Napisałem, że osoba mocno upośledzona może nie pojąć różnicy między dokładnością a symetrią a nie, że ty nią jesteś.
Mniejsza już z tymi "kretynizmami".
Czy ty naprawdę nie potrafisz pojąć, że mogą być różne kryteria "dokładności"? Takim kryterium może być także symetria...
to wymień dwa różne znaczenia słowa dokładność.
Tu nie chodzi o ilość znaczeń słowa "dokładność", tylko o wielość kryteriów w odniesieniu do których tego pojęcia można używać (co już wyżej wspomniałem).
Według ciebie istnieją "logiczne" i "sensowne" argumenty przemawiające za tym, że krąg galaxy miał być symetryczny.
Wymień je.
Przyjrzyj się poniższemu zestawieniu piktogramów:
Tu obrazek w pełnych rozmiarach
Olbrzymią większość z pokazanych na rysunku piktogramów cechuje jakiś rodzaj symetrii i trudno jej istnieniu zaprzeczyć bez dokładniejszego przeanalizowania figury. Są też piktogramy (zaznaczone na czerwono) które z założenia miały być asymetryczne i widać to na pierwszy rzut oka. Dla mnie logicznym i sensownym założeniem jest, że piktogram sprawiający wrażenie wysoce symetrycznego takim miał w założeniu być, a wszelka asymetria objawiająca przy dokładniejszej analizie wynika po prostu z niedokładności wykonania projektu w terenie. Dla mnie takie wyjaśnienie jest jak najbardziej logiczne i sensowne.
Teraz jestem ciekaw Twoich argumentów przemawiających za tym, że Galaxy nie miał być symetryczny. Mam nadzieję, że będą sensowne i logiczne.
Jeśli ludzie nie projektują wszystkich kręgów jako symetryczne to dlaczego twierdzisz, że właśnie galaxy taki miał być?
Patrz wyżej.
Kto pisał, że galaxy jest symetryczny i jego symetria jest na coś dowodem?
Rozejrzyj się po tym temacie, a także po całym dziale Piktogramy, a na pewno znajdziesz wiele stwierdzeń w stylu:
"Tak precyzyjnego wzoru nie mógł wykonać człowiek"
"To musieli zrobić kosmici, to jest zbyt idealnie zrobione"Mało tego, powstało nawet kryterium odróżniania piktogramów ludzkich od "kosmicznych". Polegało ono na sprawdzaniu precyzji odwzorowania symetrii w piktogramie, który na symetryczny wyglądał (czyli większość wzorów). Jeśli pojawiały się odchylenia od ideału, to był to dowód na ludzkie pochodzenie figury. Pod tym względem Galaxy oblałby test na "nieziemskość".