Skocz do zawartości

Zdjęcie

W jakim celu zbudowano Wielką Piramidę?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
113 odpowiedzi w tym temacie

#46 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

tsode, o tym też kiedyś myślałem i bynajmniej nie jest to dla mnie śmieszne. Mam tylko pytanie. Skąd masz takie wnioski?? Z tego co wiem to dzięki OOBE itp. Możesz coś więcej napisać?
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ,że jest precyzyjniejsza od Chefrena tak. Reszty to sam się czepiasz, no taki już jesteś.

W takim razie z całego serca życzę Ci wycieczki do Gizy :-) Warto tam pojechać i porównać te dwie budowle na żywo. Zaś reszty się czepiam, ponieważ bardzo często przedstawiasz takie dane jako dowody wskazujące na pozaziemskie pochodzenie piramidy Cheopsa. Chcę wiedzieć, czy nadal uważasz je za trafne.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

zastosuję waszą praktykę i podejście. Nie odniosę się bo prędzej uznam tylko fachową analizę eksperta, który był na miejscu i badał sprawę szczegółowo mając przy tym dowody, różne ekspertyzy przed sobą.

Zastanawiam sie do czego zmierzasz?

Jakie ekspertyzy, dowody? Mało Ci ich?

Chcesz wiedzieć, czy w innych piramidach są takie "techniczne instalacje"? Poszukaj wi Internecie, idź do biblioteki, sprawdż w albumach o Egipcie, czy choćby w przewodnikach turystycznych. Wszędzie tysiące dowodów, że wewnątrz piramidy Chufu nie ma nic nadzwyczjnego...

Czy krawędzie piramidy Chufu są idealnie proste? Nie są. Oczywiście jeśli zdjęcie satelitarne nie jest dla Ciebie wystarczającym argumentem, polecam wycieczke do Egiptu. Innego rozwiązania w tej beznadziejnej sytuacji nie widzę...

Czy w piramidzie Chufu zakodowane są stałe matematyczne, astronomiczne, fizyczne, geograficzne itd.? Nie są. Proponuję porównanie wymiarów piramidy (wszędzie można praktycznie je znależć, a w Internecie np. tu ) z odpowiednimi stałymi matematycznymi, astronomicznymi, fizycznymi, geograficznymi itd. które można także wszędzie znaleźć. Chcesz opinii eksperta, sam się w niego zamień. Mnożyć, dzielić i pórównywać liczby zapewne potrafisz, a więcej Ci do tych ekspertyz naprawdę niepotrzebne.

Oczywiście możesz poczekać na kolejne książkowe "ekspertyzy" Daenikena i jego kolegów, bo innych raczej nie uznasz za wiarygodne.

mariush napisał/a:
Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na "precyzyjnie" pokrzywioną północno-zachodnią krawędź budowli.

Nie jestem pewień. Ale te satelity [z których korzysta google], nie robią idealnie prostopadłego zdjęcia do powierzchni ziemii, fotografują pod jakimś kątem, dzięki temu istnieje możliwość stworzenia iluzji trójwymiarowości oglądanego zdjęcia.  
A kształt piramidy podatny jest na takie zniekształcenia.

Prosta, bez względu na kąt pod jakim się na nią patrzysz musi pozostać prostą. Więc skoro krawędzie piramidy na zdjęciu nie są proste, to nie są proste także w rzeczywistości.
Koniec dowodu. :smile:
  • 0

#49 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Lynx, no też się cieszę :rotfl: Żyj dalej ze swoimi przekonaniami . OOBE da odpowiedź a Ty żyj dalej i szukaj swojej prawdy absolutnej, bądź nie szukaj. Twój wybór :smile:
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W takim razie, muhad, powodzenia w OOBE :-) A jakbyś tam gdzieś spotkał Cheopsa, to przekaż mu, żeby bardziej uważał przy budowie piramidy, bo mu koślawa wyjdzie :-D
  • 0

#51 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Lynx, spoko...dam radę a wiesz czemu??? Bo kiedyś doświadczałem tego stanu i jest mi przykro ,że nie wiesz o czym mówię pisząc o OOBE. No trudno. :lol :
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dobre, dobre, juz na innym forum widzialem takiego jednego co podczas OOBE widzial bazy na ksiezycu i zielone lasy na marsie, moze to ten sam. tsode ty czasem nie jestes fantomista z FZN ?

[ Dodano: 2006-10-23, 21:09 ]
P.s. nie wiedzialem ze podczas OOBE mozna podrozowac w czasie.
  • 0

#53 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Tiamat, a kto tu mówił o podróży w czasie?? Hehe...dobry jesteś :smile:

Tak w ogóle to na temat OOBE to się lepiej nie wypowiadaj jak masz pisać takie bzdury. ;-)
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Akurat o OOBE mistrzu wiem duzo, chyba najwiecej ze wszystkich spraw paranormalnych, bo duzo o tym czytalem :) niestety w praktyce nie probowalem swych sil.

Tiamat, a kto tu mówił o podróży w czasie??

No przeciez tsode widzial w czasie OOBE jak powstawaly piramidy, tzn. Ty napisales pozniej ze on wie to dzieki OOBE, wiec jak to zobaczyl nie przenoszac sie w czasie ?
  • 0

#55 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Tiamat, a kto powiedział ,że przeniósł się w czasie?? On tego nie zasugerował :smile: Nie znaczy to, że wcale nie można ale to może się stać za przyzwoleniem istot wyższych, no chyba że jest się na tyle uduchowionym( szeroka świadomość) by móc to robić samemu.Tak w ogóle skoro tak interesujesz się OOBE i wiesz tak dużo, to zapewne wiesz że podczas OOBE istoty duchowe mogą(ale nie muszą) pokazać Ci wydarzenia z przeszłości w postaci wizji, olśnienia czy oświecenia. No chyba nie muszę o tym wspominać? :smile: Podsumowując to co napisałem; Wizje, olśnienia mogą powstać poprzez właśnie cofnięcie się w czasie. Coś, jakaś istota mogła na to przyzwolić.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja

Napisano

Nie jestem pewień. Ale te satelity [z których korzysta google], nie robią idealnie prostopadłego zdjęcia do powierzchni ziemii, fotografują pod jakimś kątem, dzięki temu istnieje możliwość stworzenia iluzji trójwymiarowości oglądanego zdjęcia.
A kształt piramidy podatny jest na takie zniekształcenia.

Nie ma się co nad tym w ogóle zastanawiać... Te śmieszne kreski na zdjęciu satelitarnym piramidy to nic innego jak cyrk na kólkach i najzwyklejsza kompromitacja...
Ten kto dał się tym oczarować lepiej niech zacznie wykorzystywać swój rozum zamiast opierać sie na czyimś... :)
Pozdro
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Tyle tylko, ze prostopadlosc robienia zdjecia, a raczej jej brak, akurat nie ma zadnego znaczenia jesli chodzi o zweryfikowanie rownosci i proporcji krawedzi piramidy.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Tiamat, uczyłeś się zapewne podstaw geometrii także powinieneś sobie zdawać z tego sprawe jak wiele czynników wpływa na określenie doskonałości bryły...
Także próba mierzenia odpowiednich kątów i rzutów na podstawie zdjęcia satelitarnego jest śmiechu warta...
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Legalize, na serio już zaczynasz przesadzać. Frustracja?

Masz dwa punkty. Rysujesz linię prostą. I choćbyś nie wiem jak zechciał ją sfotografować, pod jakim sobie kątem nie zazyczysz, ona zawsze będzie prosta.

Jak zatem argumentujesz stwierdzenie "śmieszne kreski"? Potrafisz w ogóle podać sensowny argument dlaczego są śmieszne czy mówisz to tylko tak sobie, żeby było na Twoim?

Lepiej pokaż nam wszystkim jakie wspaniałe argumenty sprawiły że tak uważasz, bo jak na razie pustymi słowami to Ty się właśnie kompromitujesz.
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Nie zamierzam wszczynać kłutni na ten temat... Zapytaj się pierwszego lepszego matematyka to ci powie o co biega...

Dam Ci małą wskazówkę...
Przyjrzyj się uważnie piramidzie z najróżniejszych rzutów i zastanów się jak istotny wpływ na rzut z góry mają zakrzywienia spowodowane wyniszczeniem całej piramidy a szczególnie jej krawędzi

Dołączona grafika

Dla uproszczenia łamigłówki dodałem drobne wskazówki...
Dołączona grafika

Także zamiast zaczniecie ulegać magii czyjegoś zarozumialstwa zacznijcie sami myśleć...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych