Kurcze miałem napisany długi post, a mi się usunął po Twojej edycji jak odswiezyło stronę
Muhad, uwierz, to naprawdę tylko trik

. Kurcze nie chce mi się pisać znów wszystkiego
Swego czasu interesowałem się i bawiłem w takie "czary". Na you tube itp próżno szukać wyjasnien tych sztuczek i tutoriali co lepszych trików, bo są one "chowane". Ktoś nagra specjalnie dla Ciebie, jesli masz cos w zamian (inny trik do nauczenia).
Normalnie filmy instruktazowe są drogie, jednak - wiadomo - można je znaleźć w małych ilościach na sieciach p2p... trzeba tylko wiedzieć czego szukać...
Niektóre tutoriale można znaleźć łatwiej, inne trudniej - do dziś nie udało mi się znaleźć wyjaśnienia jak NAPEŁNIĆ otwartą, opróżnioną i pogniecioną puszkę od np piwa trzymając ją w ręce...
Wiem natomiast jak prawie ze na oczach widza zmieniac banknot w drobne, sprawiac by SAM LEŻĄC NA RĘCE złożył się w motylka (SIC!), jak na oczach obserwatora bez zadnego zasłaniania przeteleportować monetę do fabrycznie zamkniętej butelki z napojem... Jak przeciągnąć sobie sznurek przez szyję (przeciąć...), jak wybraną i podpisaną przez kogoś kartę przenieść z potasowanej karty do jego kieszeni w koszuli, jak przenieść wybraną kartę przez SZYBĘ na stronę widza, będąc samemu po drugiej stronie, jak zapalać niewidzialnego papierosa i..wypuszczać z ust dym

, jak wypalić sobie na języku kolor i numer karty wybranej i znanej tylko widzowi....
Troche jeszcze tego jest. A te triki, które wymieniłem nie wymagają żadnych kupnych akcesoriów...
Wyobraźnia ludzi, którzy to wymyslają jest niesamowita! W głowie nie mieści się, jak genialne a zarazem proste mogą byc pewne rozwiazania.
Naprawdę, ten trik z kartą to nic innego jak żyłka...

A "magik" ani razu nie przesuwa ręki nad kartą!

to tylko złudzenie. Po odpowiednio długim treningu osiąga się taki efekt, że widzowi "wysadza mózg"
trzeba tylko zapanować nad każdym aspektem sztuczki i wszystko wykonać idealnie... Taki film np pokazujący jak zregenerować podartą na kawałki podpisaną kartę do gry trwa około 3 godzin, bez jakiś ściem, same konkrety.
To jest sztuka, prawdziwa sztuka
Co do Chrisa Angela. To magik innego rodzaju. Poszukajcie na You Tube kolesia o imieniu David Blaine - on pokazuje sztuczki przechodniom, są one prawdziwe i dużo z jego sztuczek starałem się opanować ( z pozytywnym skutkiem

) Chris Angel natomiast przygotowuje sztuczki typowo pod TV, wiele osób (jeśli nie wszyscy) z jego widowni jest najczęściej podstawionych, konkretny potem montaż i obróbka video przekłada się na efekt końcowy... (oczywiście nie mówię tu o wszystkich jego trikach

)
Tak więc zachęcam do odnalezienia na własną rękę pewnych wyjaśniających filmów, gdybanie i domyślanie się jest naprawdę na NIC, bo sztuczka jest zawsze wymyślona tak, żeby biedny widz nigdy nie wpadł na to jak to jest zrobione
Polecam stronkę www.ellusionist.com są filmiki do kupienia a przy większosci prezentacja sztuczki, niektóre lepsze i bardziej "mind blowing" niż ów lewitująca (na żyłce:P ) karta.
Pozdrawiam