Napisano 08.01.2008 - 01:23
Napisano 08.01.2008 - 02:07
No i moja Kuzynka ma faceta muzłumanina, Ahmed ma na imię ale nie słyszałem żeby ją poniewierał, macie racje że to tak jak z ekstremistami Rydzyka smile2.gif
Napisano 08.01.2008 - 12:15
Ty tak na powaznie? Widziales gdzies egzekucje z palenia na stosie? Mowilem ci juz chlopaku, zacznij zyc w XXI wieku.ja to ma miejsce u nas(akurat nie w Polsce, ale chyba we Włoszech):Zieeeeeeeeeeeeeeww.........
Faktycznie, porownanie celi smierci i czlowieka siedzacego tam skazanego za przestepstwo do kobiety zabitej bo poszla do fryzjera (sic!) jak to ma miejsce wsrod Talibow.
Rzeczywiscie, pasuje jak ulal jedno do drugiego.
kibic piłkarski podczas meczu zabił dziewczyną bo powiedział o C. Ronaldo: "jaki on jest śliczny"
zdjęcie wiszącej kobiety faktycznie dużo mówi o tym kto i za co ją zabił oracz czy było to z pobudek religijnych, zwłaszcza że wieszanie jest powszechnym sposobem kary śmierci, o wiele bardziej humanitarnym niż palenie na stosie czy smażenie nóg w oleju, bo najwyżej po paru sekundach traci się przytomność i koniec
tak przy okazji, nie chcę wywoływać kłótni bo temat o czym innym
Doskonały sposób prowadzenia dyskusji katolików zademonstrował wczoraj w programie "Teraz My" w konfrontacji z Panią prof. Joanną Senyszyn, niestety nie można go do końca porównać z wami bo on siedział cicho z racji iż wiedział doskonale że nie ma nic mądrego do powiedzenia, kiedy zacytowano wpis z bloga pani Profesor moja wierząca i praktykująca mama powiedziała "no i ma racje", to samo wiedział ów ksiądz więc siedział cicho
No i moja Kuzynka ma faceta muzłumanina, Ahmed ma na imię ale nie słyszałem żeby ją poniewierał, macie racje że to tak jak z ekstremistami Rydzyka
No rzeczywiście pasuje jak pięść do oka, bo Talibowie byli ekstremistami religijnymi. Czyli tym samym co moher.
Użytkownik golibroda edytował ten post 08.01.2008 - 12:21
Napisano 08.01.2008 - 14:15
widziałęs gdzieś egzekucję na kobiecie za pójście do fryzjera ?Ty tak na powaznie? Widziales gdzies egzekucje z palenia na stosie? Mowilem ci juz chlopaku, zacznij zyc w XXI wieku.
Uwaga o wiszacej kobiecie i powodu dla ktorej zostala zabita nie na temat, podalem ci przyklad a ty najwyrazniej nie zrozumiales.
tak samo jak to że gdzies w kraju muzłumańskim jakąś kobietę zabito, u nas też giną kobiety i chciałem ci pokazać że to był zły przykład z tą wiszącą, widocznie nie zrozumiałeśA to o Ronaldo ma sie tak do tematu jak dlugopis do hipopotama
pani Senyszyn normalnie przecież mówiła a nie krzyczała, krzyczą to wasi księża z ambony... a od mojej mamy to się odczep bo chodziło mi o to że nawet katolicy dobrze wiedzą że Senyszyn ma rację i że kościół jest 5x "B", wasz przedstawiciel miał okazję mówić to jakoś nie chciał...No i brawo! Doszedles do sedna tematu. Dla ciebie racje ma ten kto mowi glosno, chamsko przekrzykuje innych nie dopuszczajac ich do slowa, a juz zwlaszcza gdy mama powie ze ma racje.
w domu to ja jestem anty-kościelny a nie mama ty wróć na forum jak zaczniesz sam mysleć a nie będą za ciebie myśleć biskupi...Wroc moze na forum jak juz nie bedziesz z mama tv ogladal i zaczniesz miec czasem wlasne zdanie.
cytat z uchwały sejmu traktujący o świątyni:A swoja droga to akurat w tym programie Senyszyn przegrala ta dyskusje ( z typowymi dla niej przepychankami "pan nie doczytal" gdy wiedziala ze sama myli sie z prawda, a ktos inny wlasnie doczytal bardzo dokladnie. Standardowe zaklamanie dla niej zreszta), no ale tego nie zauwazyles bo "glosno mowila"
a co ty myślisz że ona jakaś ciemna ? po studiach archeolog jest, wykształcona, pracowała gdzieś tam i go poznała, na pewno dobrze wie jakie jest zagrożenie no ale jej wybór na pewno nie będę się do tego mieszał, ja nie jeden z was sorkiPS-kuzynce zycze powodzenia. Szkoda, ze po slubie moze (choc nie musi) ja czekac niespodzianka ale coz....
masz jakieś badania ? bo media jak to media lubią sprawy nagłaśniać, ale wątpię żeby takie traktowanie kobiet było tak powszechne jak jest to przedstawione, zresztą jeśli jest prawdą że na świecie żądzą żydzi i media są w ich rękach nic dziwnego że islam jest taki beeeSporo tego w sieci mozna znalezc.
Nie, nie uogolniam. Jedynie pokazuje, ze w arabskiej kulturze takie cos zdarza sie i to wcale nierzadko.
W europejskiej kulturze takie rzeczy praktycznie nie maja miejsca.
wiadomo że oni są zacofani cywilizacyjne, i to dużo, więc nie ma co porównywać z zachodnią cywilizacją, chociaż np w Szkocji jest dość silny koflikt między katolikami a Protestantami i dochodzi do incydentów na tym tle więc święci nie jesteście jakbyście chcieliCiesze sie ze nareszcie do ciebie to dotarlo na czym polega owa zasadnicza roznica...
Napisano 08.01.2008 - 14:55
Użytkownik golibroda edytował ten post 08.01.2008 - 15:02
Napisano 08.01.2008 - 15:56
Napisano 08.01.2008 - 18:21
przeciez napisałem że muzłumanie są tak zacofanie jak zachód kiedy palono ludzi...Jak ja prosze o argumenty to piszesz ze 300 lat temu palono na stosie
to was już pisma święte nie obowiązują ?albo dajesz jakies wypociny z racjonalisty.pl.
wiedzę że zdolność do rozumeinia tekstu jest u ciebie podobna do kamienia ale sprubuje jeszcze raz:Sam przyznajesz, ze to o czym mowil ksiadz w programie jest prawda ale wymyslasz, ze "zapisane zdanie wyzej" tak jakby ten fakt stwarzal zupelnie inne mozliwosci interpretacji I nie pojmujesz na czym polega dyskusja, bo mhyslisz, ze milczenie jest wyrazem braku argumentow. Po prostu z klamstwami sie nie polemizuje i tyle.
o panie zanim powstało YouTube to ponad 3 lata temu, nie ma co zajmować się takimi starociami - idąc twoim rozumowaniemTa egzekucja, w ktora watpisz byla w tv pokazywana i wisiala gdzies na necie, jeszcze zanim youtube powstalo (stamtad film wyrzucono ze wzgledu na drastycznosc), pisala o tym m.in Oriana Fallaci w swoich ksiazkach.
ale zaglądasz i to są wasi księża a nie moi chyba się ich nie będziesz wypierał ?ps-"wasi ksieza", "twoj biskup" - smyku, ja do kosciola to zagladam moze kilka razy do roku, na sluby, chrzty itp.
czy ja coś takiego napisałem że wrzeszczał ? wręcz przeciwnie, siedział sichutko jak piesek salonowyNo ale coz, gorszy przeciez ksiadz bo "krzyczy z ambony" (ten co wczoraj byl w teraz my strasznie wrzeszczal swoja droga
Napisano 08.01.2008 - 20:46
Napisano 08.01.2008 - 23:29
Jakoś nie słyszałem by "mohery" kogoś zabiły.
Ciesze sie ze nareszcie do ciebie to dotarlo na czym polega owa zasadnicza roznica.
Szef arabow, Chomeini
Niestety demokracja nie ma narzędzi ku temu. Do tego nie zapomnij, że ustrój islamski, kalifat, jest rodzajem teokracji i monarchii i nie ma nic wspólnego z demokracją.
Aha, uwagi o jakichs kompromitacjach, rozumieniach czy czyms takim zachowaj dla kolegow z klasy, tutaj nie ruszy to prawdopodobnie nikogo, moze poza moderatorem.
Napisano 09.01.2008 - 10:47
Nie dolacza.
Arabia Saudyjska na ten przyklad to sojjusznik USA.
A wojujacego szabelka Ahmadinedzada kraje arabskie toleruja bo musza, wielkiej milosci miedzy nimi nie ma. Juz blizej Iranowi jest chyba obecnie nawet do Rosji niz do ogolnie pojmowanego swiata arabskiego.
A ja nie słyszałem, że każdy ekstremista musi kogoś zabić, żeby być ekstremistą. Nie słyszałem także, że każdy talib kogoś zabił.
Nic do mnie nie "dotarło", bo rozumiem to od wielu lat.
Niestety to do ciebie nie dociera, że ekstremiści to mały ułamek wśród wyznawców islamu, tak samo jak wśród wyznawców innych religii.
Napisano 09.01.2008 - 11:38
Napisano 09.01.2008 - 13:53
Napisano 09.01.2008 - 16:03
porównania są o tyle złym pomysłem co doskonale pasują do waszej retoryki, a oto dowód co można zrobić dzięki porównaniu:Gdybym napisal:
"Ide do sklepu po bulki i mleko. Pada deszcz, musze zabrac parasol. W sklepie straszne kolejki. Uff, wrocilem. Pyszne to mleko".
To jak rozumiem poniewaz w ostatnim zdaniu nie wspomnialem o bulkach to ty uznasz, ze ich nie kupilem?
ja się do tego przyczepiłem ot tak, nie chciałem kłutni ale widze że to bardzo ci odpowiada bo możesz przynajmniej udawać że reszty zarzutów nie ma i rozczulasz się nad najmniej waznymA tak swoja droga, TEN FAKT NIE MA NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA w calym tym sporze. Bo niby co z tego, czy bylo to ustalone lat temu 200 czy 10? Jak sie ktos nie ma do czego przyczepic to wymysla takie absurdy, ze nawet ciezko jest mu wytlumaczyc, ze nie ma racji. Bo jak wyjasnic komus stojacemu pod parasolem, ze deszcz pada skoro on sie uprze i twierdzi, ze nie pada a parasol trzyma bo mu sie nudzi?
no tak łatwo sprawdzić że Senyszyn kłamie że od kąd wspomniałem żebyś przedstawił jakieś argumenty piszesz że wolisz je przemilczeć, nic nie wypunktowałeś, chociaż wiem że wasza nauka opiera się na udowadnainiu tezy tą samą tezą (teza: jest bóg", potwierdzenie: "jest bóg", wniosek: "jest bóg") ale jesteście w błędzie napisanie że coś jest kłamstwem to za mało, nie wiesz o tym bo ksiądz tak nauczył cie dyskutować...Aha, co do klamstwa. Klamstwa takie jak to Senyszynowej ktore kazdy moze sobie sprawdzic mozna przemilczec bo szkoda czasy na przepychanki. Klamstwa odnosnie historii, np. klamstwo oswiecimskie czy klamstwo o stanie wojennym nalezy komentowac bo pozniej w spoleczenstwie zaczyna krazyc sfalszowany obraz wydarzen historycznych.
A to twoje to jest co najwyzej klamstewko, ktore latwo wypunktowa i zrobilem to nawet z mala frajda, bo mam ubaw z tego ujadania, ktore prezentujesz
kilkunastu ? stare masz książki bo czasy współczesne w historii to w najbardziej optymistycznym dla ciebie w tej sytuacji wariancie trwają od I-szej wojny światowej, kilkanaście...O tych 3 latach YouTube, chyba nie rozumiesz dwoch spraw.
a) Czasy wspolczesne trwaja od kilkunastu-kilkudziesieciu lat, historia dla ulatwienia podzielona jest na epoki itp. Naprawde, siegnij czasem do podrecznika, mozna ciekawe rzeczy znalezc
katolickich szowinistów też w ryzach trzyma tylko prawo, według waszej religii to mężczyzna rządzi nad kobietą, a jak dowodzą badania kiedy są dwie grupy z których jedna ma władzę nad drugą to ta pierwsza znęca się nad tą drugą, kto wie co byście robili gdyby nie było prawa ? znaczy się wiem, jeszcze niedawno na wsiach było normalne że mąż tłukł żonę i dzieci bob) Talibowie istnieja nadal i ich postawy i poglady na role kobiety w swiecie sa takie same. Jedyne co sie zmienilo to wladza w Kabulu i dlatego juz takich rzeczy tam nie uswiadczysz. Ale kto wie co bedzie w przyszlosci? Talibowie zonwu zyskuja terytorium.
no tak ksiądz to tylko pionek w hierarchii ale jednak to oni zajmują się wkładaniem dzieciom do głów tego co chcą biskupiA to "wypieranie sie ksiedza" to kolejny kabaret
Po 1 - rozroznij ksiedza od religii.
chrześcijanin ? wiesz ile macie wspólnego z chrześcijaństwem ? dokładne 0 (słownie zero), jesteście tylko katolikami, zgodnie z obowiązującym prawem kościelnym czy coś tam za nieuznawanie czegokolwiek co powie papież macie być wyrzuceni z kościoła i uznani za apostatów albo schizmatyków, oczywiście nikt tego nie stosuje (niestety) bo by katolików nie było(tu przy okazji rowniez wskazowka dla mortyra, przecietny chrzescijanin ma zazwyczaj odmienne zdanie na wiele spraw niz jego proboszcz, przecietny muzulmanin ma zdanie to samo (a wlasciwie to po prostu nie ma wlasnego zdania) co jego mułła - dowodem na ta teze jest rowniez mama kolegi darokrola )
po 2 - gdy dorosniesz to sie dowiesz, ze czasem mozna sie nie zgadzac z tym co mowi nawet twoj najwiekszy mentor.
Napisano 09.01.2008 - 16:10
Użytkownik golibroda edytował ten post 09.01.2008 - 16:16
Napisano 10.01.2008 - 00:33
Ku twojej rozpaczy zapewne bo to byl jedyny fragment tekstu, do ktorego potrafiles sie odniesc i zasypac go, w swoim stylu, slowotokiem laugh1.gif
Tym sie rozni islam od chrzescijanstwa, ze fanatyczne odlamy zabijaja innych.
Chocby i bylo ich kilkuset to jest to olbrzymia armia pop%$#@!cow zabijajacych innych za... nic. A doskonale wiadomo, ze jest ich znacznie wiecej niz kilkuset.
Znowu wymyslasz jakies bzdurne teorie ...
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych