Napisano 23.11.2007 - 21:10
Napisano 24.11.2007 - 10:48
U Raków słabą stroną w gospodarowaniu pieniędzmi jest ich nadmierna, przesadna ostrożność. Ten znak najmniej ze wszystkich skłonny jest do ryzyka! Rak nie ufa nowościom, najchętniej by złoto zakopał w ogródku, a dolary trzymał w bieliźniarce. Siłą Raków są ich rodzinne powiązania i rodowa solidarność, gdy jednego z nich spotka bieda.
Napisano 24.11.2007 - 20:42
dokladnie! raz sa nie wiadomo skad, a raz nie ma, kiedy potrzeba .Wodniki albo się pieniędzmi w ogóle nie zajmują, albo w ich rękach pieniądze stają się zupełną abstrakcją: raz są, raz ich nie ma; przypływają nie wiadomo skąd i potem znikają. Indywidualizm, z którego słynie ten znak, najdalej posunął się u pewnego mojego znajomego Wodnika, który postanowił wyprodukować własną walutę. Czy mu się uda, zobaczymy.
Napisano 24.11.2007 - 21:22
Napisano 25.11.2007 - 00:18
W moim przypadku całkowicie się nie sprawdza. Jestem panną, ale według tego horoskopu najbardziej przypominam wodnika. Pieniądze nie są czymś, czemu poświęcam dużo uwagi. Poprostu są, a tempo ich przyrostu na moim koncie jest wystarczające, żebym nie popadał w długi, jest więc dobrze. Poza tym nie jestem ostrożny w wydatkach i raczej nie liczę się z ceną, jeśli coś mi się podoba (chyba, że mnie poprostu na to nie stac). Ale jakimś cudem zawsze jestem na plusie. Do interesów głowy nie mam i obawiam się, że to się już nie zmieni.Panna w grze o pieniądze wygrywa dzięki temu, że umie liczyć, ma rozum analityka i potrafi przewidywać posunięcia konkurencji i wahania kursów. Zarazem jednak Panny przegrywają, ponieważ często brakuje im wyobraźni i rozmachu, i raczej nastawiają się na ruch do przodu małymi kroczkami, aniżeli na wielkie (finansowe) zwycięstwa.
Napisano 25.11.2007 - 01:54
Napisano 25.11.2007 - 11:00
Skorpiony poruszają się wśród skrajności. Kiedy dysponują dużym majątkiem, to zwykle jednocześnie grożą im wierzyciele, komornik za nimi chodzi albo w każdej chwili mogą wszystko stracić w niepewnym interesie. Za to kiedy cierpią biedę, to w zanadrzu trzymają gotowe projekty, jak w miesiąc zostać milionerem. W tym znaku znajdujemy wielkich bogaczy, jak i nędzarzy, którzy wszystko stracili. Skorpiony jednak nie poddają się nigdy, ze wszystkich znaków najchętniej ryzykują i dziwnie często fortuna im sprzyja, na przekór wszystkiemu.
Napisano 25.11.2007 - 18:41
Napisano 25.11.2007 - 19:47
Strzelce zdobywanie pieniędzy traktują jak sport i grę. Nad innymi górują lepszą znajomością prawa, które wręcz "mają we krwi". Zwykle nie są ani rozrzutne, ani przesadnie oszczędne. Gdy się wzbogacą, dobrze wiedzą, na jakie cele zarobione pieniądze przeznaczyć.
Napisano 17.12.2008 - 11:24
(..)w ich rękach pieniądze stają się zupełną abstrakcją: raz są, raz ich nie ma; przypływają nie wiadomo skąd i potem znikają(..)
Napisano 17.12.2008 - 11:32
Skorpiony poruszają się wśród skrajności. Kiedy dysponują dużym majątkiem, to zwykle jednocześnie grożą im wierzyciele, komornik za nimi chodzi albo w każdej chwili mogą wszystko stracić w niepewnym interesie. Za to kiedy cierpią biedę, to w zanadrzu trzymają gotowe projekty, jak w miesiąc zostać milionerem. W tym znaku znajdujemy wielkich bogaczy, jak i nędzarzy, którzy wszystko stracili. Skorpiony jednak nie poddają się nigdy, ze wszystkich znaków najchętniej ryzykują i dziwnie często fortuna im sprzyja, na przekór wszystkiemu.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych