Napisano 20.10.2006 - 17:12
Napisano 20.10.2006 - 17:19
Masz rację. Lepsze są te, które opirająsięna ściemie albo snachBawia mnie wypowiedzi,ktore opieraja sie na odkryciach i rewelacjach
n-a-u-k-o-w-y-c-h
No fakt, Gdybym ja tak potrafił naciągać urząd podatkowy jak on zwykłych ludzi to byłbym wielkiCo do Daenikena-pomimo jego wpadek [do ktorych san sie przyznaje] uwazam,ze jest w tym co robi naprawde dobry.
Naprawdę wierzysz, że on garnie się do wiedzy? Jakby tak było, to by nie pomijał rzeczy które nie pasują do jego wizji historiiGdyby wszyscy z takim zapalem garneli sie do wiedzy i checi poznania
Napisano 22.10.2006 - 12:15
A Nazca to niby pasy startowe, tak?
Ależ oczywiście
Tam nie ma komentarza, tam jest wyłącznie wymowna selekcja faktów
Napisano 22.10.2006 - 14:53
Napisano 22.10.2006 - 16:37
Napisano 22.10.2006 - 17:13
I ponownie szydzisz. To naprawdę przykre, że dorosły facet (student!) potrafi tylko stroić sztubackie żarciki, zamiast poważnie odnieść się do przedstawianych faktów.Lynx, wiesz , do tej pory to jest Twoja domena więc czemu mam się wyróżniać na tle??
Więc może zamiast się śmiać, wziąłbyś do ręki długopis i sprawdzil obliczenia mariusha z wątku o WTC? To naprawdę prosty test pozwalający się przekonać, czy są one prawdziwe... Podobnie można sprawdzić dane z wątku o piramidach.Tak poważnie; nie jestem fizykiem . Bawi mnie jednak to ,że domową analizą można być pewnym tego ,że coś się obaliło
Napisano 22.10.2006 - 18:21
Jak u Hitchcocka. Na początek uderzenie z grubej rury, a potem powolny wzrost napięcia.Jak na razie oficjalne stanowisko nauki w tej sprawie nie ma nam nic ciekawego do zaoferowania. Tym niemniej, obok skompromitowanej już koncepcji grobowca faraona Cheopsa (Chufu) i mocno wątpliwych koncepcji obserwatorium astronomicznego, „kapsuły czasowej” czy też „skarbnicy wiedzy” powstają inne koncepcje nie znane chyba szerszemu ogółowi zainteresowanych.
Ciekawe, bardzo ciekawe. Szkoda tylko, że komory odciązające są we większości większych piramid począwszy od piramidy Snofru w Medum, poprzez Łamaną i Czerwoną w Dahszur (zwykle budowano w przypadku, gdy komora grobowa znajdowała się powyżej poziomu terenu, czyli we wnętrzu piramidy). Granit jest prawie w każdej piramidzie elementem ścian pomieszczeń wewnętrznych, a granitowe bariery występują także np. w korytarzach piramidy Chefrena. Kształt Wielkiej Galerii taż nie jest niczym szczególnym. Oto poniżej "efektywne rezonatory Helmholtza" pochodzące z Czerwonej Piramidy w Dahszur (w prawym dolnym roku widać otwór do doprowadzania "ciekłego wodoru")Zwrócił on baczną uwagę na takie szczegóły konstrukcyjne (nie spotykane w innych piramidach)
Tak szczególnie na poniższym zdjęciu widać olbrzymią "precyzję" piramidy. Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na "precyzyjnie" pokrzywioną północno-zachodnią krawędź budowli. :-DPonadto Dunn położył nacisk na niezwykłą wprost precyzję wykonania Piramidy w każdym niemal szczególe, nie spotykaną nawet na współczesnych placach budowy. Jego zdaniem przestrzegano przy budowie niezwykle drobiazgowo specyfikacji wymiarów geometrycznych, proporcji i masy.
To są paraboliczne, czy mają wgłębienie w kształcie litery V? Bo trochę się pogubiłem... :-/Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że zewnętrzne ściany Wielkiej Piramidy nie są idealnie proste, lecz mają kształt lekko paraboliczny (...) Wyraźnie widoczne jest wgłębienie w kształcie litery V w południowym boku Wielkiej Piramidy. Takie same wgłębienia występują we wszystkich bokach tej budowli.
Co to jest "numeryczny sferyczny rachunek całkowy"??? :surprised: Co za bełkot...Wychodzi na to, że jej budowniczowie nie tylko znali numeryczny sferyczny rachunek całkowy
Tak, szczególnie w przypadku zakodowania masy Ziemi w masie sarkofagu mamy do czynienia z niebywałą precyzją. (Egipcjanie/Atlantydzi/Kosmici/inne*) pomylili się zaledwie o czynnik 2 000 000. Ogólnie znane to jest to, że to jest bzdura nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością. Legalize, zapraszam ponownie do mojego tematu . :smile:Nie może to być dziełem przypadku, bo wartości rozmaitych stałych matematycznych, fizycznych, a nawet dane astronomiczne zostały zakodowane w parametrach geometrycznych piramidy, co jest ogólnie znane. Kosmiczne, słoneczne, księżycowe i ziemskie relacje są wielokrotnie odzwierciedlane w Wielkiej Piramidzie.
...i na wieki wieków. Amen.Są to niezwykle osobliwe cechy konstrukcyjne, które narzucają wręcz wniosek, że działanie piramidy oparte jest na zasadzie, iż ani piramida ani Ziemia nie stanowią układu zamkniętego, lecz tworzą układ otwarty, sprzężony z lokalnym układem gwiazdowym, lokalnym układem galaktycznym i całym Wszechświatem.
Napisano 23.10.2006 - 07:59
Napisano 23.10.2006 - 16:50
Napisano 23.10.2006 - 17:23
A więc nadal uważasz, że wysokość piramidy pomnożona przez miliard da średnią odległość Ziemi do Słońca, że Piramida dzeli deltę Nilu na dwie równe połowy i że piramida Cheopsa dużo precyzyjniejsza od piramidy Chefrena? Tak czy nie? Odpowiedz, proszę.Nie odniosę się bo prędzej uznam tylko fachową analizę eksperta, który był na miejscu.
No właśnie chciałbym taki z Londynu i wtedy dam ogłoszenie w ogólnopolskim dzienniku (na całą stronę), że muhad ma rację i smog podlega globalnej cyrkulacji powietrza.Nie bądź taki dowcipny.Chciałbyś :lol: Z Londynu nie musi, mamy własny;>
Napisano 23.10.2006 - 17:32
Napisano 23.10.2006 - 17:37
Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na "precyzyjnie" pokrzywioną północno-zachodnią krawędź budowli.
Napisano 23.10.2006 - 17:53
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych