darokrol po pierwsze liczą się intencje badającego. Jeżeli naukowiec podejdzie do takich badań obiektywnie, czyli nie zakładając z góry, że chce wykluczyć możliwość istnienia takich zjawisk. Widzisz zjawisko paranormalne tak długo jest takim, dopóki nauka nie znajdzie narzędzi by dane zjawisko zbadać, a co za tym idzie uznać je za istniejące, lub też nie.
Tak długo ludzie będą tylko wierzyć w Boga dopóki nauka nie udowodni że istnieje, lub nie. Widzisz zastanawiającym jest fakt, że nikt Boga nie widział, a wielu w jego istnienie wierzy i uznane to jest za normalne - standardowe... no tolerowane.
Natomiast w istnienie OOBE nawet nie można wierzyć bo się narażamy na wyśmiewanie, a co dopiero gdy powiemy, że to potrafimy.
dobra źle napisałem, umiesz wszystko oprócz OOBE, może być
Nie, nie może być. Bo mnie nie znasz i tego nie wiesz, jednak to nie upoważnia Cię do wymuszania w jakikolwiek sposób, bym Ci to udowodniła. Zdajmy się tu na wiarę i albo mi wierzysz albo nie. Zakładam z tego co piszesz, że mi nie wierzysz i na tym poprzestańmy, bo wiem że są tacy ludzie, którzy w to wierzą i mają nadzieję tak samo jak ja, że kiedyś zostanie to poparte przez naukę. Przez naukowców, którzy zajmą się tym rzetelnie, gdy skonstruują odpowiednie urządzenia do zbadania tego stanu.