Powiedz mi, czy gdy zamykasz Biblię Bóg przestaje dla Ciebie istnieć? To takie proste. Bogowie nie umierają, mogą tylko stracić wyznawców.
Miałem na myśli prąd dla serwerów google a nie wyłączenie kompa.
Bóg elektroniczny Dlaczego miał by nie istnieć taki rodzaj bóstwa? Prawdziwi bogowie istnieją w ludzkim umyśle i dopóki nasza cywilizacja będzie żyć dopóty bogowie będą szli za nami wszędzie. Internet to doskonałe miejsce do życia dla bogów i demonów i powinieneś o tym wiedzieć, oraz to, że w bogów można wierzyć świadomie lub nieświadomie.
To wreszcie gdzie istnieją: w umyśle ludzkim czy internecie ?
Mamona, fortuna, pogoda, zodiak i wielu innych. Co ciekawe, co bardziej rozpowszechnieni bogowie starają się zniszczyć pozostałych, albo pożreć - przywłaszczyć sobie. Oczywiście to jest tylko moja własna prywatna teoria spiskowa, ale od czego jest to forum, jak nie od teorii spiskowych właśnie?
Możesz mieć w pewnym stopniu rację. Choć nie wierzę aby sieć komputerowa miała moc sprawczą tworzenia.
To istoty żywe mają takową - przynajmniej strojenia otoczenia na swoja modłę (nawet w genetyce odkryto "strojenie" się genów - i raczej wygląda to na nie "samolubny gen" lecz na "gen miłości"
II. XXX.
Vn qui les dieux d'Annibal infernaux,
Fera renaistre, effrayeur des humains.
Oncq' plus d'horreur ne plus pire iournaux,
Qu'auint viendra par Babel aux Romains.
2.30
Ktoś, kto bogów Annibala piekielnych,
Każe wskrzesić, przeraźliwością śmiertelników, -
wystarczy nastroić śmiertelników filmami i książkamiNigdy większej grozy ani gorszych gazet, -
jeszcze raz, jak człowiek myśli w swoim sercu takim się staje i taki świat się stajeNiż to, co nadejdzie przez Babel do Rzymian. -
ooo, chyba google i spółka"Nie trwóżcie się" - nawet dla zabawy. Bądźcie pełni pogodnych, budujących ,pełnych nadzieji i braterstwa myśli.
A co do samego pomysłu z pierwszego postu:
A l'aduenir par idiots sans testes,
Seront receus par diuines oraisons.
W przyszłości przez idiotów bez głów,
Będą brane za boskie orędzia
Użytkownik mariuszm edytował ten post 01.03.2012 - 08:57