Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wszystko o PSI BALL'ach

• Please log in to reply
134 replies to this topic

Azure.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiem tak...
Jestem nowy w tym temacie i sprubowalem zrobic PSIballa z energii powietrza...
U mnie wygladal on jakby goroce powietrze (czasmi widac tak nad goracym asfaltem)
I puscilem go (tak jak kolega kilka postow wyżej) w monitor...
A tu nagle napisy zaczęły sie rozmazywac tak jakby przed ekranem okolo 3 mm powstala bariera na ktorej odbijaly sie napisy (i ogolnie wszystko na monitorze)
Wedlog mnie taka energia istnieje :)

Sugeruję korzystanie z Firefoxa, który sam poprawia orty, oraz napisanie książki z bajkami. Możesz to jako pierwszy rozdział dodać.
  • 1

Cáerme.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no ok, ale co zrobić, zeby psiball zniknal?
  • 0

Sarl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no ok, ale co zrobić, zeby psiball zniknal?

Jeśli wierzyć, że coś takiego jak PSI BALL istnieje, to jest to przecież tylko energia. Każda energia w przyrodzie nie jest wieczna, tylko z czasem się 'rozładowuje' i po prostu znika.
  • 0

Cáerme.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozładowuje się.. no ale po jakim czasie?

Dzidiaj probowałam zrobi pierwszego psiballa. Właściwie nie chcialam tego robic, bo boje sie ingerowac w taka energie. Probowalam jednak z czystej ciekawosci poruszyc kawalek sznurka. Wtedy poczulam ze powinnam zrobic psiball tak spontanicznie. Wizualizowalam energie, ktora do mnie splywa z otoczenia, najpierw w nogi - nastapilo lekkie mrowienie, ptoem z trudem przemeiszczala sie w gore, z towarzyszacym mrowieniem, potem skupilam sie i wyslalam ja do ra. Odczuwalam mrowienie w rekach. Zaczynalam czuc cos dziwnego i wtedy otworzyly mi sie drzwi do pokoju. Sprawdziłam i wszystkie okna w domu były zamkniete. Tak mnie to wystraszylo ze sie zdekoncentrowalam. Czulam jeszcze przez chwile lekkie mrowienie, ale balam sie robic cokolwiek i ustapilo. Nie wiem co to było, ale boje sie poraz kolejny probowac robic cos z ta energia. To normalne, czy moze nie jestem jeszcze gotowa na tego typu doswiadczenia?
  • 0

Sarl.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po jakim czasie - myślę, że różnie, nie wiem. Pewnie zależy to od energii, czasu tworzenia Psi Balla i takich tam detali.

Tego posta odpisuję znów z punktu widzenia wierzącego w paranormalny świat.

Zamknięcie drzwi... To raczej uważam za przypadek. Chyba, że ogarnęła Cię taka jakaś moc i energia, że wszystko dookoła zaczęło wariować, ale wątpię. Bo wtedy lepiej się udać od razu do egzorcysty ;p . Mrowienie. To jest jak najbardziej normalne odczucie podczas zabawy z energią i tego wcale nie musisz się bać czy obawiać. Przepływającą energię (a przynajmniej jej wizualizacje) najczęściej można odczuć przez ciepło/zimno czy mrowienie.

To, że się wystraszyłaś, to zupełnie normalna i ludzka reakcja. Jednak jeśli chcesz się w to bawić - a najpierw zapytaj siebie czy chcesz, po co Ci to i dlaczego chcesz się tym bawić - to przygotuj się na takie dziwne zjawiska. W końcu o to tu chodzi. Ale strach to najgorszy objaw. Bawiąc się w to, człowiek jest bardziej narażony na działanie złych sił i szatana. Wiem, że to brzmi jak bajka, ale to są słowa księdza, z którym rozmawiałem na ten temat. W każdym razie strach może Cię zgubić do tego stopnia, że jak zajdziesz za daleko to zostaniesz opętana. I dlatego uważam, że nie jesteś jeszcze gotowa. Daj sobie czasu, pomyśl nad tym wszystkim po kilka razy. Tak jak pisałem zastanów się co, jak, po co i dlaczego. Poczytaj jeszcze trochę... ale hmm... lepiej nie na tym forum, bo ludzie naprawdę chore głupoty tu wypisują momentami. Może jakaś książka powiedzmy... Autohipnoza, czy Potęga Podświadomości. Albo po prostu zacznij od medytacji, o ile już nie zaczęłaś. To taki trochę stereotyp, ale myślę, że najlepszy początek. Przyzwyczaisz się przynajmniej do odczuwania energii.

Proszę nie cytować całego postu, który widnieje nad Twoją wypowiedzią.
Bomaw

• 0

expert.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy aby napewno rozmawiales z ksiedzem ;>?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co ? ma ksiądz do ćwiczeń z energią ?
  • 0

Frytex.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ma wiele. Ksiadz=czlowiek oddany dla Boga wiec w niego wierzacy= wiezacy w istnienie czegos takiego jak duch (chociazby Swiety)= wierzacy w rozne rodzaje energii (o ile sie nie trafilo na jakiegos zaslepionego, bezsensownie wierzacego). Jesli nie trafilo sie na ''ksiedza mochera'' (w formie meskiej), to mozna wlasnie z nim porozmawiac. Najlepiej jak jest to ksiadz egzorcysta (wieksze doswiadczenie) oraz mamy pewnosc ze nie jest to taki wlasnie ''mocher''. Daje 1000000$ jesli ktos zrozumial tego posta ;) .
  • 0

expert.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja zrozumialem ! :D na pw podam Ci nr konta :D
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ksiądz jest to zawód podobnie jak policjant.
Ksiądz może posiadać umiejętności pracy z energią lub nie.
Policjant możne być prawnikiem lub nie.

Jeśli ksiądz bez odpowiednich predyspozycji pedagogicznych zostaje nauczycielem - przyczynia się do tak dużego odejścia od kościoła.
Jeśli ksiądz bez wglądu w rzeczywistość subtelną zostaje egzorcystą z całą pewnością będziemy jako społeczeństwo mieli kolejnego opętanego. Jeszcze nikt z czystego chciejstwa nie został mistrzem z żadnej dziedzinie. Do tego potrzeba jeszcze umiejętności.
  • 0

Frytex.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety nie moge sie z Toba zgodzic. Ksiadz to cos wiecej niz zawod. Ksiadz oddaje swoje zycie Bogu. Moze byc niejakim posrednikiem pomiedzy Bogiem a czlowiekiem. I nie jest to to samo co policjant. Kosciol to cos wiecej niz instytucja. I nie rozwijajmy tutaj dyskusji na temat naszej wiary.

:edit

A od kiedy umiejetnosci wladania energia sa potrzebne do doradzania...?
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Historyk sztuki nie koniecznie musi być artystą.

Ksiądz nie koniecznie musi mieć kolegów po tamtej stronie. Chociaż posiada kształcenie teologiczne i odbył święcenia.
Ksiądz jest przede wszystkim człowiekiem i ma ograniczenia ludzkie.
Pogadaj z księdzem najlepiej z kilkoma i w tedy dowiesz się co leży w sferze ich wiary, a co empirycznego doświadczenia.
Ksiądz z racji swojego wykształcenia możne z dużą łatwością omawiać kwestie wiary, filozofii. Będzie znał stosowne modlitwy, ale nie koniecznie musi być jasno widzącym.
Sakramenty jakie otrzymał dają mu prawo odpuszczania grzechów, łączenia związków małżeńskich, święcenia prześwięć. Są to prawa jakie posiada z racji urzędu który pełni.

Jasno widzenie, zdolność egzorcyzmowania to są dary i talenty, podobnie jak umiejętność pisania poezji, malarstwa czy geniusz matematyczny. Są to przymioty w których wykształcenie pomaga lecz ich nie tworzy.
Rozmawiałam z księżmi gdy pojawiła się kwestia egzorcyzmowania w kościele i dowiedziałam się że wielu z nich biorąc się za tą działalność popadło w obłęd.
Znajomy ksiądz skomentował tylko - " nie mieli daru ".
Takiego daru jakim może być na przykład bycie artystą, czy kimś nie pospolicie silnym fizycznie,
lub daru bycia dobrym pedagogiem.
Zauważmy, ze historia kościoła mówi o wielu świętych którzy czynili cuda, ale tak na prawdę to nie jest ich taka wielka ilość w stosunku do wyświęconych kapłanów.
  • 0

akacha.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam pytanko
czy psi bal ma coś wspólnego z OKULTYZMEM???
zacząłem się tym interesować [psi ballem] ale jestem też dość mocno wierzącym i jeśli i to okultyzm to raczej z tego zrezygnuję :[
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz rację. Bardzo dobrą podjąłeś decyzję. Tak trzymaj.
  • 0

Mick St. John.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wcześniej pisałem że przy próbie tworzenia psi balla ręce mi się elektryzowały.

Teraz, to znaczy po kilku miesiącach praktyki jeśli można to tak nazwać, ręce mi się nagrzewają do takiego stopnia że jak trzymam rękę od głowy przykładowo 15 cm to czuje przychodzące ciepło.

Jak na razie to tylko tyle, a ja idę praktykować dalej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych