Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wegetarianizm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

Quidam.
  • Tematów: 16
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Aidil, patrz o co pytasz, bo czytanie chyba Ci nie wychodzi. Pytałeś o dowody nieistnienia Adama i Ewy które kościół uznaje, czyż praca o ewolucji nie mówi wprost, że tacy praszczurowie całego rodzaju ludzkiego nie mogli istnieć?
Z wibracjami też pomerdałeś zdrowo. W tym temacie mowa jest o wibracjach non-stop, a ja nie wiem co to jest. Stąd ironicznie pytam o "diabelskie wibracje", bowiem żadne szanujące się pismo naukowe o nich nie wspomina.

Ot i wszystko, trochę logiki i ironii.

PS Uzyskam odpowiedź na swoje pytanie? M.
  • 0

mycroft.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O wibracjach energetycznych jest tutaj - > LINK
  • 0

#153 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Aidil, patrz o co pytasz, bo czytanie chyba Ci nie wychodzi. Pytałeś o dowody nieistnienia Adama i Ewy

Aidil to kobieta :...:

A wibracje energii to prawda. Sam je czułem nie raz w mojej przeszłości. Teraz już mnie to nie kręci ale co robiłem jest moje ;)
  • 0

Quidam.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Musisz być bardzo bogaty w nawóz....
Za pomyłkę przepraszam, nie jestem przyzwyczajony do takich znaczków płci na forum. ;-)

Tak czytam o tych wibracjach (pół dnia się już męczę i dale idzie mi jak z kamienia) i nadal nie wiem. Jest to gdzieś potwierdzone?
  • 0

face value.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Byłem veganem przez kilka lat, ale zapamiętany smak karkówki, sera żółtego dał za wygraną i od roku znów jem mięso, a także inne produkty odzwierzęce. Jednak juz nie w takiej ilości jak kiedyś. Staram się po prostu minimalizować spożycie mięsa, dosyć często zastępując je jakimiś vege przysmakimi i dużą ilością warzyw.
Bo co jak co ale bogactwo potraw jakie można przyrządzić z warzyw jest przeogromne, a zarazem bardzo smaczne i nie opiera się, jak to się już w mitach, żartach przekazuje na jedzeniu trawy.
Z moich obserwacji mogę powiedzieć, że znaczna część osób, która rezygnuje ze składników odzwierzęcych nie potrafi się po prostu odżywiać i je tzw. śmieciowe żarcie, czyli w większości wszelkie te gotowe przetwory sojowe + " chleb ze szpinakiem", co jest powodem niedoborów. Niestety ale jeżeli wegetarianin/veganin chce być zdrowy, to musi zbilansować dietę, a jest to cholernie ciężka praca. Jednak gdy już to się uda, to kazda witamina, poza B12 i każdy związek organiczny, który występuje w produktach zwierzęcych jest do zastapienia z warzyw. Tak zgadza się, problem rzekomego niedoboru białka, to jest jedynie wielkie kłamstwo.

Co do polskich dietetyków i ich opinii o wegetarianiźmie, to raczej bym odradzał, bo w większości niestety, ale ich wiedza nie jest adekwatna do wiedzy i zmian w tym temacie na świecie.
Jeżeli jakiś stąd wegetarianin potrzebowałby rady dobrego dietetyka z Warszawy, to od czasu do czasu Polske odwiedza Małgorzata Rzeszutek studentka ostatniego roku medycyny odżywiania klinicznego (Nutritional Medicine) na Uniwersytecie Thames Valley w Londynie. Osoba ta jest tzw. Raw Vegan, czyli odzywia się jedynie surowymi produktami nie zwierzęcymi i jest jedną z najzdrowszych osób jakie miałem okazję poznać w swoim zyciu, a co najważniejsze jest świetnym dietetykiem. Oczywiście można się z nia skontaktować drogą mailową.

Odnośnie opinii o wegetarianach jako o ludziach, to z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że dużo jest tam normalnych ludzi, ale trochę jest też skrajnych "faszystów", którzy straszliwie forsują swoje poglądy wpieprzając się do cudzego talerza, a także którzy, co jest dla mnie chore, eliminują ze swojego środowiska ludzi jedzących mięso.
Oczywiście jak w każdej grupie znajdą się też osoby goniące za modą. Najogólniej mówiąc mamy pełen wachlarz zachowań społecznych.
  • 0

Quidam.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bo co jak co ale bogactwo potraw jakie można przyrządzić z warzyw jest przeogromne, a zarazem bardzo smaczne

Ja się może tylko ustosunkuje do tego.
Z mięsa, sera i jajek też całkiem niezłe i zdrowe potrawy można zrobić. ;-)
  • 0

NO_NAME.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Byłem veganem przez kilka lat,

też byłam weganką, prawie rok ;) w dużej części właśnie z powodu wit. B12 jak i wit. D wróciłam do nabiału, choć byłam w dobrej formie. białko nie było żadnym problemem, pomimo iż prawie nie spożywałam soi.
  • 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Do pięt nie dosięgamy Matce Naturze. Wystarczy zastanowić się co jedli nasi przodkowie, czyli ci, którzy jeszcze umieli Matkę Nature usłyszeć i rozumieć Ją bez wypaczeń. My już raczej jesteśmy głusi i wydaje się nam, że pozjadaliśmy (nomen omen ;)) wszystkie rozumy. Jesteśmy wszystkożerni. A co do empatii i zwierząt w rzeźniach... widział ktoś zagryzaną sarenkę przez wilka ? Czemu nie wytrujemy tych brutali, sarenka bardziej cierpi jedzona żywcem niż świnka ze "słuchawkami" na uszach ?

Tym czasem, bo mi się już grill rozpalił a "kiszki marsza grają" lub jak ktoś chce osiągnęły niskie wibracje :D
  • 0

#159 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

5.27 min

W ramach ciekawostki.
  • 0

Caffeine//+.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To w takim razie w mięsie i mleku ilość tych toksycznych substancji się kumuluje ponieważ zwierzęta jedzą to samo co my...
  • 0

NO_NAME.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

5.27 min

W ramach ciekawostki.

święta prawda. potem ludzie dziwią że jest jest epidemia raka i chorób cywilizacyjnych... żywność ekologiczna to także tylko częściowe rozwiązanie-gospodarstwa ekologiczne bywają położone nieopodal dróg, po za tym i tak gleba, powietrze i woda jest zatruta.
  • 0

Quidam.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A najbardziej zatrute jedzenie powstaje z roślin i zwierząt które oddychają powietrzem! Pomyślcie tylko ile one wydychają toksyn! Przestańmy jeść, każdy sobie zaaplikuje pod skórę glony i można z czystym sumieniem tylko popijać wodę (ale bez konserwantów! będziemy świecić, o, tak).
  • 0

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[...] W tym temacie mowa jest o wibracjach non-stop, a ja nie wiem co to jest. Stąd ironicznie pytam o "diabelskie wibracje", bowiem żadne szanujące się pismo naukowe o nich nie wspomina.

...to weź jeszcze pod uwagę, że jesteś na forum PARANORMALNE a nie Naukowe.pl :P
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Biorę pod uwagę że jest to forum paranormalne, a nie naukowe. Jeśli pamiętamy, że paranauka do nauki ma się identycznie jak wiedza do wiedzy, jest okej.
Nauka powoli dochodzi do tego poziomu, ze stara się tłumaczyć światy subtelne, zdarzenia w tamtej przestrzeni, których reperkusje przechodzą do poziomu fizycznego a odbierane są jako niemożliwe lub magiczne.
  • 0

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aidil TO NIE BYŁO DO CIEBIE... :roll:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych