Skocz do zawartości

Zdjęcie

Modyfikacja skryptu do wersji 2.3

• Zamknięty Temat jest zamknięty
196 replies to this topic

Ciszu.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moje pytanie : czy pojawi się na głównej stronie okienko z najnowszymi postami ( te na górze ;) ) jakie było przed modyfikacją ?

2007.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najnowsze tematy/posty przydają się, shoutbox też i ma być zachowany po zmianach, na szczęście.

Logos.

Rozum Świata

• Tematów: 34
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

hmm przydałoby się jakieś dobrze widoczne okienko z informacją na temat darowizn. Jestem pewien że znajdą się osoby chętne by wpłacić, ale nie wiedzące gdzie

#109 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Wg mnie HydePark mógłby zostać tylko okrojony. Czasem fajnie jest porozmawiać tu o muzyce, filmie, komputerach... Kilka działów tematycznych w Hyde można zostawić. ..........

Tematyka muzyczna, filmowa, komputerowa ma swoje ujścia na innych, bardzo licznych i popularnych forach, więc nie widzę potrzeby utrzymywania tych tematów tutaj, łącznie z polityką.
Ja uwielbiam politykować, ale mam ujście swojej pasji na innych forach, więc też mogę się obejść tutaj bez tego.
Paranormalność za wszelką cenę.

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wg. pierwszych statystyk generujemy obecnie 2,4GB zamiast 3GB przed zmianami. Czyli ograniczenie o 600mb. Większych zmian nie ma sensu wprowadzać bo np. likwidacja loga przyczyni się do zmniejszenia zużycia o 150mb. Patrząc jednakże w przyszłość, jeśli ilość użytkowników jeszcze się zwiększy to znów wrócimy do 3GB dziennie, a to wystarczy na 10 miesięcy przy pełnej opłacie rocznej (jeśli oczywiście wykupimy wyższy pakiet)

White Raven.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co z portalem? Nie bedzie go?

#112 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Jednego w tym wszystkim nie rozumiem.
Dlaczego na portalu i forum jest tak mało reklamodawców skoro paranormalne.pl jest tak poczytne?
Czyżby była dla nich odpychająca tematyka.
Ponieważ portal i forum skupia w ogromnej wiekszości ludzi młodych, powinien się tym zainteresować (w sprawie reklam) rynek IT.
Dlaczego go tu nie ma?
Te pytania kieruję do Admina.
PS
Na forum prawnym, gdzie moderuję, są umieszczone niezliczone reklamy usług prawniczych.

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

osiris nie dziwota, że na forum prawnym reklamuje się usługi prawne:)
Na dodatek raczej użytkownikami są ludzie dorośli, ale co do reklamy to nie jest zły pomysł, ale nie wiem czy chciałabym na forum paranormalnym oglądać reklamy nie związane z tematyką, tylko by mnie drażniły ;)

#114 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

ale nie wiem czy chciała bym na forum paranormalnym oglądać reklamy nie związane z tematyką, tylko by mnie drażniły

Kiedy chodzi o być, czy nie być tego forum, to uważam, iż stan Twego samopoczucia schodzi chyba na drugi plan.
Nie uważasz?
Zresztą rynek IT jest w dużej mierze kierowany do młodych ludzi, więc to własnie oni, ich reklamy, powinny być tu widoczne.

Asieńka.

Wiedźma

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No to się o tą reklamę postaraj dla dobra forum. Wszak jako user też możesz zamieścić reklamę za odpowiednia opłatą i jak masz możliwości to postaraj się o reklamę rynku IT.

#116 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Asieńko, gdybym był dobry w pozyskiwaniu reklamodawców, dawno bym to uczynił.
To jest przede wszystkim obowiązek Admina, żeby coś w tym względzie czynić, choć ja nie wymiguję sie od tego, żeby pomóc w tej kwestii.
Na ten moment nie wiem jak do tego się zabrać i czy mam jakiekolwiek umocowanie prawne do takich działań?
Z reklamodawcami może i powinien rozmawiać admin oraz właściciel tego portalu, nie user.
Ja jako user wyrażam - jedynie - tutaj swoje zdanie i podsuwam pomysły.

Asieńka.

Wiedźma

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dziękuję osirisie, masz rację to jest w kompetencjach admina forum i tak jak ty on również nie musi się na tym znać. To oczywiście nie znaczy że nie chce lub, że nie potrafi.
Jeżeli o dużych reklamodawców chodzi to proces bardziej złożony i wymaga czasu. Najpierw należy takiego reklamodawce zainteresować portalem i aby można było uzyskać poważnego sponsora, forum również musi posiadać poważny poziom. Ostatnio właśnie przechodzimy poważne zmiany, które mają się przyczynić dla dobra wszystkich użytkowników. Forum kosztuje i nie możemy utrzymywać gadania o niczym. Tak samo żadna poważna firma nie zainteresuje się forum na którym większość to dzieci, pomimo że towar jaki sprzedają w dużej mierze jest kierowany do młodzieży.

Mayo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zlikwidować złodziejstwo, pijaństwo, wszystko zlikwidować, żeby nie było niczego...
;) A tak na poważnie, to można spokojnie zrezygnować z Portalu i z Hydeparku, i ograniczać teraz trochę dowolność tematów, bo się ostatnio robił serwis ogólno informacyjny.
Jestem za tym, żeby wygląd Forum był prosty, lekki i funkcjonalny jak z Ikei. Oby się udało. Niech się dzieje wola Eure'go, a strumienie pieniędzy niech spływają nieprzerwanie na jego głowę ;D. Pozdrawiam.

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mnie ciekawi, dlaczego zniknął dział black mailbox :D Czyżby generował zbyt duże obciążenie? :P

#120 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Forum kosztuje i nie możemy utrzymywać gadania o niczym.

No teraz to trafiłaś w dziesiątkę.
Problem w tym, że dla ogółu Polaków rozmowy o zjawiskach paranormalnych są gadaniem o niczym, a właściwie o głupstwach, więc Twója uwaga jest jakaś dziwna, bo niby jaki profil musi przyjąć forum, żeby to były poważne rozmowy?
Forum jakie jest każdy widzi, i wszyscy to akceptujemy, więc konstatacje, że niby ma być poważnie są lekko niepoważne. (moim - oczywiście -zdaniem)

Tak samo żadna poważna firma nie zainteresuje się forum na którym większość to dzieci, pomimo że towar jaki sprzedają w dużej mierze jest kierowany do młodzieży.

Nie zgadzam się z Tobą do końca.
Wiadomym jest, że to dzieci wymuszają na rodzicach zakup tego, czy owego.
Gdyby nie to, to w wielu domach nie było by komputerów, internetu, TV, satelitów......ect.
Reklamodawcy znakomicie zdają sobie z tego sprawę, więc uważam, iż batalia o ten rynek nie jest z góry przegrana.
Mam nadzieje, że Eurycide czyta moje uwagi i wyciągnie pozytywne wnioski, bo w tym duchu to piszę.
PS
Atutem portalu jest to, że po wpisaniu pewnych fraz jest na czołowych linkach w Googlach.
Przecież każdy reklamodawca chce by jego reklama trafiała do jak najwiekszej rzeszy odbiorców.
Trzeba to wykorzystać. Dla rynku IT nie ma znaczenia, czy sprzęt kupuje nobliwy prawnik, urzednik, czy rodzic rozkapryszonego dziecka, chcący zaspokoić jego nastepną zachciankę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych