Napisano
11.11.2007 - 15:31
Moją pasją jest gra na gitarze elektrycznej , i doszukiwanie się prawdy we wszystkim , czerpie z tego ogromną radość. Jednak kiedy odkrywam prawde na jakiś temat , poprzednie zdanie jest kompletne sprzeczne z moim.Tak mam w wielu przypadkach (nie chodzi mi o to że , ja tylko i wyłącznie mam racje we wszystkim NIE).Chodzi o kłamstwo które za wszelką cene ktoś o dużym autorytecie chce mi wpojic , pomimo że ja mam inne zdanie i uważam to za prawdziwe ... kiedy ujawniam swoje zdanie automatycznie zostaje dyskryminowany w moim otoczeniu (oczywiście nikomu niczego nie narzucam) tylko dziele się z innymi swoimi poglądami .Dlatego sądze że większość ludzi nie ma swojego zdania , ma tylko to zdanie które ktoś mu przekazał (bez głebszego zastanowienia się nad tym) , biorąc pod uwage TYLKO to że ,dana osoba która w jego oczach jest nie omylna , mówi prawde i TYLKO prawde.To jest właśnie dla mnie jeden z większych powodów bezsensu istnienia (tym sposobem można bardzo manipulować ludźmi , i o dziwo ludzie dają się manipulować).