Skocz do zawartości

Zdjęcie

Modyfikacja skryptu do wersji 2.3

• Zamknięty Temat jest zamknięty
196 replies to this topic

pietrov.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedna z propozycji jest taka, żeby tematy nieaktywne od 1 miesiąca kasować bezpowrotnie.

Bezsensowny pomysł. Jest mnóstwo tematów, nawet od więcej niż miesiąca nieaktywnych a wartych przeczytania przez np. nowego użytkownika. Sam od czasu do czasu przewertowuje forum w celu znalezienia jakichś tematów nawet z zeszłego roku, których nie czytałem. Chyba, że nie zrozumiałem sensu pomysłu. Jeśli tak to proszę mnie uświadomic. :mrgreen:

edit:aa no chyba, że tak. coś mi własnie nie pasowało w tym pomyśle :mrgreen: tak to jest jak się nie umie czytac :oops:

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

pietrov, chodzi tylko i wyłącznie o tematy nie związane z tematyką para (np. Hydepark) ;)

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zachęcam także reklamodawców, oto aktualne statystyki:

Dołączona grafika

- w miesiącu październik średnio 7100 wejść dziennie i blisko 600,000 wywołań dziennie

Oto pozostały transfer:

Dołączona grafika

A oto ostatnia fakturka (za pół roku) opłacona z darowizn sponsorów i reklamodawców:

Dołączona grafika

Rysiu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A może mi ktoś wytłumaczyć jaki związek mają usuwane [a zarazem przeterminowane] tematy z transferem? Przecież usuwając posty i tak nie zmniejszycie transferu...

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Usuwanie postów ma na celu wyłącznie zmianę polityki w serwisie. Wracamy do pierwotnej formy tzn. serwisu traktującego wyłącznie o zjawiskach paranormalnych i teoriach spiskowych. Jak porządki to na całej linii :)

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

w sumie racja. o muzyce, filmach mozna pogadac na czatach albo na gg a Tutaj niech bedzie to na co nazwa serwisu wskazuje

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polska polityka to jedno wielkie zjawisko paranormalne, a rzekomy Układ to jedna wielka teoria spiskowa - takimi argumentami uratuję dział polityczny? :)

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zachęcajmy do sponsoringu z całych sił to Forum miało siłę przebicia w tej formie w jakiej istniało do tej pory.
Obcinanie tematów tylko pogorszy sprawę.Mój sprzeciw dotyczy tez usunięcia reputacji (lubię widzieć z kim mam przyjemność)
I na koniec humorystycznie:
Co do SMS-ów byłyby logiczne ale w celu np: usunięcia warnów (wolałbym zapłacić 5 zł za swój naprawdę nieprzemyślany post niż
obserwować jak coś mi swieci na czerwono i wkurza).
Ale wtedy zachodzi obawa że Admin dogada się z Modami i będzie nam świeciło kilka razy dziennie.

Na poważnie forum powinno przetrwać i jeszcze raz apeluję o sponsoring !!

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Forum nazywa się paranormalne.pl i to bynajmniej nie jest nazwa odnosząca się do forum ogólnotematycznego. Reputacja w bazie danych jest, tylko na razie jest ukryta, bo nie ma odpowiedniego moda doinstalowanego zapewne.

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mimo że nie mam 18, jak tylko pieniążki od mamy wylądują na moim koncie to niezwłocznie coś prześlę. :)

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Forum nazywa się paranormalne.pl i to bynajmniej nie jest nazwa odnosząca się do forum ogólnotematycznego.

Chyba jednak nie ponieważ nie ma złotego środka na to co jest paranormalne a co nie.
Myśląc w ten sposób sprowadzimy Forum do prostych odpowiedzi TAK lub NIE.
Ktoś wstawi zdjęcie UFO i nie bedzie wolno odpowiedzieć że to jest balon ponieważ to nie jest odpowiedź PARANORMALNA.

(Odpowiedź na poprzedni post nr 101 nie mogę się połapać jak wstawiać cytac albo nie działa)

2007.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Archiwizacja usuniętych tematów będzie? - w oczekiwaniu na lepsze czasy. Zmartwiłem się informacją o ilości postów sprzed cięcia ok 900.000 i obecnie ok. 190.000, trochę wyparowało :aaa: A tematykę forum faktycznie trzeba uściślić do zakresu tematycznego: paranormal. O innych sprawach można dyskutować na innych forach o odpowiedniej tematyce a za całą resztę zapłaci... (tu wymienić sponsorów) ;)

tatik post 103 - wstaw znacznik [quote] i zacytujesz inny post wklejając treść, nie poda danych posta ale to pewnie wkrótce odzyska pełną funkcjonalność na powrót.

Edit: Avka i tak nie miałem więc mi osobiście nie zależy a brak setek avków odciąży bazę danych.

Propozycja: na każdej podstronie wyświetlany jest - i tak już okrojony - główny banner, można go zlikwidować zastępując zwykłym paskiem z napisem paranormalne czy jakkolwiek inaczej a tło uzyskać ze skryptu żeby (kolor) był odpowiednio wyświetlany. :cafe:

Po tych cięciach może nie będzie konieczności wyboru droższej wersji hostingowania i uda się zmieścić w obecnej. Albo inny serwer/firma zachodnia?

Udanej pracy zespołowi d/s cięć.

P.S. Długo będę wspominał poprzedni design :wow:

Danix.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Dyspozycja przelewu została przyjęta." :) 10 zł poszło :) bierzcie ze mnie przykład :)

Sangre Sani.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do wyglądu... Pasowałoby trochu zwężyć forum, bo jest takie rozjechane aż po brzegi ekranu i niezbyt to elegancko wygląda.
Poza tym taki drobny szczególik. Otóż przy logowaniu zauważyłem, że wpisywany w pola tekst jest biały na białym tle więc nie widać co się wpisuje. Niby takie gówienko, ale warto wspomnieć ;) .

I pytanie mi się nasunęło. Czy po zebraniu odpowiedniej kwoty, przeniesieniu na inny hosting lub na serwer dedykowany powróci dawny wygląd forum? Czy taki jak jest teraz będzie już na wieki wieków amen?

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląd obecny będzie modyfikowany, w końcu style CSS nie ważą dużo. Postaram się zrobić przyjemną stronę ale dajcie mi parę dni :) Inna sprawa to skrypty, bo tych dodatkowych będzie niewiele...

gdyby, gdyby... no cóż gdybać można. Gdybyśmy mieli własny serwer to wtedy można by było robić cuda :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych