Skocz do zawartości

Zdjęcie

Akcja Nie Karmić Trolla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

Korynt.
  • Tematów: 66
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

'na dym zdjeciu jes dóh!
Nie, to tylko odbicie światła/ cień/ dym itp.
a właśnie rze dóh! nie wiezysz, to sie zamknij!'

szczeże mówiąc gdy dołączyłem do forum to pare razy tak robiłem, ale już nie robie
pamiętam jak bylem mały to dostałem kieszonkowe i wszystko wydałem - a dziś prawie wogóle nie wydaje. wogóle mam tak ze wszystkim co dla mnie nowe (to moje pierwsze forum na którym się wypowiadam :mrgreen: )
sory za offtopic

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzeba ze smutkiem zauważyć, że trole zaatakowały też nasze forum w tak dużym stopniu, że nawet dyskusja na porządne tematy jakby prawie zamarła. Odnoszę wrażenie, że starzy użytkownicy forum załamali się pod presją troli i utracili zapał.

Prędzej czy później każde forum czeka taki sam los.
Cena popularności.
Zresztą... zobaczcie co się dzieje np na forum ufoinfo.pl :P

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

gdyby admini chcieli to przy pomocy moderatorów nie byłoby troli
wystarczy te punkty
* zakładanie tematów w złych działach i to po kilka na raz
* pisanie wielu bezsensownych wypowiedzi w krotkim czasie
* używanie wykrzykników, znaków zapytania lub emotek w ilościach większych niz to potrzebne
* niestosowanie się do zasad interpunkcji, ortografii
* "olewanie" uwag innych, nieliczenie sie z czyimś zdaniem
* proszenie o cracki, seriale i nielegalne oprogramowanie
* agresywne odpowiedzi na zwrócenie uwagi
* nieużywanie wyszukiwarek dla rzeczy najbardziej nawet trywialnych oraz zakładanie wątków przed sprawdzeniem czy już istnieją
czy coś takiego ;)
wprowadzić do regulaminu, i jeśli mod znajdzie trola to banik na IP a nie jakies durne warny które znikną po jakims czasie, czy to aż takie trudne ?
na tym forum tematyka jest taka że wiekszość tematów można uznać za trolowate, bo wyobraźcie sobie na poważnym forum temat (ziemia jest pusta w środku, księżyc to statek obcych itd :P ) :P

Użytkownik darokrol edytował ten post 15.01.2008 - 18:13

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak. Pozostaje jeszcze tylko wyegzekwować od paruset niereformowalnych bukslików przestrzeganie regulaminu.

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja w ramach walki z trollizmem chciałbym wyrazić swoją propozycję. Pisałem to już w temacie "kszałt forum", ale dalej jest tam ostatnim wpisem. Chodzi o to, żeby moderatorzy czy jakaś inna grupa zatwierdzała nowe tematy przed ukazaniem się na forum. W ten sposób możnaby skutecznie zwalczać przynajmniej jeden przejaw tej plagi.

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gynvael, jestem za.
Inaczej nigdy nie pozbędziemy się trolli z VRP...

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no po takiej zagrywce myślę że dużo osób odejdzie, ja odejdę ale ja nie ważny jestem :) bo to nie będzie już forum gdzie można sobie napisać co się chce tylko to co chce mod, lepiej już zamykać tematy po założeniu no nie ?

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zależy jakie tematy będą modzi dopuszczać, a jakie nie.

Mienso.

Disturbed Mind

• Tematów: 23
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślę że forum nie straciłoby na atrakcyjności jeśli taki "filtr" zatrzymywałby tylko typowo trollowskie tematy, które i tak zostałyby zamknięte, zaraz po zauważeniu przez moderatora.

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no po takiej zagrywce myślę że dużo osób odejdzie, ja odejdę ale ja nie ważny jestem :) bo to nie będzie już forum gdzie można sobie napisać co się chce tylko to co chce mod, lepiej już zamykać tematy po założeniu no nie ?

Tak samo jeśli na VRP będzie powstawał coraz większy bałagan, a tematy typu "Widziau rzem ófo" będą się mnożyć jak grzyby po deszczu - mogą odejść użytkownicy, którzy chcieli wnieść do tego forum coś ciekawszego.

Jeśli czegoś nie zrobimy żeby ograniczyć trolling na VRP to to forum czeka taki sam los jak forum UFOinfo.pl

Dlatego wciąż jestem za wprowadzeniem całkowitej moderacji.

Gadajcie sobie, że cenzura, że to i tamto... już lepsze to niż śmietnik, mówię wam.

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja na razie nie widzę żeby był śmietnik :)
takie moderowanie będzie przypominać Putina który odpowiada na pytania internautów, oczywiście te wybrane...

a może by tak stworzyć dział do którego byłyby przenoszone trolowskie tematy ? nie byłoby tam licznika postów i trole razem z dokarmiaczami mogliby sie wyszaleć, co myślicie ?

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a może by tak stworzyć dział do którego byłyby przenoszone trolowskie tematy ? nie byłoby tam licznika postów i trole razem z dokarmiaczami mogliby sie wyszaleć, co myślicie ?

To by było nawet dobre. Tylko należałoby wprowadzić automatyczne kasowanie tematów w tamtym dziale powiedzmy po tygodniu, bo inaczej znów będzie problem z nadmierną ilością tematów/postów na forum.

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

...a może by tak stworzyć dział do którego byłyby przenoszone trolowskie tematy ? nie byłoby tam licznika postów i trole razem z dokarmiaczami mogliby sie wyszaleć, co myślicie ?

To właśnie było by karmienie trolla, a tego właśnie na tym forum nie chcemy. Sama nie jestem za zatwierdzaniem nowych tematów przez moderatorów, bo mogli by zostać posądzeni o brak obiektywizmu.
Troll to trudny przypadek i najlepiej nie zwracać na niego uwagi, brak zainteresowania to najlepszy sposób na walkę z nim.

darokrol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To właśnie było by karmienie trolla, a tego właśnie na tym forum nie chcemy. Sama nie jestem za zatwierdzaniem nowych tematów przez moderatorów, bo mogli by zostać posądzeni o brak obiektywizmu.
Troll to trudny przypadek i najlepiej nie zwracać na niego uwagi, brak zainteresowania to najlepszy sposób na walkę z nim.

chyba lepiej żeby trol założył jeden temat, przenieść go w taki dział, dostałby ze 2 odpowiedzi i koniec, inaczej mod nie zgodzi się na publikację tematu i troll z zemsty zrobi syf w każdym temacie :)

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiem z doświadczenia że troll napisze wszędzie tylko nie tam gdzie mu wolno. Inaczej nie zwał by się trollem. Taki pomysł nie wypali.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych