwymiarowy - twarz aliena wycieniowana - co oznacza że aby utworzył sie taki efekt zboże było ścięte w odpowiedni sposób również na swej wysokości !!! człowiek musiałby nie tylko wyklepywać deską cały i tak kosmicznie skomplikowany zarys ale również cieniować odpowiednio zboże !!! kosmiczna robota :> szacunek dla autora !
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Człowiek wymyśliłby raczej coś bardziej bezpośredniego i zrozumiałego a tutaj widocznie ktoś miał problemy z wyrażeniem nam tego przekazu.

Wystarczy ze piktogram robil ktos inteligentny, kto mogl przewidziec ze taki ktos jak ty bedzie tak myslal :D
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych