Napisano 19.10.2006 - 19:28
Napisano 19.10.2006 - 20:13
Napisano 19.10.2006 - 22:11
Napisano 19.10.2006 - 22:18
Napisano 20.10.2006 - 09:04
Napisano 20.10.2006 - 09:55
Aquila, a jak cheopsa spod sfinksa wydobędą to Cię przekona,że Piramida Cheopsa nie jest zwykłym grobowcem a przesłaniem? :smile:
Napisano 20.10.2006 - 10:50
Napisano 20.10.2006 - 10:56
Ale opierasz się na panu Danikenie i jemu podobnym ludziom, którzy muszą uciekać się do tak niedżentelmeńskich zagrywek jak wmawianie ludziom, że naukowcy czegoś nie wiedzą, w coś wątpią itp aby móc przebić swoje głupawe teorie? Już parę razy udowodniono, że pewne rzeczy, wg ludzi Danikenopodobnych zupełnie nie badane albo pomijane przez archeologów, są bardzo dobrze im znane i wyjaśnione.Od lat usiłują ustalić prawdziwe przeznaczenie akurat tej jedynej piramidy.
A mógłbym, tak z ciekawości, dowiedzieć się w co tak dokładnie w PCh nie wierzysz?co nie znaczy że wierzę we wszystko co jest w tym projekcie.
Napisano 20.10.2006 - 11:10
Frost, Muszę Cię rozczarować bo nie. Wiesz, jęśli głebiej zajmujesz się Ezoteryką, psycholigią itp. i jeśli miałbyś doświadzczenia paranormalne to nie miałbyś podstaw by odrzucić wszystko co jest w PCH.
Napisano 20.10.2006 - 11:27
Napisano 20.10.2006 - 11:34
Ano to, że to zwykły pajac. Dowodzi sięjego oszustw i jego manipulacji, a on dalej jest guru dla niektórych ludzi. Przyzwyczaj się, bo będę go często wyśmiewałCo Ty z tym Danikenem??
Tzn paru gości się sprzecza, bo chcą zabłysnąć?Tylko żeby coś dyskredytować to potrzebna jest oficjalna wersja a takiej poprostu nie ma. Do tej pory archeologowie sprzeczają się o przeznaczenie tej piramidy -CHeopsa
Napisano 20.10.2006 - 11:57
Napisano 20.10.2006 - 12:48
Ano to, że to zwykły pajac. Dowodzi sięjego oszustw i jego manipulacji, a on dalej jest guru dla niektórych ludzi. Przyzwyczaj się, bo będę go często wyśmiewał
Dowodzi się jego oszustw i jego manipulacji, a on dalej jest guru dla niektórych ludzi.
Napisano 20.10.2006 - 13:38
To nie jest wyśmiewanie tylko jednej osoby. Zarzucając jemu kłamstwo, robię to samo wszystkim jego zwolennikom i naśladowcom. Zresztą, sam już widziałes weryfikacje jego historyjek na temat piramidy... chęć zabłyśnięcia kieruje takimi jak on... żenada...Aquila, wiesz, wyśmiewanie jednej osoby tylko po to by ośmieszać odmienne teorie jest wynikiem słabości w moim mniemaniu. Odpuść sobie, naprawdę.
A to bardzo ciekawe co mówisz... i wszystkie naukowe publikacje, których są setki jak nie tysiące, sąnic nie warte? No to fajne rozumowanie nawet z prostej przyczyny - skoro wszystkie piramidy od początku dziejów służyły za grobowiec, to piramida Cheopsa nie może nim byćJakich paru gości? Co archeolog to inna teoria. Przeznaczenie CHopsa nie jest na znane i żaden archeolog nie jest tego pewny , czym to przeznaczenie było.
To grobowiec. I wie to jakieś 95% świata naukiPowtarzam, nikt nie zna prawdziwego przeznaczenia Piramidy CHEOPSA , nikt!
A żebyś wiedział. Dla mnie tak, dla niektórych nie ale o to sięjuż nie martwięNo popatrz Jakie dla Ciebie wszystko jest proste
Zapraszam do zapoznania sięw temacie Mariusha z obaleniami jego teoryjek na temat piramidy. MOże jak sam zobaczysz, że goścu kłamie i naciąga rzeczywistość pod swoje bajeczki, to się zastanowisz głębiej nad jego osoba.Znów muszę stanąć w obronie Danikena, bo właśnie od jego książek zaczęła się moja przygoda z "nieznanym".
No wiesz, ja nie musiałem czytać Danikena aby wiedzieć o Nazca. Bo nauka niczego nie ukrywa.Praktycznie 100% wiadomości w nich zawartych był dla mnie nowością, bo skąd się miałem dowiedzieć o
płaskowyżu Nazca, niezwykłościach piramid czy wielu wielu innych zagadkach z przeszłości, które rzeczywiście
są i były nie wygodne dla współczesnej nauki, więc po prostu się o nich nie mówi.
Przecież w swoich książkach opisuje tyle niezwykłych miejsc, przedmiotów, budowli - to wszystko to oszustwa i manipulacje?!
Jasne, że przy niektórych tematach mógł naginać klocki [w interpretacji] aby pasowały do układanki
Ależ oczywiścieże gro jego działów opisuje tylko znaleziska/wydarzenia bez słowa komentarza Danikena.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych