Skocz do zawartości

Zdjęcie

Włoski Prezydent ujawnia: ataki 9/11 - wewnętrzna robota

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tutaj się ubawiłem. Czasami mam wrażenie, że manipulacje dokonywane przez rząd USA to mały pikuś z tymi uroczymi manipulacjami, kóre mają miejsce na tym forum. Słowo "tłumaczenie" nie zawsze oznacza to samo...
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak to mowia: "Kazda prawda przechodzi przez trzy etapy: najpierw jest wysmiewana, potem gorliwie zwalczana, a na koncu uwazana za oczywista."
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To więcej niż oczywiste. Z tym, że nie wszystko jest jeszcze prawdą z samej racji istnienia. Tzn. pewne rzeczy powtarzane stale i ustawicznie nie mogą sobie rościć prawa do bycia prawdą. Np. nieszczęśni "starozakonni", którzy w dniu 11.09 nie przychodzą masowo do pracy :]

Użytkownik NoMeansNo edytował ten post 28.12.2007 - 12:07

• 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pazuzu takie przekrety we włoszech a jakos prawie nikt o nich nie słyszał :lol
skoro pan prezydent ma dostep do tajnych informacji to dlaczego ich nie ujawni ?
nie pokazal zadnych dowodow , powiedzial kilka zdan i wielkie halo
od 7lat nie słychac nic wiecej tylko przypuszczenia , kiedy ludzie odpuszczą ? :lol
  • 0

#35 Gość_Crimson

Gość_Crimson.
  • Tematów: 0

Napisano

Aquila, sorry, ale myślę, że jesteś bardzo naiwny. Człowiek, który przyznał się do zamachów nie był ani Osamą, ani jego sobowtórem. Był zwyczajnym mężczyzną nieco podobnym do Binladena.

Dołączona grafika

Rysunek E przedstawia osobę, która przyznała się do ataków, a wszystkie pozostałe prawdziwego Binladena. Jesli nie widzisz różnicy, to nie nawet nie będę próbował Cię przekonywać.

Użytkownik Crimson edytował ten post 28.12.2007 - 15:49

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Crimson, toTwoje zdanie i je szanuję, choć oczywiście się z nim totalnie nie zgadzam.

A dlaczego?

Otóż znowu jest nam przedstawiania spiskowa propaganda, tym razem zaś jej głosicielem jesteś Ty.

Pokazałeś nam to słynne już porównanie z literkami A, B C itd.

Zwolennicy TS pokazują nam tryumfalnie tę klatkę:

Dołączona grafika

i dumnie mówią, że nagranie jest fałszywe.

Ok, faktycznie, Osama nie jest tutaj podobny do samego siebie. Tylko jest jedno "ale".

To tylko jedna klatka z nagrania, które jest dość długie.

Pytanie: czemu na żadnej stronie zwolenników TS, ani w żadnym temacie założonym przez zwolennika TS na np tym forum, nie ma żadnego innego kadru z tegoż nagrania?

Czemu? Bo oczywiście na innych kadrach z tego samego nagrania Osama wygląda dokładnie jak... Osama bin Laden ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

co więcej, na tym nagraniu jest nie tylko Osama, ale też i...

Dołączona grafika

Suleiman abu Ghaib.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mderatorów proszę o wybaczenie, wiem, że temat o nagraniu już istnieje, ale skoro kwestia ta zostałą już tutaj poruszona, a temat o nagraniu zamarł całkowicie po moim ostatnim wpisie, to pozwoliłem sobie dokończyć go tutaj. Dodatkowo sprawa wypowiedzi włoskiego polityka chyba też już zostałą wyjaśniona.

Zatem Crimson, poszukujesz prawdy, czy sensacji?

Czy dalej na tym nagraniu nie widzisz Osamy? Wyciągnąć jeden kadr z nagrania, na którym ktoś jest niepodobny do siebie, to przy tym oświetleniu i przy tej jakości nagrania nic trudnego.

Ale tutaj mamy do czynienia z brudną i perfidną manipulacją tych, którzy ogłaszają się "poszukiwaczami prawdy".

Niestety, nie tędy droga do prawdy, panie i panowie.

A żeby było ciekawiej, to nagranie nie jest jedynym dowodem za tym, że to oni stali za zamachami z 11 września. Są bowiem inne osoby z grona Al-kaidy, które to potwierdziły i inne wypowiedzi Osamy, na których to potwierdza :D
  • 0

shiny_toy_gun.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

[quote name='Aquila' date='27.12.2007, 23:42' post='228314']
Nie "poszukiwaniu prawdy", tylko bezmyślnemu powielaniu kłamstw wmówionych przez tychże rzekomych "poszukiwaczy".

Widzisz poszukiwaczami sa 'swiatowi' znani procesory ktorzy mowia ze to byl zamach terorystow ktorzy uczyli sie pilotowac samolotami grajac w gre komputerowa. Inni 'zwollenicy teori spiskowej' mowia ze to bajeczka, film pokazany zeby przyjeli ogolna prawde, jedyna prawde.
Jestes 'sceptykiem' i bronisz swojej wersji, niestety jest ona dziurawa jak sito, ja jestem zwolennikiem teori spiskowej, bardziej do mnie przemawia. Za duzo niewiadomych w tej historii... Fakty nie sa faktyczne, niestety.
  • 0

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mysle, ze tego nie da sie tak predko wyjasnic. W oficjalnej wersji wiele osob doszukuje sie niescislosci, moze i slusznie, jezeli sa jakies watpliwosci to nie sadze ze wziely sie z powietrza. Z kolei teorie spiskowe tez wszystkiego nie wyjasniaja, gdyz nie wszystko sie w nich zgadza, a prezentowane dowody sa niewystarczajace. Media rowniez sa za tym ze zamach to robota terrorystow. To sprzyja sceptykom i oficjalnej wersji, to trzeba przyznac. Zastanawiam sie jak to bedzie wygladac w przyszlosci. Czy na lekcjach historii bedzie to przedstawiane jako atak terrorystow czy jako umyslne dzialanie rzadu, w celu powiekszenia wladzy, tak jak nie raz bylo w przeszlosci. Ciekawe.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Otóż nie jest ona dziurawa jak sito, bowiem te rzekome "dzuiry" sąwymysłem tych, którzy zajmuja się rozgłaszaniem tych teorii spiskowych. Ale więcej o tym w debacie, nie chcę uprzedzać tego, co napiszemy nie w tych, tylko w następnych postach.
  • 0

#40 Gość_Crimson

Gość_Crimson.

Napisano

Czy dalej na tym nagraniu nie widzisz Osamy?

Dalej twierdzę, że człowiek na nagraniu, które już wcześniej w całości widziałem, to nie Osama. Przykro mi.

Sorry za tę małą wymianę zdań, kończymy off-topic.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zatem zwyczajnie jesteś w błędzie, bo wg wszystkich mediów (międzynarodowych) oraz specjalistów to właśnie jest Osama. Ale jak wszyscy wiemy, oni są podstawieni i przekupieni ;)
  • 0

ivotop.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gorąco polecam film: "11 września niewygodne fakty" - dokonuje się tu szczegółowa analiza ataków oraz wnioski, które są tego podsumowaniem. Na koniec napiszcie jakie są wasze wrażenia...
  • 0

Gieniek1980.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co nieważne jest czy Osama jest prawdziwy czy fałszywy na tamtym nagraniu, jeżeli od dawna wiadomo, ze Osama był(może jest nadal?) agentem CIA. W którejs częśći z serii

http://pl.youtube.co...=...d=&filter=1

były przedstawione dowody ale serwis youtube usunąlk film.
  • 0

#44 Gość_Crimson

Gość_Crimson.

Napisano

Dokładnie. To nagranie nie ma dużego znaczenia... Osama współpracował i jestem przekonany, że nadal współpracuje z CIA.

Użytkownik Crimson edytował ten post 29.12.2007 - 19:39

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Och, jak szybko uznaje się przyznanie się do winy za coś nieistotnego ;) Adwokaci lub prokuratorzy byliby z Was do niczego ;)

"Wysoki sądzie, tak, znaleziono broń przy moim kliencie, tak, są na niej odciski palców mojego klienta, tak, przyznał się on do zamordowania ofiary i nie ma on żadnego alibi, no ale to nie ma przecież dużego znaczenia" ;)

A najlepsze jest to, że nie ma żadnych dowodów na to, że CIA w ogóle miała kontakt z Osamą w czasach wojny w Afganistanie z sowieckimi wojskami. Jest to jedynie mit dla osób mało wymagających, które wierzą na słowo.

Użytkownik Aquila edytował ten post 30.12.2007 - 00:09

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych