Skocz do zawartości

Zdjęcie

Alien face

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

Davidd83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no tak to musiałbyć ktoś nie tylko inteligentny ale nieżle wyposażony technicznie żeby wypalić coś takiego w zbożu , rolnik deską tego nie wyklepał
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

rolnik deską tego nie wyklepał

rolnik nie, ale zawodowiec to co innego...
teraz tak sie patrzyłam na to zdjęcie przedstawiającę kawałek tego kodu binarnego z bliska i zauwarzyłam, że gdzie niegdzie pojedyńcze kłosy podniosły się, zupełnie jakby podczas przyklepywania deską ktoś je pominął... czy to nie dziwne?
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

niewiem co z tego że jakieś kłoski sie tam podniosły , moim zdaniem nie ma na świecie zawodowców którzy byliby w stanie wykonać coś takiego klepiąc to deską , wiadomo mogą sobie wyklepać reklamę Coca Coli itd . ale nie coś takiego - to jest zupełnie inna jakość widać gołym okiem
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jest to nierealne!! Ten kto to zrobil jest nie tylko perfekcjonista ale chyba ma jakis kosmiczny dar!! Bo czy to mogli byc kosmici- nie wykluczone ale tutaj wydaje mi sie ze ta grupa powinna dostac chyba nobla?? Bravo dla nich- perfekcja
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hm...ciekawe bo o ile mi wiadomo zadni "specjaliści" sie nie ujawnili a przecierz gdyby sie ujawnili zdobyli by ogromny szacunek za tak wykonany piktogram,no nie ? przecież jak tylko crop makersi zrobią coś "wow" zaraz nagłaśniają ,że to ich twór czasem po czasie ,ale jednak...
pozatym jakoś nie mam przekonania ,że potrafili by zrobić coś takiego wszystkie te ich piktogramy są nieudolne
po zatym "pędzące diabły" były widywane od dawna.... a co do widocznosci piktoramów to są robione w takich miejscach aby jednak były zauważone... i nie tylko z samolotu czy lotni a pozatym te najbardziej ciekawe powstają blisko zabudowań Dołączona grafika
a gdyby nawed były robione te pare dnie była by to straszna katorgia ..powiedzmy robimy piktogram przez 3 dni w ukryciu bez możliwosci "naśmiecenia" zostawienia śladu który wskazywałby jednak na ludzi? jak ? Mission Impossible ....pozdro dla tych co mają jeszcze troche fantazji :D
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Obejrzyj sobie te tutaj, też nieudolne?

http://www.circlemak...g/totc2006.html
  • 0

bialek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się i sam nie wiem co o tym sądzić :( Jednak uważam, że było by bardzo ciężko zrobić takie "arcydzieło" ludzkimi rękami. Moja teoria jest taka, że kręgi w zbożu są rodzajem komunikacji nieznanych nam bliżej istot z naszą cywilizacją. Na ile to jest prawdziwe można tylko gdybać, ale koncepcja z ostrzeżeniem ludzkości przed zagładą wydaje się być dosyć racjonalna ;)
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

faktycznie niezłe o ile to naprawde ich robota to jestem pełen podziwu dla tych panów
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

koncepcja z ostrzeżeniem ludzkości przed zagładą wydaje się być dosyć racjonalna

Jak najbardziej, szczególnie, że odbiorcą tych znaków byłaby jedynie grupka parazapaleńców.... Można niby wysłać komunikat radiowy, ale to nie miałoby tej fajnej otoczki, co?
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Indoctrine - i co mi po tym linku - niby oni to zrobili? A gdzie do tego się przyznali? NIGDZIE?!?!
Po prostu robią cropsy - nieudolne - a na tej stronie co podałeś pokazują ich zdaniem najciekawsze cropsy 2006 roku...
Dalej czekamy na 'autorów' Alien Face'a
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mike, przyznam, że nie spodziewałem się Ciebie wśród obrońców kosmicznego pochodzenia tego piktogramu.. Nie, nie pokazali się jeszcze jego twórcy i pewnie się nie ujawnią. Jak wielu piktogramów zresztą...
Tak samo jak na tej stronie oni nie zawsze wiedzą kto jest autorem okręgów... Ale, sami wykonali masę świetnych, więc argumenty o tym, że nie da się czegoś zrobić, są niezbyt silne.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

przecież jak tylko crop makersi zrobią coś "wow" zaraz nagłaśniają ,że to ich twór czasem po czasie ,ale jednak...

Bzdura :] cropmakersom wlasnie zalezy na tym, zeby ludzie mysleli ze to ufo itd. bo to przyciaga wiecej ludzi i budzi wieksze zainteresowanie. Czytalem wywiad z jednym z najlepszych i bardziej znanych cropmakersow, oni chca zeby wokol kregow krazyly legendy.
  • 0

Davidd83.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

niech zrobią chociaż jeden piktogram dorównujący technicznie wykonaniem Alien Face wtedy niebede miał wątpliwośći

cropmakersom wlasnie zalezy na tym, zeby ludzie mysleli ze to ufo itd. bo to przyciaga wiecej ludzi i budzi wieksze zainteresowanie. Czytalem wywiad z jednym z najlepszych i bardziej znanych cropmakersow, oni chca zeby wokol kregow krazyly legendy.

zgadza sie im to bardzo odpowiada że powstają takie znaki , oni doskonale sie wkomponowali w to zjawisko - jednak nie są jago autorem
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

zgadza sie im to bardzo odpowiada że powstają takie znaki , oni doskonale sie wkomponowali w to zjawisko - jednak nie są jago autorem

a skad ta pewnosc u Ciebie ? polecam troche wiecej obiektywizmu, bo jesli nie znamy autora, to to zbyt odwazne stwierdzenie. Jedyne co mozesz stwierdzic, to ze nie wierzysz ze to ludzie. Moim zdaniem akurat ten piktogram to wlasnie jeden z bardziej ludzkich, zarowno portret, jak i "pieczatka" jak w dowodzie czy legitymacji zbyt ludzko wyglada, pozatym techniczy sposob wykonania twarzy jest taki sam jak twarze cropmakersow np. na potrzeby seriali telewizyjnych dla stacji TV, ze tak powiem ten sam "engine" i sposob wykonania.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a skad ta pewnosc u Ciebie ? polecam troche wiecej obiektywizmu, bo jesli nie znamy autora, to to zbyt odwazne stwierdzenie. Jedyne co mozesz stwierdzic, to ze nie wierzysz ze to ludzie. Moim zdaniem akurat ten piktogram to wlasnie jeden z bardziej ludzkich, zarowno portret, jak i "pieczatka" jak w dowodzie czy legitymacji zbyt ludzko wyglada, pozatym techniczy sposob wykonania twarzy jest taki sam jak twarze cropmakersow np. na potrzeby seriali telewizyjnych dla stacji TV, ze tak powiem ten sam "engine" i sposob wykonania.

Buhahahah .. ok powiedzmy ,że ci sie udało odkryłeś ich tajemnice;) teraz wejdz na strone makersów i pobierz jakieś fotki, udokumentowanie jak powstaje taki super piktogram ,nie musi być ten akurat może być inny o podobnym standardzie wykonania:) NIE MA :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych