Skocz do zawartości

Oświadczenie w sprawie zamiaru budowy

• Please log in to reply
587 replies to this topic

#541 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Aton, Twoje podejscie tez widze jest skrajne, wrecz skrajnie nacjonalistyczne, skrajnosc vs. skrajnosc nigdy nie dojdzie do porozumienia. Nienawidze typowo emocjonalnego podejscia do sprawy, zwlaszcza nieuzasadnionego. A tego TVNu to ja nie wiem czego ludzie sie tak czepiaja, akurat TVN24 to najobiektywniejsza stacja jaka mamy (choc zadna stacja nie jest w pelni obiektywna), za to takie TVP znam od innej strony, ze nie chcieli wpuscic do studia JKM. Ale to zdaje sie offtop.

TVNu ludzie nie lubią z tego samego powodu co Radja Maryja. Kiedyś jak przeczytałem setki "kwiatków" z RM to przez tydzień aż do obrzydenia słuchałem bez przerwy RM i nie usłyszałem nic co możnaby dwuznacznie zrozumieć i co przekraczałoby granice politycznej poprawności. TVN natomiast w każdych faktach przypuszczało na kogoś atak i nie mogło się powstrzymać od wrednych wstawek.

Co do skrajności to rzeczywiście jestem skrajny. Skrajny po to by po średnieniu wyszło na przyzwoitym poziomie. Nie zmienia to faktu, że to ci z drugiej skrajności są przysłowiowym diabłem ubranym w ornat. Ja nie zgrywam świętego i mówię szczerze, że jak na dzisiejsze realia głoszę skrajne treści. Ci z drugiej skrajności robią to samo co ja tylko w odwrotną stronę ale przy tym udają bojowników o tolerancję, prawa człowieka, rację racji i inne świętości.

Moje stanowisko to keine meczetów, keine imigrantów z krajów islamskich.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Aton, Twoje podejscie tez widze jest skrajne, wrecz skrajnie nacjonalistyczne, skrajnosc vs. skrajnosc nigdy nie dojdzie do porozumienia. Nienawidze typowo emocjonalnego podejscia do sprawy, zwlaszcza nieuzasadnionego. A tego TVNu to ja nie wiem czego ludzie sie tak czepiaja, akurat TVN24 to najobiektywniejsza stacja jaka mamy (choc zadna stacja nie jest w pelni obiektywna), za to takie TVP znam od innej strony, ze nie chcieli wpuscic do studia JKM. Ale to zdaje sie offtop.

TVNu ludzie nie lubią z tego samego powodu co Radja Maryja. Kiedyś jak przeczytałem setki "kwiatków" z RM to przez tydzień aż do obrzydenia słuchałem bez przerwy RM i nie usłyszałem nic co możnaby dwuznacznie zrozumieć i co przekraczałoby granice politycznej poprawności. TVN natomiast w każdych faktach przypuszczało na kogoś atak i nie mogło się powstrzymać od wrednych wstawek.

Widzisz, zarzucasz TVNowi to, czym sam sie poslugujesz i o czym sam napisales. Naczytales sie "kwiatkow" o tej stacji wlasnie na jakichs stronach kato-nacjonalistycznych, gdzie nikt nawet tej stacji nie wlaczyl, bo "slyszal od innych" ze to zlo itd. To cos na zasadzie wywolywania duchow. Ktos np. mowi "zeby nie wywolywac duchow, bo to niebezpieczne, a zapytany: a skad wiesz, sprawdzales ? odpowiada: - Nie, slyszalem od innych." Taka mala analogia. Polecam sobie przesledzic stacje TVN24 chociaz przez jeden dzien, jest to jedna niewielu stacji do ktorej sa bez przerwy zapraszani politycy ze wszystkich ugrupowan i politycy tocza miedzy soba dyskusje, a prowadzacy nawet nie dochodzi do glosu, bo go zagluszaja i kloca sie miedzy soba. Takze o jakim ataku na cos tam mowisz ? Jesli np. jakis Niesiolowski sie nabija z RM czy czegos, to taki Putra go zaraz przywoluje do porzadku i nie ma mowy o cenzurze czegokolwiek, to jakies wasze urojenia. Ja nie wiem skad ludzie biora takie mity i nie moge tego sluchac. No chyba ze mowimy o zwyklym TVN i o programach satyrycznych, ale tam sie jedzie po wszystkich politykach, a ostatnio najwiecej po Tusku (szczegolnie przyglup Majewski)

A co do skrajnosci, jak juz mowilem zadna skrajnosc do niczego dobrego nie zaprowadzi, zwlaszcza gdy sie patrzy na swiat pzrez pryzmat wpojonych uprzedzen, emocji i dogmatow religijnych, gdzie nie ma miejsca na logiczne myslenie.
  • 0

#543 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Myślę drogi kolego, że nadinterpretujesz pewne fakty oraz informacje zawarte w moich wpisach co prowadzi do powstania błędnego obrazu mojej osoby, charakteru, a także mojego sposobu działania i zachowań. Chciałbym również zauważyć, że sposób przekazywania informacji w różnych mediach nie ułatwi dyskusji odnośnie meczetu w Krakowie, a także odwiecznego problemu Europy zwanego islamem. Zaznaczam iż moje poglądy są skrajne tylko i wyłącznie w świetle politycznej poprawności obecnej w kręgu naszej schorowanej cywilizacji. W innych kręgach cywilizacyjnych byłbym ledwie osobą niechętną wobec czegoś/kogoś.

Dziękuję za poświęcenie uwagi.
  • 0

#544 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Dołączona grafika

Zamiast meczetu będzie plac Oriany Fallaci - postanowiły władze miasteczka Oppeano na północy Włoch, gdzie burmistrzem jest polityk prawicowej, niechętnej muzułmańskim imigrantom Ligi Północnej.

O decyzji władz pisze w niedzielę dziennik "La Repubblica".

W sobotę na mocy decyzji rady miejskiej zburzono budynek, w którym modlili się mieszkający w okolicy muzułmańscy imigranci.

W jego miejscu powstanie plac nazwanym imieniem zmarłej w roku 2006 pisarki, która wielokrotnie w swych ostatnich książkach i artykułach protestowała przeciwko wyrażaniu zgody na budowę meczetów we Włoszech i krytykowała uległość oraz bierność Zachodu w obliczu, jak to nazywała, "zalewu islamu".

Miejsce modlitwy muzułmanów zostało wcześniej otwarte z inicjatywy organizacji pod nazwą "O sukces muzułmanów". Teren, na którym stał zrównany z ziemią budynek, kupiły władze miejskie, by przekształcić go w parking i skwer.

- Obywatele mojego miasta nie chcieli tego budynku - powiedział burmistrz Alessandro Montagnoli dodając, że stwarzał on problemy w życiu miejscowej ludności.

PAP

http://www.europa21......2 target=_top
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miałem właśnie z onetu przekleić tą notkę.

Ma jaja ten burmistrz, jako pierwszy!
  • 0

#546 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Miałem właśnie z onetu przekleić tą notkę.

Ma jaja ten burmistrz, jako pierwszy!

Jeszcze będą mu stawiać ... pomniki temu, który rozpoczął rekonkwistę :)
  • 0

Kasai.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moi drodzy forumowicze, chociaz was nie znam bom nowy tak jakos chcialo mi sie ladnie zaczac. Od razu przepraszam za literki ale pisze z Alaski i nie ma tu w kompie polskich znakow. Mam nadzieje ze wieksza wage przykladacie do tego co jest napisane niz jak to jest napisane.
Nie czytalem 37 wpisow bo tyle ich jest jak na razie moze juz ktos poruszyl ten temat nie wiem chce tylko dodac cos od siebie bo akurat ten temat jest mi bliski. Uwazam ze wszyscy zostali wciagnieci w jakis zart. Oczywiscie bodajze w Collegium Maximum bylo zorganizowane takie spotkanie w sprawie budowy nie tyle meczetu ile takie kompleksu z muzeum i meczetem takie cos w stylu Galerii Krakowskiej dla muzulmanow. Oczywiscie wladze miasta nawet nie rozpatrywaly tego pomyslu zbyt powaznie bo pieniedzy na glupoty nie ma a dzialka gdzie to mialo powstac jest zbyt droga. Nie pamietam szczegolow bo to juz chyba ponad rok temu bylo, ale jest to pomysl studenta architektury, ktory po prostu lubi namieszac i nie byl to jego juz pierwszy wybryk. Po prostu dla smiechu cos takiego zaaranzowal a nawet wykonal projekt pozapraszal "autorytety" ktore kompletnie byly zkolowane i nikt nie wiedzial za bardzo o co chodzi. Nawet zaproszeni i niezaproszeni muzulmanie polscy nie bardzo wiedzieli po co to wszystko, nie ukrywajac ze gdyby powstalo takie cudo byliby bardzo wdzieczni, choc sami przewidywali klopoty i niechec ludzi. I wlasnie o to mysle chodzilo by podburzyc ludzi gazety troche popisaly na ten temat ktos to sobie wzial do serca i walczy o glupoty. Naprawde nie pamietam szczegolow ale w srodowisku nikt nie bierze tego kolesia na powaznie bo on to robi specjalnie i to bylo nastepne z jego wybrykow.
Co do tego czy muzulmanie powinni miec meczet czy to w krakowie czy gdzie indziej powiem wprost ze powinni, ale pomyslmy na powaznie ilu tych muzulmanow jest... na palcach mozna policzyc chociaz zbiera sie powazna grupa studentow z krajow islamskich, ale oni jakos nie sa zainteresowani budowa meczetow. Bardziej ich interesuja nasze dziewczyny:)
Bylem w Iranie tym "terrorystycznym" kraju spedzilem mile dwa tygodnie w naprawde przemilym towarzystwie Persow i tam nikt sie nie zastanawia czy burzyc Kosciol czy nie, czy rozwalic synagoge czy nie. Tak wiem ze to zabrzmi dziwnie ale w Iranie jest sporo zydow i nikt ich tam nie morduje(maja ciekawe rozroznienie na zydow swoich i na zydow syjonistow ktorych trzeba zwalczac). Kosciolow tez jest sporo szczegolnie w Wschodnim Azerbejdzanie(mowa o prowincji iranu nie o kraju).
A tak z ciekawostek to w Krakowie byl kiedys meczet na ulicy Dlugiej, niestety zabraklo wyznawcow:)
Naprawde nie dajcie sie napuszczac na glupoty, trzeba wziac tez pod uwage to ze muzulmanie tez boja sie terrorystow i wcale nie pochwalaja takich praktyk jak wysadzanie sie w powietrze. My tez mamy takich terrorystow w Lublinie tam sie choduje mocherki i ich nastepcow, ale czy muzulmanie maja nas postrzegac przez pryzmat ojca rydzyka. Naprawde muzulmanie to porzadne chlopy i nie stwarzajmy problemow tam gdzie ich nie ma. Jak bedziemy miec taka sytuacje jak we Francji wtedy prosze bardzo na razie jaki szanujacy sie muzulmanin osiedli sie w polsce?
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wszędzie się zaczynało podobnie jak w Polsce, skąd wiem? Wujek mi mówił co mieszka już we Francji ponad 30 lat.
Oraz to co ludzie z innych krajów mówią na ten temat. Lepsza profilaktyka niż leczenie.
Problemem jest, że nie chca się za bardzo integrować ze społeczeństwem.

O żydach i żydach istnieje już wątek mówiący o tym. Jest w dużej mierze jak mówisz w tej sprawie ;)
  • 0

#549 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Naprawde nie dajcie sie napuszczac na glupoty

Ja nie dam więc nie skomentuję powyższego.

My tez mamy takich terrorystow w Lublinie

Nazywanie osób związanych z Katolickim Uniwersytetem Lubelskim terrorystami świadczy o:

1) chamstwie
2) ignorancji
3) niedouczeniu

tam sie choduje mocherki i ich nastepcow

Tam się normalnie uczy geniuszu.

ale czy muzulmanie maja nas postrzegac przez pryzmat ojca rydzyka.

Rydzyk to rozdmuchana sprawa. Już kiedyś napisałem, że przez tydzień słuchałem poznawczo RM i ani razu nie usłyszałem tekstów, które możnaby dwuznacznie zrozumieć, a i wszelkie "ostrzejsze" wypowiedzi były upominane. Niby ostrzejsze bo wielokrotnie słyszy się gorsze i nikt nawet nie zwraca na to uwagi.

Naprawde muzulmanie to porzadne chlopy

Ta. Jest różnica między trzymanymi za gębę Persami, a spuszczonymi ze smyczy imigrantami.

i nie stwarzajmy problemow tam gdzie ich nie ma.

"Człowiek głupi uczy się na własnych błędach. Cłowiek mądry uczy się na cudzych błędach." Otto von Bismarck

My nie tworzymy problemów tylko im zapobiegamy.

Jak bedziemy miec taka sytuacje jak we Francji wtedy prosze bardzo

Jak będziemy mieć taką sytuację jak we Francji to tylko pętla na szyję.

na razie jaki szanujacy sie muzulmanin osiedli sie w polsce?

Wielkich liter też nie masz na klawiaturze??
  • 0

Kasai.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak moze byc normalna uczelnia ktora opiera sie o neotomizm, to nawet cynicy tak nie dowalali. Fajnie ze sie ktos czepil mojej wypowiedzi lubie sie poprztykac z katolikami sa na tym samym poziomie umyslowym co muzulmanie z krajow rozwijajacych sie. Nie zgadzam sie ze imigranci muzulmanie sa puszczeni samopas wlasnie ich sie najbardziej kontroluje przez medresy; nie zapominajmy ze meczet to nie tylko miejsce modlitwy ale i szkola. Z jakiej szkoly imam z takiej i reszta talatajstwa.
A co do KUL to jest to chyba najbardziej skorumpowany i "doktorodajny" pseudouniwersytet w polsce i trudno temu zaprzeczyc, no ale spelnia dobra role jak dawniej szkoly jezuickie gdzie czernie i podkarpaki z koziej wolki mogly chwalic pana w swojej zasciankowej umyslowosci:)
(No to teraz mi sie dostanie;))
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

No i co z tego, jest katolicki i nie masz prawa go krytykowac !

Jeszcze będą mu stawiać ... pomniki temu, który rozpoczął rekonkwistę

i znajac nasz narod zaczna sie do niego modlic, tak jak ostatnio do wizerunkow Papieza.
  • 0

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

Śledze sobie ten temat od pewego czasu i dochodzę do dwóch wniosków.
1) Dla Atona jak zwykle wszystko jest złe, jeśli nie jest chrześcijańskie. Dla twojej informacji - Rekonwista skończyła się 500 lat temu. I uważaj na słowa przy wyznawcach Allaha, bo oni pamiętają, jak krzyżowcy piekli dzieci na rożnach. Mogą się wkurzyć, a przecież nikt nie chce, żeby ktokolwiek pobił Atona, naszego sztandarowego obrońcy katolicyzmu i przyszłego męczennika na wiare.
2) Komentarz Tiamanta (ten wyżej) trafił w samo sedno :D
  • 0

#553 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

lubie sie poprztykac z katolikami sa na tym samym poziomie umyslowym co muzulmanie z krajow rozwijajacych sie.

Bardzo prymitywne podejście.

(No to teraz mi sie dostanie;))

Jesteś za chudy w uszach żebym podjął wyzwanie.

Śledze sobie ten temat od pewego czasu i dochodzę do dwóch wniosków.

Śledzisz sobie ten temat od pewnego czasu i nawet poprawnych wniosków nie potrafisz wyciągnąć

1) Dla Atona jak zwykle wszystko jest złe, jeśli nie jest chrześcijańskie.

Błędny wniosek. Już pisałem o równowadze. Jaką miarką dają taką oddają. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Jak wy sracie na chrześcijaństwo to ja nie zostawię suchej nitki na waszych robionych naprędce kultach i pseudoideolgiach.

Dla twojej informacji - Rekonwista skończyła się 500 lat temu.

Ryjli?

I uważaj na słowa przy wyznawcach Allaha, bo oni pamiętają, jak krzyżowcy piekli dzieci na rożnach. Mogą się wkurzyć, a przecież nikt nie chce, żeby ktokolwiek pobił Atona, naszego sztandarowego obrońcy katolicyzmu i przyszłego męczennika na wiare.

Za obrazę Allaha lub Mahometa jest tylko jedna kara, kara śmierci. Na pobiciu mnie nie skończyło by się. A co do rożna to muzułmanie do czasu kiedy nie poznali jak ważnym wydarzeniem dla Europy były wyprawy krzyżowe to traktowali to jak regionalny incydent i w ogóle nie zwracali nań większej uwagi. Aha miałem pisać o rożnie. No to pewnego pazu palestyńskie media poinformowały, że Izraelskie wojska zabiły dwoje dzieci. Zapomniały jednak poinformować, że dzieci miały 19 i 21 lat i ostrzelały Izraelskie wojsko.
Mogę ci jeszcze podesłać jak miłujący pokój i spokój muzułmanie(Bośniaccy żołnierze) piekli żywcem prawosławnego(Serbskiego żołnierza), a potem ten ze zwęgloną skórą umierał w męczarniach 2 dni. I to nie było w ciemnych wiekach średnich tylk w oświeconym XX w no i także podczas wojny.

2) Komentarz Tiamanta (ten wyżej) trafił w samo sedno :D

Może nie w samo sedno ale napewno był nieco dziecinny.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wg. mnie nie widzę powodu, by zachęcać muzułmanów do osiedlania się w Polsce. Jaki mamy w tym interes? Brak miejsc pracy w niektórych sektorach? Jeśli będziemy ściągać tanią siłe roboczą, to skończy się to jak we Francji. Ludzie finansowo i społecznie niżej położeni, a posiadający te same prawa co inni, będą czuć wieczną frustracje. W co przeradza się frustracja? W to co możemy zaobserwować właśnie we Francji. Agresja.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Może nie w samo sedno ale napewno był nieco dziecinny.

Dziecinna to jest hipokryzja religii katolickiej, zreszta jak kazdej religii.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych