Aton, Twoje podejscie tez widze jest skrajne, wrecz skrajnie nacjonalistyczne, skrajnosc vs. skrajnosc nigdy nie dojdzie do porozumienia. Nienawidze typowo emocjonalnego podejscia do sprawy, zwlaszcza nieuzasadnionego. A tego TVNu to ja nie wiem czego ludzie sie tak czepiaja, akurat TVN24 to najobiektywniejsza stacja jaka mamy (choc zadna stacja nie jest w pelni obiektywna), za to takie TVP znam od innej strony, ze nie chcieli wpuscic do studia JKM. Ale to zdaje sie offtop.
TVNu ludzie nie lubią z tego samego powodu co Radja Maryja. Kiedyś jak przeczytałem setki "kwiatków" z RM to przez tydzień aż do obrzydenia słuchałem bez przerwy RM i nie usłyszałem nic co możnaby dwuznacznie zrozumieć i co przekraczałoby granice politycznej poprawności. TVN natomiast w każdych faktach przypuszczało na kogoś atak i nie mogło się powstrzymać od wrednych wstawek.
Co do skrajności to rzeczywiście jestem skrajny. Skrajny po to by po średnieniu wyszło na przyzwoitym poziomie. Nie zmienia to faktu, że to ci z drugiej skrajności są przysłowiowym diabłem ubranym w ornat. Ja nie zgrywam świętego i mówię szczerze, że jak na dzisiejsze realia głoszę skrajne treści. Ci z drugiej skrajności robią to samo co ja tylko w odwrotną stronę ale przy tym udają bojowników o tolerancję, prawa człowieka, rację racji i inne świętości.
Moje stanowisko to keine meczetów, keine imigrantów z krajów islamskich.