Skocz do zawartości

Fake czy nie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Azure.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

On nie o takim sekrecie mówi. On mówi o takim z allegro, bo tą sztuczkę można tam kupić :D
  • 0

#17 Gość_Rishro

Gość_Rishro.
  • Tematów: 0

Napisano

W jednym filmiku koleś odchodzi od karty i ona zwisa daleko od niego. Pod koniec filmiku, co łapie kamere.

Użytkownik Rishro edytował ten post 31.01.2008 - 14:39

• 0

Anusiak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Filmik nie jest prawdziwy i sami wiecie ze telekineza nie jest łatwa do używania a koleś nawet się nie skupił wiec oszustwo.
  • 0

Camillo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heh to na 100% jest lewitacja IT. mozna kupic na allegro ale po co wydawac kase. sam bawilem sie takim czyms. z 30, 40 cm niewidac ze to iluzja i ktos pomysli cze prawdziwa lewitacja karty:)
wiatrakiem skierowanym w sufit nie da sie tak zrobic. przynajmniej mi nie wychodzilo. poczytajcie sobie, w necie duzo jest o leitacji IT
  • 0

DLeo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Film robi wrazenie, w sumie nie wiem co o tym myslec, wydaje mi sie ze na nitce ten chlopaczek nie dal by rady tego zrobic. Sprbujcie wziac karte kredytowa, lub nowy dowod i rzuccie nim przez pokoj. Nie bedzecie w stanie nadac jej/jemu (dowodowi lub karcie :) )predkosci obrotu takiej jak na filmie, poza tym opor powietrza podniesie ja/go "do gory". Niezla sztuczka

Użytkownik DLeo edytował ten post 01.02.2008 - 01:40

• 0

Camillo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kurde naprawde niechce sie klocic ale wiem na 100% ze to Lewitacja IT. poczytajcie sobie o tym i jak wykonac tą iluzje. ja potrafie to wykonac, przy pomocy lewitacji it bez problemu. DLeo napisal ze nieda sie zakrecic karty np. na nitce. da sie ale trzeba pocwiczyc. jesli wierzysz ze byle skosnooki potrafi sobie krecic karta to ciekaw jestem czy uwierzysz mi ze stojac samochodem w korku, podnosze go siłą umyslu i leceeeee. popatrzcie, jak ta karta sztucznie unosi sie. ma niekiedy krzywe ruchy. aaa i jeszcze jedno. dlaczego on nie kreci tej karty np. przez 3 minuty bez lapania w reke. jak taki kozak z niego to niech kreci kara przynajmniej 3 minuty. NIE DA SIE! karta na sznurku czy jak tam sobie nazwiecie, kreci sie tylko chwile. jak przestaje sie krecic on ja lapie w reke bo poprostu zawisla by w powietrzu. przyklejcie do kary nitke, nie kreccie, tylko trzymajcie i zobaczcie jak dziwnie to wyglada, wiec dlatego on po chwili ja lapie. FAKE

jak tylko bede mial dostep do kamery zrobie taki film i sie przekonacie.

Pozdrawiam:)

Użytkownik Camillo edytował ten post 01.02.2008 - 12:59

• 0

DLeo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przepraszam bardzo ale w czym ten "byle skosnooki' jest od ciebie gorszy? Te gowniarskie odzywki zachowaj sobie na chwile spedzane w gimnazjum. Zeby tak zakrecic karta na nitce, ta musiala by byc calkiem napieta, a nie wiem czy zauwazyles ale twoj "byle skosnooki" zakreca karta jak mu jest wygodnie a nie ustawia siebie i karte w polozeniu pod nitke czy cos innego. Nad karta macha rekami, pod nia z reszta tez. Poza tym na ktoryms filmie od odchodzi od tej karty i bierze kamere do reki, wiec mi laskawie powiedz gdzie jest ta nitka??
  • 0

Camillo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wydaje mi sie czy problemu szukasz. ja poprostu napisalem ze to jest trik iluzjonistyczny i tyle. i to nie byly zade GOWNIARSKIE odzywki. gimnazjum tez mam juz za soba. a jesli zabolalo Cie ze napisalem skosno oki to mogew poprawic na PAN CHINCZYK, JAPONCZYK, czy jakiej on jest narodowosci. ja do ludzi z innym kolorem skory czy cos nic niemam:) poczytaj o Lewitacji IT i przemysl dokladnie co ten koles z filmiku zrobil, a przekonasz sie ze to iluzja.
nigdzie nie napisalem ze on jest gorszy ode mnie

sprawdz filmy i powiedz co myslisz na ten temat. w pierwszym widac odrazu ze jest to sciema(iluzja)

w tym filmie gosc jest naprawde dobry. musial dlugo cwiczyc. i chyba nikt mi nie powie ze to robil sila umyslu.

jesli Cie urazilem to sory, bo niemialem takiego zamiaru, poprostu wyrazilem swoja opinie.

Użytkownik Camillo edytował ten post 01.02.2008 - 15:29

• 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w tym filmie gosc jest naprawde dobry. musial dlugo cwiczyc. i chyba nikt mi nie powie ze to robil sila umyslu.

Ten filmik jest naprawdę niezły. O ile jest to prawda to gość jest niezły, a raczaj bardzo dobry.
  • 0

DLeo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie nie szukam problemu, a gdybym szukal to napewno nie tutaj :o Poczytalem o tych nitkach i tak dalej, obejzalem filmy ktore wrzuciles i pierwszy faktycznie wyglada na fake (jak sklada palce w okrak i przeklada papierowa kulke) Rece sklada nad nia tak jak by nie chcial ruszyc nitki. Ale nastepny koles mnie znowu zadziwil. W kazdym razie co do niektorych przypadkow jestem sceptykiem jezeli chodzi o nitki... Jak ktos zrobi mi przed oczami to samo co ci kolesie i zobacze nitke to zmienie zdanie.
  • 0

Camillo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten drugi film jest "niby" zrobiony tak jak ten pierwszy, kiedys o tym czytalem na jakims forum iluzjonistycznym(ale niewiem dokladnie) chociaz niewiem jak mozna sie nauczyc krecic karta na nitce wokol siebie, a na zdolnosci paranormalne mi to nie wyglada. wiec niewiem.

DLeo mysle ze sie juz wszystko wyjasnilo:) i niema sie o co klocic:) Ty znasz moje zdanie na temat takich filmow, ja znam Twoje i jest ok.
Pozdro
  • 0

DLeo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja sie nie chcialem klucic tylko mnie rozdraznilo to zdanie na temat bylejakiego skosnookiego, w sumie nawet nie wiem czemu :o . No ale przeciez nic wielkiego sie nie stalo. Nie mam zamiaru nikomu wciskac na sile moich pogladow i nie dam tego zrobic ze soba jezeli chodzi o kogos innego.

Wracajac do tematu to ustalilismy ze chociaz jeden z Twoich filmow to fake ;)
  • 0

Kropek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jest Iluzja.
Nic ITR
Poczytajcie troche o lewitacji IT :)
www.allegro.pl te same filmiki pokazane. Nie dajcie sie nabrac na krecace karty
Nienawidze takich klamcow.. Mysla ze takie rzeczy to normalka a pozniej nie wierza w rzeczy paranormalne..
Z checia bede cwiczyc telekineze i psionike zeby pokazac innym ludziom takim ze takie rzeczy istnieja, bez nitki tylko z mozgiem.. Moze i bujam w oblokach ale mam taka chec.. Pomimo ze mam 12 lat
  • 0

Neq.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Takie sztuczki to sprzedają na allegro haha. http://www.allegro.p...a_sztuczki.html
  • 0

Andrewx.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wyjaśnienie sztuczki:
http://pl.youtube.co...h?v=3iegoBQeOpw
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych